Dubňátka 2011

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Scarlett2011
22.7.11 21:46

Ahoj,
vitam vsechny nove maminky. :-)
Tak rezim mame taky takovy celkem uz pravidelny. Obcas se mine o hodinu, ale papa priblizne ve stejne hodiny. Horsi je, kdyz ho po nejakem jidle nedam spat. To je vetsinou hrooozne protivny cely den nebo vecer, podle toho, kdy vynechany spanek byl. :roll:
Holt by spal asi porad. :-)
Holky muzu se zeptat, kdy vam vasi prckove zacali chytat hracky do ruky?
Nas maly to zacal delat, kdyz mu bylo 10 tydnu. Vubec ale nevim, v kolika tydnech by to deti mely umet. Jestli teda jsme napred nebo pozadu. :-)
Chytne si ji, kdyz mu ji dam pred oblicej a pak se na ni diva a vypada u toho strasne legracne. :-D

• Upravit
610
22.7.11 21:53

Muj maly to zacal delat az tento tyden, takze ve 13. tydnu… On si ji chytne a hned strka do pusky, teda snazi se o to, ale vetsinou se mu tam stejne dostane ruka :lol:

• načítám...
Scarlett2011
22.7.11 22:32
Mišulin píše:
Muj maly to zacal delat az tento tyden, takze ve 13. tydnu… On si ji chytne a hned strka do pusky, teda snazi se o to, ale vetsinou se mu tam stejne dostane ruka :lol:

To dela Dominic taky. :-) Jeste ty rucicky uplne nekoordinuje.
Ja jsem totiz cetla tady na emiminu, jak nejaka maminka psala, ze je doktorka poslala ve 3.mesici na neurologii, protoze miminko melo rucicky v pest. To nas maly ma taky, krome chvilek, kdy neco chyta, tak jsem si rikala, kdy deti neco chytaji.
Takze asi to je v poradku.
V Anglii se zastava nazor, ze kazde dite ma vyvoj jinak, takze nikde ani napsane neni, co v kolika mesicich umi.
Na druhou stranu to aspon nestresuje, zda je dite pozadu ci ne. :-)

• Upravit
275
23.7.11 01:05

Scarlett v Kanade taky ne. Maly ma taky rucicky zavrene v pest, nekdy si je ale uvolni a otevre je, napr. pri kojeni (ale ne vzdy), nebo kdyz usne…Hracky si umi chvilku podrzet, ale ucelove si je k sobe neveme. Mame chobotnici od Lamaze, rad na ni mluvi, snazi se ji dotknout, kde ma oci, ale zatim jen do ni mlati pestickama :lol: . Palecek konciva v pusince, dudliky uz nejaky patek plive.

• načítám...
275
23.7.11 01:23

nnyx, ja mela prvne Infantino nosic a byl prizpusoben, aby maly mohl byt tvarickou ode mne, ale vydrzel v nem jen chvilku, pak se dal do breku a me zacali z te vahy bolet ramena. Nebyla to sice klokanka, ale nozicky mu visely dolu. Pak jsem cetla tady na emiminu samou chvalu na manducu, kolinka jsou polozeny vyse nez zadecek a vaha mimca se presouva na bedra. Obavala jsem se, ze malymu se nebude v ni libit, protoze rad kouka do stran a na svet, ale je v ni spokojenej a kdyz nemam na ni rozepnutej zip, tak ma stale vyhled do stran. Uz mi v ni i nekolikrat usnul :palec: . Manduca se tez da nosit na boku, takze mimco ma rozhled, a nebo na zadech, ale tyhle 2 pozice jsem prozatim jeste nezkousela. Ja muzu manducu jen doporucit a to jsem nemela ani moznost ji odzkouset, protoze v Calgary kamenny obchod s manducami neni, nejblizsi je ve Vancoveru, coz je odtud vyse 1 1/2 hodiny cesty letadlem. Tak jsem ji objednala online. A spokojeni jsme obadva, ja i maly :pankac: .

• načítám...
8022
23.7.11 07:24

Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, nějak nestíhám a zítra se vracíme z dovolené tak se tady ukážu. Co mímísci???

• načítám...
141
23.7.11 09:18

pegalle diky moc tak ja tu manducu objednam :palec: nasla jsem takovou peknou Bamboo fialovou za necely 3tis. A jestli ta lumpice nebude chtit ted, tak treba pozdeji… koukala jsem, ze se pak prcek nosi i na zadech jako batoh :dance:
A nemas nejakou fotku jak v ni mas malyho?

• načítám...
275
23.7.11 14:51

Zatim nemam zadnou fotku s malym v manduce, az bude, tak ji sem hodim :wink: . Ovsem, manduca nemusi vyhovovat kazdymu. Jsou maminky, ktere nedaji dopustit na satkovani. Satkovani jsme taky zkusili, ale tam se malymu libilo jen kratce, kdyz mu bylo do 6 tydnu.

• načítám...
5470
23.7.11 15:33

peg a na kolik u vas vysla?

• načítám...
275
23.7.11 17:52

Mne vysla na CAD $140 (cca CZK 2 500), ale ceny se pohybuji ruzne, az do CAD $160 (v jinych barvach, nevim proc jsou jine barvy drazsi :nevim: :lol: ). Ja jsem objednavala zde a mam ji v olivove zelene barve (pro chlapce a taky pro manzu, protoze, kdyz maly povyroste, a pujdeme na vandr do hor, tak ho bude na zadech nosit on :mrgreen: ).

Protoze nemam k dispozici manzu, ktery by mne hnedka ted cvaknul fotakem s malym v manduce z dalky, tak sem hodim alespon fotos z webstranky pro nazornost :wink: . Takhle vypada moje manduca. Je tam videt zip, kterym se manduca prodlouzi (kdyz mimco povyroste, nebo kdyz je potreba vic podeprit hlavicku).

• načítám...
275
23.7.11 17:56

Uvnitr je taky novorozenecka vlozka a kapuce na podopreti hlavicky, ktera se pripevni na ramennich pasech k hackum, kdyz mimco usne, a nebo pro novorozenatko.

Příspěvek upraven 23.07.11 v 22:12

• načítám...
275
23.7.11 17:58

A takle nejak vypada maly v ni (ale nic z fotky neni moje - ani mimco, ani chlap, ani barva manduci :lol: )

• načítám...
275
23.7.11 18:07

A tohle jsem mela predtim. Stale lepsi nez klasicka klokanka, ktera je jeste uzsi mezi nozickama a ty jen visi dolu. Manduca pokryva mnohem vetsi plochu, az ke kolinkum a u vetsich mimin aspon do polovinu stehinek. Pro malinky miminko neni spatna, ale muj maly ma nad 6 kg a ja tu vahu na ramenou po chvili citim. A s vahou malyho to pujde jeste vic nahoru. U devcatek ten tlak vlastni vahy mezi nozkama mozna az tak nevadi, ale ja mam klucika a nechci, aby si tlacil na pindik :wink: .

Myslim, ze na trhu se daji najit i levnejsi ergonomicke nosice jako manduca, Manduca je jen znacka ergonomickeho nosice, jen se to chce prohrabat pres obchodni nabidky.

• načítám...
141
23.7.11 20:01
pegalle píše:
A takle nejak vypada maly v ni (ale nic z fotky neni moje - ani mimco, ani chlap, ani barva manduci :lol: )

ten pan ale nevypada zle :dance: :lol:

• načítám...
5470
23.7.11 21:06

peg diky za info :) asi do ni pujdu. jsem zvedava co na to rekne manzel.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby