Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem se taky měla narodit 15.12.
, ale mamka mě přenášela, já nechtěla ven, tak jí Dr. tvrdila, že uvedla špatné datum poslední MS a že teda termín porodu ještě o měsíc posunou
. Mamka se bránila, že se nespletla, ale nikdo jí neposlouchal. Ještě si prý říkala, že bude těhotná rok jak slonice. No narodila jsem se 11.1. vyvolávaným porodem, protože v porodnici mamku kontroloval nějaký osvícený doktor.Zaplaťpánbu.
No nic holky manža mě vyhazuje, že už tady trčím nějak dlouho, tak odcházím ![]()
Nápodobně .. měla jsem se narodit 27.11. a vyklubala jsem se 10.12. překotným porodem trvajícím 5 minut doma. Mírně řečeno jsem svým rodičům způsobila šok ![]()
@hanak píše:
Dobré ranko všem
Eveli, s tím hlenem .. není to tak, že by ses kvůli němu každou chvíli utírala. Tohle má opět každá žena jinak. V podstatě - v těhu se začne ten hlen tvořit tak, že ho vidíš na prstech, když si sahneš dovnitř, je kolem čípku, nebo se může objevit, když jdeš na stolici, víc tlačíš a pak se utřeš, tak ho taky najdeš. Ale že by jsis musela kvůli němu brát vložku - to fakt ne.
Jinak - těhu se zjistí i podle děložního čípku. V těhu je jako houba (ta vrchní konzistence) - je měkký,ale pevně uzavřený. Když těhu nejsi a očekáváš MS, je čípek tvrdý a těsně před MS ti jakoby zaleze zpátky (zkrátí se) a otevře se.
V době OVU je taky otevřený, měkký a krátký ..
Hanak,dekuju moc za vysvetleni s hlenem.!aTak to taky odpovida,ze bych mohla byt!
S tim cipkem nevim,ptz jsem ho nikdy driv nezkoumala,tak to ted nejak nepoznam jestli je tvrdsi nebo mekci..
Ale vim,pokud bych otehotnela,kdy k tomu doslo,takze jsem si spocitala,ze na UZV by melo neco byt stopro videt kolem 27.4.Vydrzim jeste do te doby a pak vyrazim k Mudr at me skoukne:-)Pokud teda nedorazi MS..Testik z moci si zatim nedelam,vzhledem ke zbytkovemu hcg po predchozim tehu..Nevite nekdo,jak rychle klesa po revizi hladina hcg?jake jsou hodnoty po jednotlivych tydnech? Oni to tady vubec nedelaji,po revizi jen kontroluji delohu uzv..Ale nemam to do CR daleko,tak zvazuju si tam zajet soukrome to hcg nechat zmerit
jiank ty terminy narozeni jsou suprovy,pekne vanocni darecky!:-)
pro chlapecka bychom chteli Davida..ale nevim nevim s timhle terminem narozeni,jestli by to nebylo jako pomsta:-) v 1 tydnu zvladnout narozky,vanoce i svatek
Jinak dle data poceti by mi termin vychazel na 26.12.,ale prvni prcek se taky narodil 38+5.takze doufam,ze i tohohle bychom meli pod stromeckem uz rozbaleneho ![]()
Za 14 dnů by už HCG po revizi žádné být nemělo.. teoreticky.
já mám podle měsíčků termín 15.12. tak snad už mimi bude pod stromečkem,dneska sem měla první ráno s nevolností ale zatím je to slabý,akorát bych pořád ležela a točí sem i hlava,jo a brečím u každý blbosti:0)
@hanak píše:
Za 14 dnů by už HCG po revizi žádné být nemělo.. teoreticky.
Hanak,takze myslis,ze pokud bych si udelala testik,nemel by byt uz falesne pozitivni?
jo jinak jsem zkousela kouknout podle Jonasovky: http://najdise.cz/…etoda-poceti
a my sexikovali zrovna ve dny,kt by mi podle tohoto vypoctu vysly jako priznive
a jeste by to byla holcicka,cili zn.IDEAL:-) no jsem napjata jak ksandy ![]()
@mikki 25 píše:
já mám podle měsíčků termín 15.12. tak snad už mimi bude pod stromečkem,dneska sem měla první ráno s nevolností ale zatím je to slabý,akorát bych pořád ležela a točí sem i hlava,jo a brečím u každý blbosti:0)
mikki,taky bych brecela kvuli kazdy kravine:-))) nejsi v toom sama ![]()
ahoj holky, snad se k Vám mohu přidat - ve čtvrtek doktor potvrdil 7. týden a viděl i srdíčko…jen mám trošičku obavy, docela často mě pobolívá v podbříšku a mám čiré někdy nažloutlé výtoky (nejsou ale každý den), je to normální?
@Matysska píše:
ahoj holky, snad se k Vám mohu přidat - ve čtvrtek doktor potvrdil 7. týden a viděl i srdíčko…jen mám trošičku obavy, docela často mě pobolívá v podbříšku a mám čiré někdy nažloutlé výtoky (nejsou ale každý den), je to normální?
je,tak to velka gratuöace ![]()
jo,vytoky jsou myslim normalni,pokud nepali apod:-)
Třebas věští z koule

No, teď vážně .. doktor se stejně nebude vůbec řídit termínem poslední MS. Pro něj bude směrodatná skutečná velikost prcka a to dá předběžný výpočet termínu porodu. Ono upřímně - málokterý prcek se rozhodne ten termín stanovený lékařem dodržet. Většinou je to dřív nebo dýl, +/- týden, takže v pohodě. Pokud vyloženě nebudeš přenášet 2 týdny, do vánoc to stíháš v pohodě