Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno,
gratuluju Kačce! Juliana je moc krásné jméno ![]()
Já vás stíhám číst s Lucinkou na klíně, ale psát moc nemůžu, protože ona pak chce taky. Chvílema je to dost náročné zvládnout dvě děti, ale jsme co nejvíc venku, tam jsou oba relativně hodní ![]()
Titty: neboj, jde to i bez epi, když to postupuje rychle. Mně opravdu hodně bolelo jen posledních několik kontrakcí a to by anesteziolog ani nestihl přijít ![]()
Amber: taky jsem si v podolí na pokoji připadala jak ve vězení. nejlepší bylo, když se chystala velká vizita. sestry nás poplašeně buzerovaly, že nesmíme mít nic na stolcích, přitom seřvané by byly ony a navíc doktory to vůbec nezajímalo
Zlatý nadstandard na poslední den a půl - úplně jiný přístup ![]()
Gabu: to musí býr super, jak Fandík kojí
To Lucku to vůbec nezajímá, maximálně mezitím vyvádí nějaké lumpárny nebo netrpělivě opakuje, že brácha už dopapal a jdeme si hrát ![]()
Dobré ránko u nás to vypadá, že bude fakt krásně, je to paráda ![]()
Dneska jdu na kontrolu a poprosím pana dr. jestli mi udělá hamiltona, trošku doufám, že by to mohlo něco nastartovat, protože kromě střev, který se mi kroutí se u mě fakt nic neděje ![]()
Už jsem dva dny ani nebrala železo, jsem z toho úplně vyřízená, já bych si tak potřebovala pořádně dojít na záchod
![]()
Jinak mě taky Gabu rozesmála s Fandíkem, jak jinak, je to prostě číslo, ale aspoň se doma nenudíš
![]()
Dneska jdu ještě na kafíčko s kámoškama, a zítra si chci jít sednout s druhou kámoškou na skleničku u mě tedy minerálku, možná dvoudecku vínka uvidíme… musím si pořád něco plánovat, nebo by mě šiblo ![]()
Včera porodila holčina, co měla termín 2.5. byly jsme přesně o 10 dní, plánovaný císař, tak mě to bylo tak líto, že já pořád čekám a nic… ona neměla ani žádný problémy, otoky, malý bříško prostě pohodička, pak si jen přijde kluka vytáhnou a šmitec a jak to tak vypadá, tak já si ještě chvilku pošmajdám…
A porod klasický versus císař, nevím nemůžu posoudit, já ani na výběr nemám
ale teta zažila oba a řikala, že klasika porod je lepší, tak nevím, je to asi individuální…
Já si to prostě odfuním
![]()
Dobré ráno Gratuluju Kačce k princezničce
Ody..tak jsem zase zaslzela u tvého popisu…jsem si vzpoměla,jak jsem svého prcka viděla poprvé.........
Lucinko…tak hamiltona??To by mohlo pomoci vid ![]()
Dobré ránko,
tak včera jsem byla total vyčerpaná,tak už jsem tu ani nebyla. ![]()
Poslední návštěva mé dr.mě nehorázně rozčílila.
Jsem ráda,že už tam nemusím,že až po šestinedělí.Objednala mě do rizikové poradny,takže už budu navštěvovat jen nemocnici(kdo ví,jak dlouho.snad nebudu jak sloni).
Včera jsme byli po obědě na monitoru…Ze začátku malá dobrý,pak spala či co.Pořád ji budili.No a paní dr.se to nezdálio,tak nás poprosila,abychom došli za dvě hodinky znova…Při tom prvním monitoru jsem tak trochu doufala,že si mě tam nechaji a že mi to budou muset třeba vyvolat.Na druhý monitor si mě vzali na příjem,že mě položí na lehátko(ne do těch křesel),tak už jsem začala mít tak trošku strach,že si mě tam nechají.Ale PA nám nakonci řekla,že jsme vytvořili úplně vynikající,ukázkový monitor,takže zase nic!!!
Takže já vlastně ani nevím co chci ![]()
Už mě úplně všichni štvou s tím,jak se ptají už rodíš,atd…?!Je jasný,že kdybych rodila,tak dám každýmu vědět…Už si kvůli tomu vypínám i zvuky na telefonu,neboť mi jen a jen zvoní,jestli už se něco děje…Pak jsou zase všichni naštvaní a vyděšení,když jim to nezvedám…Vím,že se všichni těší,atd..Ale já pak akorát mám z toho deprese,že stále nic…No hrůza ![]()
Tak jsem si opět postěžovala… ![]()
Jinak Kačce velikááá gratulace k Juliance
Luci,snad ti Ko dopadne dobře… ![]()
Gabu-buď držim pod bradičkou a nebo klidně i za zády a pak krásně umývám záhyby a i hlavičku a vlásky.Do kyblíku ukládám tak,že držim mimčo mezi nožkama ze předu a podpírám hlavičku druhou rukou a po stěně kyblíku pomalu zasunuju do něj,až dojde na hlavičku,tak jí pomalu opírám a stěnu kyblíku a druhou ručku vyndám z mezinoží a chytnu pod bradičkou.Krkolomný popis,ale čtrnáct dní po porodu,žádné větší rozumné a dávající smysl popisy ze mě nedostaneš.
Případně bych mohla večer pověřit drahého,ať nás natočí.U nás je kyblík zase úspěšný,v porodnici v umyvadle řev a doma v kýblu spokojenost,krásně prdí,a občas bohužel i vykadí.Ale krásně otevře dlaně a to prý značí,že je mimčo spokojené a uvolněné.
Tak dvě fotky jedno držení za zádíčka:
A jedno držení pod bradičkou a Emčiny ručky umývají vlásky:
Jo,a Fandík je skvělouš,měla bys to natočit,v pubertě ho tím pak můžeš týrat.
![]()
Zuzu já myslím, že je to normální, já mám stejné pocity jako ty… už strašně moc chci, a zároveň se toho bojím a až na to přijde, tak budu strašně vyděšená…
Jo ty telefony znám, a to nejsem ještě ani v termínu a už teď mě s tím každej deptá, ale co, jsou nedočkavý, a těší se… tak jim to dopřejme… ty přenášíš, tak to musí být na palici úplně, počkej já za týden ![]()
Stani malá je kouzelná, jak si tam hoví ![]()
Stani,malá je fakt rozkošná ![]()
Já jsem si neuměla představit,jak se dá koupat v těch kyblíkách,ale vidím,že úplně pohoda…
My jsme tedy zůstali u klasiky a máme vaničku…
Ale možná hodím ještě do placu,že bychom mohli koupit taky ten kyblík… ![]()
Drahý odjel na dva dny do práce
(teda možná,jestli nebudu rodit) ![]()
Tak se jedu podívat na ty dva dny k mamce…To bude zase paráda,nic nedělt,jen si užívat těhu,že se o mně každý stará
Prý přijede i kamarádka co bydlí daleko ode mě,takže se strašně těším…Třeba aspoň ty mi trochu spraví náladu
Ale raději bych teda šla s kámoškou někam už s kočárkem,ale to si ještě počkáme chviličku… ![]()
Ta naše treperenda se pořád krášlí a krášlí…
My ji s taťkou pořád domlouváme,ať už toho krášlení nechá,že krásná je už určitě dost…Ale ona si to k srdci nebere a chce být asi ňáká modelka či co
![]()
Amber - mám pár kamarádek, které rodily císařem i normálně a říkali, že normální porod lepší. Takže si říkám, že už může být jenom líp
Jinak bych do toho klíďo šla taky znova!! Měla jsem původně z císaře větší strach.
Stani - vše nej… k narozeninám!!!
Stani, Zofinka vypada skutecne moc spokojene!! ja jsem nevedela,ze kdyz miminko ma sevrene pesticky, tak neni spokojene. To moji broucci vzdy ve vode sevrou pesti…
Materska mi take jeste neprisla…vzhledem k tomu jak dlouho mi vyplaceli neschopenku…tak se asi jeste pockam ![]()
Amber, ja ani nevim, sice ten spontanny porod zanechal ve me velice hluboky zazitek
ale ted' jak ho mam za sebou a spodek se zda zahojeny, tak asi jsem rada,ze to bylo tak. ![]()
My jsme dneska byli na odberu krve…ach jo…jsem z toho hotova…broucci tak plakali.....mam totalne roztrhane srdicko…vim, ze to tak brat nemuzu…to i sestricka rikala,ze miminka maji snizeny prah bolesti…ze jim to tak neboli..no nevim nevim…
Rosinko-pěstičky mají mimča normálně sevřené,otevírají je,když se prý uvolní,ale sami mimča to neřeknou,takže to asi zas tak 100% nebude.Ale je pravda,že v kýblu je otevíraly všechny moje děti.
![]()
Tygří, já měla strach z jediný věci, abych se probrala z narkozy
Ale klasický porod ve mě vyvolával fakt pocity hrůzy.. Nevím proč, ale ta představa mě děsila. Jak říkala vždycky moje mamka, že vzpomíná celých 30 let a ať si představím, jak se dírou na citron prorve meloun, tak jsem byla za císaře fakt ráda
Jsem prostě totální srab..
Rosi, jsi statečná
Já myslím, že kdo to nezažil (jako třeba já), tak si to nedovede představit. Pro mě jsou ty silné okamžiky fakt okamžiky hrůzy.. Ale třeba kdybych musela bývala rodit normálně, třeba bych pak říkala, že to nic nebylo. Asi fakt záleží na tom, jaký to kdo má. Rozhodně Angu si to vyžrala.. To raději 5× císaře než 1 kleště..
No Amber, ja si nedokazu predstavit za prve tak dlouhy porod…jak mela treba Ellena, nebo Amber, chudatko…a jeste kleste…me take chteli uz vzit kleste, ted' si nepamatuju na Danika, nebo Vladika,jak jsem slysela slovo KLESTE, tak jsem tak zarzvala, a vyprdla prcka…ja ani o minutu vic ten porod bych nevydrzela…teda aspon tak se mi zdalo.
Luci, ty chces sama poprosit Hamiltona…no holky, ja nevim, jak na to jdete dobrovolne, me to bolelo jako cert…ale asi kvuli tomu,ze mi to delali uz jak jsem mela silne kontrakce, asi proto…
teda Amber, ANGUA jsemmyslela mela dlouhy porod, jsem blbec..uz specham, protoze za chvili prcci jsou vzhuru
Holky…tak já vím,že mě to bolelo strašně…ty kontrkce,ale ted už mejsem schopná popsat jak.....a už ted říkám,že chci ještě jedno miminko...........tak to zase tak strašné asi nebylo...........nebo to prostě příroda tak zařídila,že se na to zapomene............... ![]()
Peti,mas pravdu,take si nedokazu popsat jak presne to bolelo, nejvice si pamatuju,ze jsem nemohla chodit,ze mela jsem pocit,ze se mi strasne chce na velkou a mam co delat,abych to v sobe udrzela a nemohla jsem lezet na zadech, ale jak presne bolely konrakce…uz si nedokazu popsat…