Poradna duly
Jana Čurdová
@Leni112 píše:
@Ajulina2 No já jdu až 8.9., což už budu 10+0 a mam přijít na lačno, na krev a přinést moč a souhlas ke screeningu.
@Ajulina2 píše:
@Leni112 vlastne mi ani nerekla at prijdu na lacno a nejakej screening vubecboze co to mam za doktorku
Já mám přijít až poslední den 12tt a neřekli mi absolutně nic a ani si nezavolám, protože teď stěhují ordinaci a novou budou mít otevřenou přesně až v ten den, kdy mám přijít… Jsem z toho zmatená a trochu i naštvaná, nevím co mě tam čeká, zda mi tam udělají i prvotrimestralní screening nebo ne. Páč doktor má, soudě i podle fotek z UTZ tady umístěných, asi dost zastaralý UTZ… Nebo jestli se budu muset objednávat jinam… Zas aby se to v tomhle případě stihlo do toho 1. trimestru… ![]()
@kiwa dekuji moc ![]()
@bobina12 neboj budeš mít, budu na tebe myslet ![]()
@AngeliikaGina moc dekuji
budeme porovnávat ![]()
@Leni112 jooo taky jsem rada, ze chodím co 14 dni:) budeme porovnávat a už se těším ![]()
@gargamelinka moc dekuji ![]()
@Kytičkaaa @ajenecka krásný obrázky
super je jak si je navzájem můžeme hezký porovnat, velikost tvar a tak
![]()
@Květušík moc děkuji za fajn a pozitivní reakci
snažím se hodit do klidu, i když se mi to teda pořád nedaří. pořád mě strašně bolí břicho a tak co chvilka kontroluju, jestli náhodou není na kalhotkách krev. možná už to bolení mám spíš i z nervů. taky už asi přestanu číst všechny možné ostatní diskuze, protože mě zase znervózněly ostatní maminy, které psaly své hodnoty v určitých týdnech atd. už na to kašlu. bych se musela zbláznit.
do 15.9. už prostě nebudu nic řešit a budu doufat, že tentokrát to vyjde. takže pak vám podám doufám, že pozitivní zprávu o průběhu a
![]()
Tak prukazku ještě nedostal nikdo a to jsou holky mnohem dal i v 9tt nebo je tady nějaká výjimka prukazku už má?
zřejmě se chtějí ujistit tím ukončeným prvním trimestrem ![]()
@novomamina píše:
@Bjoucik.15 To podle ms chápu, ale nechápu proč se to tak bere jako už začátek těhotenství např. 1 týden těhu a ještě ani neproběhla ovulace a žádné mimčo na cestě není…jakože by se to mělo brát spíš podle té ovulace…ale to je jedno jen mi to nedává smysl…děkuji za vysvětlení
Myslím, že je to kvůli tomu, aby se mohli čeho chytit, protože ně každá ví, kdy má ovulaci. Já ji třeba neměřím a ani nijak extra nesleduji, takže bych neměla co říct a oni by to neměli podle čeho určit. Prostě se na tom tak všichni shodli, že se to tak bude brát… Proto má těhotenství 40 týdnů, což je vlastně 10 měsíců, ne 9.
Ahoj holky, tak jsem se dnes byla nahlásit u mé gynekoložky a znovu jsem viděla bobka. Má cca 8 mm a srdíčko bije o 106! Na další kontrolu mám dojít nalačno za 3 týdny (16.9.), což budu asi v 11t. teď jsem 7+3tt
Jinak mě furt trápí nechuť na jakévkoliv jídlo a jak mám hlad, což je cca každé 3h, tak mi je strašně špatně! Kéž bych měla žravku a mohla si konečně zas nějaké jídlo pořádně vychutnat!!! ![]()
@Leni112 píše:
@Ajulina2 Taky mi zatím krev nebrali, až příště jdu, i s močí.
A taky doufám, že už to bude vypadat jako človíček.
Tak mě brala krev hned, kvůli nevolnostem nezahrnula cukr, tedy nemusela jsem být na lačno, ale jinak tam vypsala a zawkrtla kde co kdyby náhodou, pamatuju si jaterní testy, tu kočičí nemoc PAC máme kočku a další věci. Říkala že štítnou žlázu nemusíme že js ji měla vždy OK a krevní skupinu taky vím bohužel RH -, tak tam dala i ty protilátky. ![]()
Holky my jsme dnes byli na trampolinach. Je to velké skakaci centrum. Dostali jsme do jako dárek. Nemohla jsem to zrušit. Bylo to dlouho plánované, ale hlavně by jim to bylo jasny. Tak snad to misku neuškodí… ![]()
@novomamina píše:
@Bjoucik.15 To podle ms chápu, ale nechápu proč se to tak bere jako už začátek těhotenství např. 1 týden těhu a ještě ani neproběhla ovulace a žádné mimčo na cestě není…jakože by se to mělo brát spíš podle té ovulace…ale to je jedno jen mi to nedává smysl…děkuji za vysvětlení
Protože průměrná žena má ovu cca 14dc, takže 4tt znamená že nedostala MS a zjistila že je tehu. Ostatní ženy s nějakými prapodivnymi cykly jsou jakási odchylka a jim se to počítá dle ovu a víc bych nad tím nepremyslela
těhotenství má trvat 40tt coz je 10cyklu a podle tebe by to bylo 9 a půl cyklu. Snad ti to dává smysl ![]()
Příspěvek upraven 26.08.15 v 21:33
@Ailen píše:
Jak to děláte se sexem? Mě se teď táák nechce.
Me taky moc ne ![]()