Poradna duly
Jana Čurdová
No já jsem si říkala,že bych okousala omítku,kdyby to pomohlo
![]()
Ahoj holky,nestíhám dočítat,obdivuju Vás co všechno zvládáte…náš malej je strašně hodnej a já jsem stejně vyřízená…nevim jestli na mně nedolejhá spánkovej deficit z porodnice,ale jsem prostě docela mimo,nic si nejsem schopná zorganizovat,tak jen doufám že bude líp…
MOC GRATULUJU ANGU K SAMUELOVI a KAČCE K JULIANCE,ať vám dělají prckové jen radost…
Píšete o porodech…já jsem si myslela že to bude docela brnkačka…no a byl to obrovský fyzický výkon,nic příjemnýho,ale taky už si nevybavím tu bolest a když vidím Honzíka jak na mně žourá svýma kukadlama,tak zapomenu fakt na všechno špatný…čím dýl je tu s náma,tak tím víc ho miluju…když se narodil,byla jsem ráda že jsem ráda a pořád mi nedocházelo že už jsem máma,ale teď si to užívam,ale to má asi spousta z vás stejně…Je mi líto Angu,jak to asi musela protrpět,nakonec ještě kleště,ale Samík je krásný miminko…vůbec,všechny jsou krásný…
Holky prdla nám pneumatika u kočárku,tak musíme jet do Sokolova a do zítřka nám to vymění,tak budu zítra zavřená doma a budu čekat na mužskýho až se vrátí z práce,a to mě štve v tomhle počasí…No nic,jdu zpacifikovat malýho a jedem do toho sokolova,mějte se krásně.Lucinko a Zuzu,držím palce ať už taky brzy držíte svý uzlíčky v náručí a nemusíte poslouchat ty dotazy typu POŘÁD NIC? ![]()
Přejeme všem krásný den,ahoj
Ahojda holčiny ![]()
Tak zase na chvilku jukám a dočítám. Všem, které přenáší moc držím palce, ať to přijde co nejdříve a nejlépe spontánně a mají to rychle za sebou, ať pak můžou se slzou v očku vzpomínat, jaký to byl klid, když byl prcek v bříšku ![]()
U nás se řve o sto šest. Matesovi začalo slzet očíčko, má asi nějaký zánět
Vypadá jak kotě se zalepeným okem. Vytírám to heřmánkovým čajem, ale nějaký větší úspěch nepozoruji
Asi budeme muset do lékárny pro něco special. Taky začal blinkat po kojení, takže neprosto nemám přehled, kolik toho do sebe dostane a kolik toho v sobě udrží. A jí nějak čím dál tím míň
No jsem z něj celá vedle sebe, nevím, co mu je. Na tom linku o kojení jsme se dočetli, že by ho mohla pálit žáha a zároveň jsme zjistili, že má pořád bílý jazýček, což je prý moučnivka. Jsem z toho celá tumpachová. Čím víc se snažím najít informace jak z něj udělat spokojené miminko, tím víc nemocí na něm nacházím
Jen abych z něj nedělala hypochondra, ale ten jeho neustálý pláč mi trhá srdce ![]()
Jak válčíte vy?
Holky, tak malej konečně na chviličku usnul na dýl jak na 10 minut. Tak jsem rychle zbodla něco k jídlu a pověsila prádlo.
Dnes je teda den, celé dopoledne tu byla kámoška s roční holčičkou, malej prostě nemohl za boha zabrat, asi reagujenějak na povyk dětí víc než na dospělý hlas, protože u toho v pohodě spí.
Takže skoro vůbec nespal, a pak nemohl zabrat. Já už hlady šilhala. Drahý v práci a já na nervy.
Klasika!
Pak úkoly s Jarkem atd.
Jdu si na chvilku lehnout než se zase probudí. Jsem KO.
Nestíhám reagovat! Promiňte!
Tak vás jdu jen na rychlovku pozdravit, jsem z kontroly doma…
Takže CS 4, hlavičku už máme níž, prý, hamiltona udělal a já na něj, jestli by mi ho neudělal a on, já už ho udělal, tak jsem koukala jak puk a říkám mu,že jsem slyšela, že to bolí a on, že jak u který maminky a že záleží, jak kdo je senzibilní… no prostě paráda… ale radši nepočítám s tím, že by to něco rozpoutalo, on řikal, že to je individuální… tak uvidíme…
Každopádně jdu v pondělí k němu naposled, pak už bych chodila do porodnice. Sestřička mě tam poslala sepsat porodopis a teď už můžu jít fakt rodit ![]()
Jo a prý se nechává u nás přenášet tak 10-12 dní po termínu, no je to síla, ale co se dá dělat ![]()
Já pořád tajně doufám, že do soboty porodím a doma se už vsázejí, kdy že to bude ![]()
Teď už musím fakt pádit, jdu na to kafíčko s kámoškama a večer sem snad ještě skočím… jinak je super od vás slyšet, že porod strašný, ale že se na to zapomene, na konci je totiž ta nejkrásnější odměna, že?
no už se nemůžu dočkat, až tu naši kočku uvidím ![]()
Holky, nevíte někdo, jak je na tom Evička, jestli jsou ještě v porodnici, nebo by mohli jít domů? A jak se jim daří?
Lucinko, je fajn, že Ti udělal Hamiltona, ještě bys měla jít sázet růže jako Angu a je to
Držím palce.
Rosi, asi je dobře, že jsme každá spokojená s porodem, jaký jsme měly ![]()
Elleno, to je tedy pech s tím Tvým malým zlatíčkem.. Třeba to ale není tak horké, jak to vypadá. Náš malý zvrací po kojení, když se přejí. Už jsem mu dneska říkala, jestli ví, jak dopadl Otesánek, a že špatně
Nějak tomu ale nerozuměl a velice srozumitelnou znakovou řečí mi vysvětlil, že hlad teda fakt má
A přijde mi, že jí čím dál kratší dobu, prostě hltá jak blázen, teče mu to všude kolem a nestíhá ani polykat, pak popadá dech.. No já se z něj zblázním ![]()
Jinak s tím očkem, mě říkala dětská doktorka, že je nejlepší koupit kapky Ophtalmo-Septonex a tím to vytírat (gázou nebo něčím). Že prý borová voda se pro tak malé prcky nemá používat. No a co mě prodali v lékárně? Borovou vodu
Ale stejně to zabralo a za den bylo po hnisu
Tak držím palce, ať je očko brzy zase velké a otevřené ![]()
Dneska malý od rána ne a ne zabrat, tak jsme vyrazili na procházku s kočárem. Jak máme zahrádku, spíš ho vystrčím jenom na terasu a mezitím si něco dělám nebo relaxuju, ale dneska jsme šli na turbo výlet. Vzali jsme i pejsku, šla krásně vedle kočáru, jednou jsem na ní bohužel nechtěně najela, no ale vytrénovala se na kočár a dává si bacha, aby se mu nepletla do cesty
Je to holka šikovná
Jen mi málem utekla s cyklistou
Venku je opravdu nádherně, co mě ale štve, že ve čtvrtek má být zase ošklivo, a já mám naplánovaný program s babičkou
Těšily jsme se na výlet, ona chtěla vozit, no tak z toho asi nic nebude ![]()
Amber Ani netušíš, jak velkou radost jsi mi udělala, že s jídlem a očkem neválčím sama
Prcek taky nejdřív hltá, až mu to teče všude kolem, a za deset minut je tuhej jak rohlik. Snažím se ho budit, ale bez bvýsledku. Položím ho do postýlky a za dvě minuty hysterický řev, že má hlad a rve si ruku do pusy pomalu až po loket… Tak začnem krmit znovu. Tohle si zopakuje dvakrát, třikrát, a pak v lepším případě vytuhne opravdu v horším část vyblinká a řve jak tur vesele dál.
Na to očko asi teda skáknem pro něco do lékárny, ať se toho co nevidět zbavíme. Asi ani to mu nepřidává na pohodě… ![]()
Jinak na porod vzpomínám s úsměvem - ale na ty kontrakce před příjmem do porodnice ani ne
Nicméně šla bych do toho znovu. Ale představa, že bych měla dalšího křiklouna jako teď…?! ![]()
Jo, spí vám děcka v klidu, nebo vám taky pokníkávají ze spaní?
Radim pokníkává, když ho trápí prdy, tak vydává různé zvuky jak tlačí a taky sebou škube, asi se mu něco zdá
A to jídlo, když usne, tak ho nechám a dám dudlík, břicho má nafouklý, tak mu nechci dávat další, aby nezvracel, ale pak krmíme třeba za 2 hodiny a to pak vytuhne..
Evička píše:
Tak Honzík dostal poprvé včera vodu, pak drobet mlíčka a čekalo se do rána zda to stráví, tak jo první bobek byl na světě..... tak dnes zkouší po troše mlíčko a uvidí se, tak odsávám a Martínek je zatím na umělém , tak snad se Honzík probojuje do finále. Matínka mám na pokoji, Honzík je vedle mezi ostatními mimči, tak to máme na dlouho tady na Jipce..... no snad bude líp, Marťa sabotuje i kojení asi čeká na bráchu, tak to je ve zkratce.........moc a moc zdravím a těším se až zase pokecáme tetky, akorát to bude za dýl......
a ANGU píše:
Ahojky, dávám se do kupy. Dneska se mi brutálně nalily prsa, tak jdu zkusit odsávat, Samík nestíhá, má malinko žloutenku, tak je víc spací, ale zatím v normě. Zatím moc nepřibral, až dneska s mlíčkem začal, tak pokud nám to vydrží, půjdem zítra domů. Jinak je teda totálně boží, úplně ho žeru… A jak vy? Všechny moc pozdravujem!!!
NO TROŠKU JSEM SI ZAOTRAVOVALA SMSKAMI!
Ale holky se nezlobily!
![]()
Ellennko........taky jsme měli totálně zahnisané očičko…ani otevřít ho nemohl malej a opthalmo-septonex nepomohl.Dr.nám napsala Tobrex a v poho…jinak otírat převařenou vodou...........
Ody,díky za info od holek...........hlavně že jsouvšichni v pořádku ![]()
Tak jsem doufala, že hmat něco nastartuje a zatím nic
už jsem tedy měla nějaký poslíky,ale teď už nic, jen lehce špiním, ale to vždy po kontrole… no nic, udělalo se co se dalo… ![]()
Jsem ráda, že malej od Evičky je na to líp, pořád jsem na ně myslela, už aby byly doma, nemocnice je nemocnice…
A Angu už půjde domů, to je super, tak snad se tady ukáže…
Ody super, že si jim písla, aspoň víme co a jak ![]()
Tak já jdu do vany a pak vyžehlím, co mi dnes uschlo..
cítím se zase jako bych byla v 36tt, už mi to tak nepřijde a začínám se s přenášením psychicky srovnávat, někdy to snad přijde
teď už vím, že už to fakt dlouho trvat nebude a snad do 14 dní jí budu mít v náručí ![]()
Čau holky, přidávám se do skupinky jí, usne, blinká, žere si ruku apod.
. Plus teda náš má vyrážku na obličeji.
Musím běžet, pa
Petra Z No, s heřmánkovým čajem to balím a zítra zajdem k doktorovi, ať mu na to očko něco dá, protože vypadá, jak když mu někdo nalil do oka lepidlo. Chudák. ![]()
Suvik Vítej v klubu. ![]()
Btw.: taky vás ten jejich pláč tak nervuje? Mě to úplně trhá žíly, až jsem agresivní a yároveň bych brečela jak malá, protože pořád nevím, co s tím pláčem dělat. No, snad se to postupem času srovná…
Evičce držím palce, ať se jí bráškové brzy sejdou v náručí a nejlépe ať jsou už šupity doma. Ono v nemocnici člověk moc klidu nemá (ne, že by ho doma bylo víc), nicméně doma je doma…
Angua už půjde zítra domů? Skvělý! Jsem zvědavá na její prožitky ![]()
Ahoj, maminky
take se pridavam do klubu, co se tyce jidla, to mi zacali delat kluci nedavno…Danik vsechno pekne sni, ale pak neco pekne vyblinka…a to po kazdem jidle…nevim, co to je..jestli teda prejida…ale to pi Dr rekla,ze uz musim navysit davku…Vladik zase ze zacatku saje, jako bych ho mucila hlady, pak zacne kroutit hlavickou a vztekat se, cely se zcervena…rozbreci se a pak co vypije, tak vyplivne.......tak to fakt nevim, co to je????
Peti, s tim placem..no take to na me tak pusobi…jsem proste zoufala a bezradna…ale po cca 14 dnech neustaleho breku uz jsem trochu imunni… ![]()
Jsem moc rada, ze Evicka se ozvala a ze zatim to jde, to uz je pak malickost, ze tam zustane s klukami delsi dobu, aspon budou pod dohledem.A nevim, jak kde, na Bulovce u nedonosenych se nechava v porodnici do ukonceneho 37.tt, takze v pripade Evicky by tam zustali 4 tt.
Holky, nevite, z ceho prcci mivaji zacpu, nebo tuha hovinka? prece pokazde ji Nutrilon…a pri tom stolice byva jina.
Tak dnešní odpoledne se Mates s jídlem fakt překonal - tahal sotva deset minut, pak vytuhnul jak rohlík, pět minut spal, a pak začal řvát. Dalších pět minut sosání, opět deset minut spánku a zase řev. Tohle mu pěkně prosím vydrželo doteď, kdy jsem do něj pomalu násilím narvala odstříkané z flašky. Zatím je pět minut klid, doufám, že to vydrží déle…
Může mi někdo vysvětlit, proč se miminka nerodí s návodem k použití a překladačem dětského pláče??? ![]()
Všem maminkám pevné nervy.
Rosinka Klobouk dolů a úklona na zem, že zvládáš ty svoje dva lumpy. Mě z toho mýho už rupaj nervy…