Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
a co se týče alegrie, jsem na tom pěkně blbě. Neberu nic, normálně v tuhle dobu beru Aerius nebo Zyrtec. Teď jsem na nic ani nesáhla a mám z nosu vodovodní kohoutek. Zítra se chci doktora zeptat, jestli existuje něco, co můžu. Protože takhle můžu přes léto zapomenout na jakoukoliv přírodu
Určitě dám vědět, co zjistím!
Hezké poledne všem těhulkám
na to že je venku takové vedro,kupodivu je mi fajn,od rána něco dělám,koukám že nás tady pěkně přibývá,to bude vánočních miminek
mě vychází termín na 25.12 ![]()
Ahojky vsem, ktere budou tak hodne a prispeji k memu prispevku. 16.4. Jsem byla na 1. Utz, kde mi pani doktorka rekla, ze vidi dvojcata, stari dle utz 5+1 a 4+6, to odpovida PM i ovulaci a snazeni. Hodnota HCG v tento den byla 5 100 (21 dpo). Byla jsem pak jeste na HCG 26.4. S hodnotou 56 891 (30 dpo). 30.4. Jsem po 14 dnech sla na kontrolu a pani doktorka ( byl to zaskok za moji) nasla jen jeden gestacni vacek se zarodkem a odpovidajici stari 6+2. Hodnota HCG byla 107 979 ( 35 dpo). Jsem jsem z toho smutna a nevim co si mam myslet:( hodnoty hcg odpovidaji dvojcatum na konci 7. Tydne ( 7+1 a 6+6), ale pani doktorka nasla jedno 6+2 a bez srdecni akce. Takze mam srach, ze jsme o jedno prisli a u toho druheho se bojim ze jde o zamlkle tehotenstvi, kdyz je o cca 6 dnu mladsi nez by melo byt:((( jen ty hodnoty HCG ukazuji, ze je vse v poradku. Prosim, jake hodnoty hcg jste mely vy cca 6+2 u jednoho zdraveho miminka a treba i 6+6 u dvojcat? Dekuju moc za vase odpovedi
@akdarika píše:
Ahojky vsem, ktere budou tak hodne a prispeji k memu prispevku. 16.4. Jsem byla na 1. Utz, kde mi pani doktorka rekla, ze vidi dvojcata, stari dle utz 5+1 a 4+6, to odpovida PM i ovulaci a snazeni. Hodnota HCG v tento den byla 5 100 (21 dpo). Byla jsem pak jeste na HCG 26.4. S hodnotou 56 891 (30 dpo). 30.4. Jsem po 14 dnech sla na kontrolu a pani doktorka ( byl to zaskok za moji) nasla jen jeden gestacni vacek se zarodkem a odpovidajici stari 6+2. Hodnota HCG byla 107 979 ( 35 dpo). Jsem jsem z toho smutna a nevim co si mam myslet:( hodnoty hcg odpovidaji dvojcatum na konci 7. Tydne ( 7+1 a 6+6), ale pani doktorka nasla jedno 6+2 a bez srdecni akce. Takze mam srach, ze jsme o jedno prisli a u toho druheho se bojim ze jde o zamlkle tehotenstvi, kdyz je o cca 6 dnu mladsi nez by melo byt:((( jen ty hodnoty HCG ukazuji, ze je vse v poradku. Prosim, jake hodnoty hcg jste mely vy cca 6+2 u jednoho zdraveho miminka a treba i 6+6 u dvojcat? Dekuju moc za vase odpovedi
To mě moc mrzí,neporadím protože jsem se na hodnoty ani neptala,ale budu držet palečky at alespon to druhé miminko je silné a vydrží
![]()
@akdarika píše:
Akdariko, je mi z toho smutno, ale srdíčko se pořád ještě může vyloupnout, ještě není nic ztraceno.
S tím hcg je to tak, že nevím proč, ale někdy roste, ikdyž je mmi už mrtvé. Já to měla u mého zamlklého těhu tak, že hcg bylo ukázkové, ale mimi už 2 týdny bez srdíčka.
Proč se to děje, proč někdy mimi umře takhle brzy - je to prý ochranná reakce organismu, plod nebyl v pořádku a příroda sama ukončila jeho vývoj, protože postižení by nebyla slučitelná se životem. Snad je to tak i lepší, že se to stane takhle v začátcích, kdy se člověk ještě tolik neupíná. Že jsou někdy na začátku těhu v děloze dva plody a po pár týdnech jen jeden - i to se stává, jedno mimi zanikne. To byl případ mého prvního těhu, kdy jsem měla v děloze dvě dutinky a v 8tt už jen jednu. Ve 14i se zjistilo, že dcera má zdvojené močovody a prý to klidně může být pozůstatek prvního dvojčete, které se vlastně vstřebalo do ní, jak rostla. Neohrožuje jí to, funguje normálně, dceři je už 16, je extrémně chytrá a tomu, že měla být 2×, se dnes jen směje, prý „mami, to bys psychicky nevydržela“. No, asi ne - je dost panovačná ![]()
Holky možná budu vypadat jako blbec ale včera mi DR řikal že jsem 6-5 TT tak a jak se to počítá dál? 6-6TT 6-7TT a pak znova 7. 7-1TT ???? nebo se to počítá rovnou 7-1TT … Díky za odpověď, i když je to možná logický moc ![]()
@hanak
to tedy znamená že se každý týden mění den ukončení onoho týdne je to tak já myslela že tam ta nula není aby to bylo od pondělí do pondělí, takhle je to od pondělí do úterý po té od úterý do středy ![]()
@Janina88 píše:
@hanak
to tedy znamená že se každý týden mění den ukončení onoho týdne je to tak já myslela že tam ta nula není aby to bylo od pondělí do pondělí, takhle je to od pondělí do úterý po té od úterý do středy
ne, pravdu mají holky.. šestkou to končí a pak je zase nula, jedna, dva ..
Holky, fakt už blbnu a to jsem teprve na začátku. Buď je ta demence těhotenská nebo stařecká
![]()
Ahoj holky jak se mám dívat na týden jak rosteme?když jsem 4+5tt?
Děkuji ![]()
Ja to mam treba od stredy do stredy a ty mas asi od pondeli do pondeli
@kovacici píše:
Ahoj holky jak se mám dívat na týden jak rosteme?když jsem 4+5tt?Děkuji
jsi v patem tydnu:)