Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Muj maly to zacal delat az tento tyden, takze ve 13. tydnu… On si ji chytne a hned strka do pusky, teda snazi se o to, ale vetsinou se mu tam stejne dostane ruka ![]()
Mišulin píše:
Muj maly to zacal delat az tento tyden, takze ve 13. tydnu… On si ji chytne a hned strka do pusky, teda snazi se o to, ale vetsinou se mu tam stejne dostane ruka
To dela Dominic taky.
Jeste ty rucicky uplne nekoordinuje.
Ja jsem totiz cetla tady na emiminu, jak nejaka maminka psala, ze je doktorka poslala ve 3.mesici na neurologii, protoze miminko melo rucicky v pest. To nas maly ma taky, krome chvilek, kdy neco chyta, tak jsem si rikala, kdy deti neco chytaji.
Takze asi to je v poradku.
V Anglii se zastava nazor, ze kazde dite ma vyvoj jinak, takze nikde ani napsane neni, co v kolika mesicich umi.
Na druhou stranu to aspon nestresuje, zda je dite pozadu ci ne. ![]()
Scarlett v Kanade taky ne. Maly ma taky rucicky zavrene v pest, nekdy si je ale uvolni a otevre je, napr. pri kojeni (ale ne vzdy), nebo kdyz usne…Hracky si umi chvilku podrzet, ale ucelove si je k sobe neveme. Mame chobotnici od Lamaze, rad na ni mluvi, snazi se ji dotknout, kde ma oci, ale zatim jen do ni mlati pestickama
. Palecek konciva v pusince, dudliky uz nejaky patek plive.
nnyx, ja mela prvne Infantino nosic a byl prizpusoben, aby maly mohl byt tvarickou ode mne, ale vydrzel v nem jen chvilku, pak se dal do breku a me zacali z te vahy bolet ramena. Nebyla to sice klokanka, ale nozicky mu visely dolu. Pak jsem cetla tady na emiminu samou chvalu na manducu, kolinka jsou polozeny vyse nez zadecek a vaha mimca se presouva na bedra. Obavala jsem se, ze malymu se nebude v ni libit, protoze rad kouka do stran a na svet, ale je v ni spokojenej a kdyz nemam na ni rozepnutej zip, tak ma stale vyhled do stran. Uz mi v ni i nekolikrat usnul
. Manduca se tez da nosit na boku, takze mimco ma rozhled, a nebo na zadech, ale tyhle 2 pozice jsem prozatim jeste nezkousela. Ja muzu manducu jen doporucit a to jsem nemela ani moznost ji odzkouset, protoze v Calgary kamenny obchod s manducami neni, nejblizsi je ve Vancoveru, coz je odtud vyse 1 1/2 hodiny cesty letadlem. Tak jsem ji objednala online. A spokojeni jsme obadva, ja i maly
.
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, nějak nestíhám a zítra se vracíme z dovolené tak se tady ukážu. Co mímísci???
pegalle diky moc tak ja tu manducu objednam
nasla jsem takovou peknou Bamboo fialovou za necely 3tis. A jestli ta lumpice nebude chtit ted, tak treba pozdeji… koukala jsem, ze se pak prcek nosi i na zadech jako batoh ![]()
A nemas nejakou fotku jak v ni mas malyho?
Zatim nemam zadnou fotku s malym v manduce, az bude, tak ji sem hodim
. Ovsem, manduca nemusi vyhovovat kazdymu. Jsou maminky, ktere nedaji dopustit na satkovani. Satkovani jsme taky zkusili, ale tam se malymu libilo jen kratce, kdyz mu bylo do 6 tydnu.
Mne vysla na CAD $140 (cca CZK 2 500), ale ceny se pohybuji ruzne, az do CAD $160 (v jinych barvach, nevim proc jsou jine barvy drazsi
). Ja jsem objednavala zde a mam ji v olivove zelene barve (pro chlapce a taky pro manzu, protoze, kdyz maly povyroste, a pujdeme na vandr do hor, tak ho bude na zadech nosit on
).
Protoze nemam k dispozici manzu, ktery by mne hnedka ted cvaknul fotakem s malym v manduce z dalky, tak sem hodim alespon fotos z webstranky pro nazornost
. Takhle vypada moje manduca. Je tam videt zip, kterym se manduca prodlouzi (kdyz mimco povyroste, nebo kdyz je potreba vic podeprit hlavicku).
Uvnitr je taky novorozenecka vlozka a kapuce na podopreti hlavicky, ktera se pripevni na ramennich pasech k hackum, kdyz mimco usne, a nebo pro novorozenatko.
Příspěvek upraven 23.07.11 v 22:12
A takle nejak vypada maly v ni (ale nic z fotky neni moje - ani mimco, ani chlap, ani barva manduci
)
A tohle jsem mela predtim. Stale lepsi nez klasicka klokanka, ktera je jeste uzsi mezi nozickama a ty jen visi dolu. Manduca pokryva mnohem vetsi plochu, az ke kolinkum a u vetsich mimin aspon do polovinu stehinek. Pro malinky miminko neni spatna, ale muj maly ma nad 6 kg a ja tu vahu na ramenou po chvili citim. A s vahou malyho to pujde jeste vic nahoru. U devcatek ten tlak vlastni vahy mezi nozkama mozna az tak nevadi, ale ja mam klucika a nechci, aby si tlacil na pindik
.
Myslim, ze na trhu se daji najit i levnejsi ergonomicke nosice jako manduca, Manduca je jen znacka ergonomickeho nosice, jen se to chce prohrabat pres obchodni nabidky.
pegalle píše:
A takle nejak vypada maly v ni (ale nic z fotky neni moje - ani mimco, ani chlap, ani barva manduci)
ten pan ale nevypada zle
![]()
peg diky za info
asi do ni pujdu. jsem zvedava co na to rekne manzel.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj,

vitam vsechny nove maminky.
Tak rezim mame taky takovy celkem uz pravidelny. Obcas se mine o hodinu, ale papa priblizne ve stejne hodiny. Horsi je, kdyz ho po nejakem jidle nedam spat. To je vetsinou hrooozne protivny cely den nebo vecer, podle toho, kdy vynechany spanek byl.
Holt by spal asi porad.
Holky muzu se zeptat, kdy vam vasi prckove zacali chytat hracky do ruky?
Nas maly to zacal delat, kdyz mu bylo 10 tydnu. Vubec ale nevim, v kolika tydnech by to deti mely umet. Jestli teda jsme napred nebo pozadu.
Chytne si ji, kdyz mu ji dam pred oblicej a pak se na ni diva a vypada u toho strasne legracne.