Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@hanak
No já jsem si říkala, že to bude u dlouhých cyklů určitě jinak.
Ta kalkulačka to je dobrý, mě to vůbec nenapadlo, že se to dá na netu spočítat
Ale už jsem si to taky našla ![]()
Jéé holky jestli nám to všem vyjde, tak budeme mít takové krásné dárečky pod stromeček ![]()
Já jsem sama na to zvědavá, protože mám narozky 10. prosince, tak se klidně může stát, že je budeme mít s prckem nastejno, když vše dobře dopadne ![]()
@Sofie92 píše:
@triada no jenže teď se bojím, že když začnu krvácet tak si budu myslet že to je ms a může to být třeba mimoděložní a já to nepoznám nebo tak..
A dr ti nedělal ultrazvuk? To je divný.
Holky, kde jste si počítali termín porodu? Já tady http://www.hormonalni-antikoncepce.cz/sekce.php?… a termín podle dne početí a poslední MS se mi liší o 2 týdny. No ono je to jedno, hlavně aby se nenarodilo 24.12
![]()
@hanak píše:
Já jsem sama na to zvědavá, protože mám narozky 10. prosince, tak se klidně může stát, že je budeme mít s prckem nastejno, když vše dobře dopadne
Já mám dvě sestry, které mají každá dvě děti a je nás prostě tak nějak celkově hodně a vždycky se smějeme, že se u nás pořád něco slaví (obzvláště pak strejda se vždycky trefí a přijde na návštěvu k našim, když máme oslavu), ale v prosinci nemá ještě nikdo nic ![]()
@Sofie92 píše:
@triada no jenže teď se bojím, že když začnu krvácet tak si budu myslet že to je ms a může to být třeba mimoděložní a já to nepoznám nebo tak..
Sofie, když nezačneš krvácet, dojdi si k mudr, pokud to zůstane uvízlé v děloze, bude to vidět na utz, ale nevyvíjí se, pak to musí z těla ven revizí, aby to nedělalo neplechu - může to způsobit těžký zánět dělohy.
Mimoděložní se přehlédnout nedá, dá o sobě nehezky bolestivě vědět. Při poslední revizi tam se mnou na pokoji byly dvě mamči právě s mimoděložním. První byla asi v 5tt a skončila v nemocnici, protože jí opravdu hodně bolel vaječník a tam se mimoděložní potvrdilo, hned laparoskopická operace, odstranění vejcovodu, ale vaječník jako takový jí nechali. Z druhého vejcovodu prý klidně otěhotnět může.
Druhá mamina na tom byla hůř, byla už starší (jako já), ale ještě žádné děti a za sebou už jedno mimoděložní, teď byla asi 4,5tt a opět mimoděložné, takže odstranění i druhého vejcovodu, takže otěhotnět pak už může jen umělým oplodněním
I jí se obě mimoděložní přihlásily silnou křečovitou bodavou bolestí v podbříšku.
@Dajdula píše:
Holky, kde jste si počítali termín porodu? Já tady http://www.hormonalni-antikoncepce.cz/sekce.php?… a termín podle dne početí a poslední MS se mi liší o 2 týdny. No ono je to jedno, hlavně aby se nenarodilo 24.12![]()
@Dajdula píše:
Holky, kde jste si počítali termín porodu? Já tady http://www.hormonalni-antikoncepce.cz/sekce.php?… a termín podle dne početí a poslední MS se mi liší o 2 týdny. No ono je to jedno, hlavně aby se nenarodilo 24.12![]()
a nejmenoval se Adam nebo Eva.. ![]()
@hanak píše:
http://www.naseporodnice.cz/…u-porodu.php
Tam mi to vychází o 2 dny ![]()
Zadáváš tam tu délku cyklu ? Já to počítala pro tebe podle toho a vyšlo mi toho 13.12. (s délkou cyklu 40 dnů). Škoda, že nevíš, kdy byla ovu .. bylo by to nejpřesnější ![]()
@lidus86 píše:
Taky 13.12Tak důležité bude, jak to spočítají doktoři
Doktoři se budou držet toho, co jim ukáže utz.
Nejlepší je, že ikdyž někdo ví přesně datum ovu a řekne to doktorovi, on si pojede podle toho, co mu ukazuje utz., ikdyž ten termín a datum je pak totálně směšný a k oplodnění by muselo dojít asi neposkvrněným početím
Oni prostě na to mají tabulky, podle velikosti tvého prcka ti řeknou, že to odpovídá tomu a tomu týdnu a víc se s tebou nebaví. Že se přitom ta velikost různí - na jednom utz. může velikost prcka oproti termínu MS zaostávat, na jiném může být i o 2 týdny napřed .. nezajímá je to. Oni mají prostě svoje tabulky ![]()
Podle MS mi to vychází na 17.12 a podle data početí 15.12. ( na www.naseporodnice ) a na www.hormonalni-antikoncepce podle MS 16.12. a podle početí 28.12.( což je dost divný ), tak mi vysvětlete, podlečeho to ty stránky odhadujou?
![]()
Hmmm a nám laikům, co nevíme, kdy máme ovu a neděláme si poznámky kdy došlo k
,nezbývá nic jiného než jen věřit.. ![]()