Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To se rozrůstáme, co? ![]()
hanak - taky jsem měla den povynechání MS na testu jasnou /. Já teda doufám, že bude jenom 1 mimís
. Tebe by asi 2 taky trochu rozhodily, co? ![]()
no holky a já budu mít rozdíl mezi dětmi 8 let, pokud to dopadne dobře, to bude co, maly už je hodně zvykly na svůj klid, pokojík pro sebe a rodiče taky, tak to jsem zvědavá jak to zvládnem. jinak on je hodně hodné dítě, a těší se na sourozence, tak snad to bude v pohodě,
já jdu v pondělí si napsat utroš v pátek mi ho totiž můj milý zapomněl vyzvednout, tak se možná pro svůj klid vetřu na ultrazvuk
mám takový divný pocit, tak aspon pro uklidnění, to už by muselo jit vidět, jde to vidět od tisíce jednotek a ty sem měla ve středu.jinak u nás je dneska škaredě ach jo ![]()
kalomi - Tak to už máš doma velkýho kluka, to už bude chápat jinak než 3-letý. myslím, že to budeš mít dobrý
.Našemu malýmu jsou 2, tak uvidíme, jak to zvládne. Docela bych se taky už podívala na UZ. Tak pak napiš. A u nás je taky hnusně. Ale mě to neva, jsem doma sama ( snad 1.za poslední 2 roky ) Manžel jel na duatlon, vzal malýho s sebou k babičce ( bydlí hned vedle ve městě ). tak se válím, až je mi to divný
![]()
ahoj holky, takže v úterý jdeme na ultrazvuk 3? tak snad tady potom všechny napíšeme jen ty nejlepší zprávy ![]()
Dobre ranko,hlasim,ze dneska mam pocit,ze mi prsa roztrhnou podprsenku.Jestli to takhle pujde dal,tak asi do prosince jsem tak na 6tkach:-)
Kalomi,mymu starsimu bude 8v kvetnu,takze by byli o 8,5r. Idealni to asi neniale zvladnout se to da a hlavne ten nas by si sourozensce moooc pral;.) Dokonce mluvil o sestricce ![]()
@EvelinaM píše:
Dobre ranko,hlasim,ze dneska mam pocit,ze mi prsa roztrhnou podprsenku.Jestli to takhle pujde dal,tak asi do prosince jsem tak na 6tkach:-)Kalomi,mymu starsimu bude 8v kvetnu,takze by byli o 8,5r. Idealni to asi neniale zvladnout se to da a hlavne ten nas by si sourozensce moooc pral;.) Dokonce mluvil o sestricce
jojo maly měl ted desáteho 7, a taky si přeje sestřičku ale nechce o tom moc mluvit, protože loni se moc těšil a nedopadlo to tak se ted bojí.bobeček maly, nechtěli sme to říkat, jenže to se nedá…
![]()
@Sofie92 píše:
@triada No zatím to nevypadá, že by to chtělo odejít samo.Nekrvácím, a ty jsi začala z ničeho nic krvácet a byla jsi u doktora? Nebo něco? třeba se to ještě nějak vyvrbí.. Ale u mě už na testu není žádná čárka takže bohužel..
teda 1 samozřejmě..
To je stejně divný u tebe.
Měla jsi takový dvě pěkný dálnice. Já jsem začala nejdřív špinit a pak krvácet, na ultrazvuku nic vidět nebylo, už jsem smířená s tím, že cvrček zase odešel. ![]()
@kalomi píše:
jojo maly měl ted desáteho 7, a taky si přeje sestřičku ale nechce o tom moc mluvit, protože loni se moc těšil a nedopadlo to tak se ted bojí.bobeček maly, nechtěli sme to říkat, jenže to se nedá…![]()
Kalomi,no u nas to nedopadlo letos v breznu.. a ptz mam nejakyho moderniho dr kt mi rekl,ze po vycisteni staci dodrzet ddva tydny a pak muzu tehotnet..tak mozna uz jsem..a mozna nejsem… zatim mam „jen“ pocity
holky jak je to s tim hlenem v tehu?je to jeden z priznaku ze jsem tehu?
@Dajdula píše:
Svoje?
No jasně že svoje ![]()
@Lexuska vítej, samozřejmě, že se přidat můžeš:-)
Tak svatbu jsem zdárně přežila, nakonec jsem se „obětovala“ a řídila jsem
Takže jsem se krásně všemu vyhnula a ani jsem si nemusela moc vymýšlet ![]()
Jinak zatím čím dál tím víc pociťuji, jak se mě derou sliny do pusy a jde na mě krkání, od pátku trochu citlivější prsa. To je tak vše.
Užívejte zbytek neděle!
Pa ![]()
@barnys píše:
ahoj holky, takže v úterý jdeme na ultrazvuk 3? tak snad tady potom všechny napíšeme jen ty nejlepší zprávy
No já jsem na to tak strašně zvědavá, vůbec se nemůžu dočkat, až mě to potvrdí i doktorka! ach jo, to ten čas tak strašně pomalu ubíhá ![]()
Včera jsme s manžou jak prdlí pořád koukali po těch malých dětičkách, co tam byli a říkali jsme si: „koukej támle ta holčička je krásná, viď?“ a zase „Podívej, ten klučina jaký má kukadla“… no jak dva blázni ![]()
Holky, ještě jeden takový dotaz. Jak se teda počítají ty týdny těhotenství? Když jsem měla opravdu dlouhý cykly? Vždycky tak cca 40 dní.
Poslední MS jsem dostala 25.2. Další očekávaná teda byla cca 4.4. (která naštěstí nepřišla
).
Protože pokud to počítám od poslední MS, tak bych byla 8tt. Což mě přijde divný.. ? ![]()
@EvelinaM píše:
Kalomi,no u nas to nedopadlo letos v breznu.. a ptz mam nejakyho moderniho dr kt mi rekl,ze po vycisteni staci dodrzet ddva tydny a pak muzu tehotnet..tak mozna uz jsem..a mozna nejsem… zatim mam „jen“ pocityholky jak je to s tim hlenem v tehu?je to jeden z priznaku ze jsem tehu?
Dobré ranko všem ![]()
Eveli, s tím hlenem .. není to tak, že by ses kvůli němu každou chvíli utírala. Tohle má opět každá žena jinak. V podstatě - v těhu se začne ten hlen tvořit tak, že ho vidíš na prstech, když si sahneš dovnitř, je kolem čípku, nebo se může objevit, když jdeš na stolici, víc tlačíš a pak se utřeš, tak ho taky najdeš. Ale že by jsis musela kvůli němu brát vložku - to fakt ne. ![]()
Jinak - těhu se zjistí i podle děložního čípku. V těhu je jako houba (ta vrchní konzistence) - je měkký,ale pevně uzavřený. Když těhu nejsi a očekáváš MS, je čípek tvrdý a těsně před MS ti jakoby zaleze zpátky (zkrátí se) a otevře se.
V době OVU je taky otevřený, měkký a krátký ..
@Dajdula píše:
To se rozrůstáme, co?
hanak - taky jsem měla den povynechání MS na testu jasnou /. Já teda doufám, že bude jenom 1 mimís. Tebe by asi 2 taky trochu rozhodily, co?
Dajdu, já testovala 12 DPO testem 25, to bylo 3.4., MS měla přijít kolem 6-7.4. a byl víc než jasný. No, dvojky by mě nerozhodily, jen bych se modlila, aby nebyly komplikace. Jinak pohoda ![]()
@lidus86 píše:
Holky, ještě jeden takový dotaz. Jak se teda počítají ty týdny těhotenství? Když jsem měla opravdu dlouhý cykly? Vždycky tak cca 40 dní.Poslední MS jsem dostala 25.2. Další očekávaná teda byla cca 4.4. (která naštěstí nepřišla).
Protože pokud to počítám od poslední MS, tak bych byla 8tt. Což mě přijde divný.. ?
Liduš, když máš tak dlouhé cykly, tak musíš brát v potaz, že i ovulka musela přijít dýl. Takže: když si zadáš do kalkulačy na netu výpočet termínu porodu, zadáš den tvojí poslední MS a délku cyklu 40, pak ti vyjede termín porodu 13.12.
To je o den dřív, než mám já ![]()
Tudíž, podle data MS jsi asi ten 8tt, ale podle délky cyklu (a tudíž i skutečné stáří těhotenství) jsi 5+3.
@triada no jenže teď se bojím, že když začnu krvácet tak si budu myslet že to je ms a může to být třeba mimoděložní a já to nepoznám nebo tak.. ![]()