Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky Janko, jj syn je ve třeťáku na střední, jinak my jsme z Plzně…Taky nechápu a obdivuji jak to může někdo vydržet neříct si pohlaví, ale je to asi fakt krásný při porodu, já mám co dělat udržet dárky k vánocům
…My už třetího prcka neplánovali takže já už nic schovaného nemám a moje kamarádky mají v našem věku už odrozeno a pomalu čekají na funkci babiček
, což já taky no áaaaaaa je z toho Matyášek
…Včera jsme jeli od tchýně a já začala přemýšlet stejně jako ty, pomalu to začít dávat dokupy páč úklid, cukroví jako každý rok „jen“ pět druhů a pak jich je najednou 17
pak se to přehoupne a je to…ikdyž holky v dnešní době sedneme do auta a za jeden den máme doma všechno
…
venku je teda opravdu hnuuuus a mě třeští hlava
no a jdu dělat úkol z ájiny a já jí tak nemám ráda
![]()
jo a co pohyby?, já ještě nic a abych pravdu řekla občas mě přepadne taková depka, páč jak máme problém stím srdíčkem a musím vydržet do 15. tak kdyby už kopal tak jsem trochu klidnější
…ale všechno má svůj čas a určo to dopadne dobře ![]()
Jé, já bych taky chtěla vylézt v tomhle počasí někam na půdu a prohrabávat se mini oblečkama
..Pomalu nakupuju, ale tím, že nevíme na koho, pořizuju opravdu jen základ v pidi velikosti a až se narodí špunt nebo špuntice, tak to dokoupíme
..Teď pokoukávám po takových těch praktických věcech, ohřívač na láhve atd. Jakou budete používat zavinovačku? Já půjdu asi do klasické šněrovací, mě se ty rychlo nějak nezdají, ale nevím..V úterý jedeme do Gennetu a možná bude rovnou AMC..Až nás ujistí, že je vše OK - a tomu naprosto věřím, bude se zase nakupovat o něco lépe
..Ono se to nezdá, ale letí to jako blázen
..
Já ti pošlu fotku mojí zavinovačky, kterou jsem koupila v pátek a je to rozdíl od té co jsem měla na děti, má vystužená záda a je celkově pevnější
…ten ohřívač taky řeším
…to ti věřím, že se ti pak bude lépe nakupovat, taky čekám na 15 jak na smilování a pak to vypukne ![]()
@Vlaďka 74 Vladi a jak se vám povedl ten třetí špuntík? (jestli ta otázka neva)… ale je to krásný omyl ne?
já si myslím, že když má někdo už větší děti, tak pak je fajn mít třeba ještě jedno - mě se zdá, že s tím ženský úplně omládnou! Ty dětský léta utečou tak rychle, že já už teď nevylučuji třetí dítě
a nejde o to jestli to bude kluk nebo holka, ale prostě si to až na vyjímky užíváme - sledovat jak je šťastný a jak řádí jako černá ruka a učí se ![]()
No já sice opravdu peču jen 5 druhů, ale zase toho dělám kvanta
vždcky to rozdávám - mě se to líbí… ale je to fuška se zdobením, třeba pokreslit perníky ufff.
Já bych upřímně víc jak tak 7 druhů nedala
to si tady pak vyměníme fotky!!!
Mě baví i výroba adventního věnce. A už teď si dělám na okna dekorace - holky našla jsem tu odkazy na šablonu městečka. Vytiska to a vystřihuji, manžel v práci zataví a v oknech je to krásné! Ale už to stříhám na etapy týden ![]()
No jo, s úklidem hold musíme začít ![]()
@Michaela-85 do kterého Gennetu Míšo? V Praze? Tam totiž jezdíme na velký UTZ. Je to tam fajn - aspoň mě to vyhovuje. Dobrý servis.
Jo víš, kde se mi podařilo sehnat docela neutrální a moc hezké věci? Je to česká firma Arex - obzvlášť balněná bodynka a dupky jsou v reálu s sežrání a příjemná. Asi si něco i doobědnám. Mají je i kamenných obchodech, ale jak kde. Já raději objednala přímo u nich. Já měla zimní rychlo zavinovajdu - ten sucháč pak už úplně nedržel, ale mamka by přešila kdybych chtěla. Já to řešila jen přeloženou plínkou zastrčenou dolu pod mimi a fungovalo to. Teď mám teď jarní rychlo zavinovajdu novou… a pak si hlavně na spaní holky fakt nemůžu vynachválit ty spací pytle, nebo kokony! Myslím, že to hodně pomohlo malému v dobrém návyku spaní. Věřím tomu, že to vliv mělo.
A ano, letí to
holky vy jste většinou na začátku dubna (termín porodu) a jste o pár týdnů dál a za chvilku jste v půlce!
Míšo určo držím palce v úterý
a písni! A taky odpočívej, jestli ti udělají odběr.
@Vlaďka 74 Moc krásná zavinovajda… já měla taky jednu s vazačkou, ale teď přemýšlím kde je!
v těch věcech co jsem sundala z půdy nebyla. Kdybys to sem nedala, tak bych si nevzpomněla! Že bych ji někomu dala, nebo tam ještě něco je?!
Holky jestli budete kojit, tak ten ohřívač až tak neužijete… nevím… já mám odsávačku elektrickou a byla jsem asi pár měsíců po porodu na žlučníku a manžel ji s tím odstříkaným taky nepotřeboval. Pokud je to jen občas, tak se to zvládne s hrncem…
Já neměla ani ten sterilizátor /to jsem teď dostala ke golfkám na eshopu v Malviku jako dárek/…
Spíš pomlau začnu po Vánocích koukat na akce na plínky, vlhčené ubrousky…
@Michaela-85 aby ses nenudila a mohla si dělat radost, tak můžeš kupovat i třeba líh, vatové tyčinky, tamponky, prsní vložky, věci do porodky, látkové plínky na utírání, povlečení, ručníky, mantinel, matrace, chránič matrace
je to šílených věcí ![]()
já nakupovala jak vzteklá když si vzpomenu ![]()
Prosím tě, tak nějak že to ryskneme buď a nebo, ale já si říkala, že jsem starší a že to nepůjde a jinak než přirozenou cestou bych do toho už nešla..prostě bu´d ho ještě máme mít nebo ne…a řekla jsem, že buď do 40 porodím nebo už na to kašlu…trochu se přiznám, že jsem si spíš říkala, kdyby to jako neklaplo a ono to klaplo hned druhý měsíc
…samozřejmě, že jsem teď šťastná, ale ten šook ![]()
@Jankaxx Jedu do Prahy na Letnou, co jsem tak četla na diskuzích, myslím, že to tam bude fajn..Alespoň udělají UTZ, tak se s manželem zase podíváme
..A děkuji za typ na neutrální věci, hned na to mrku
..
Já koukala na tuto zavinovačku:
http://www.littleangel.cz/…-zada-an/213
Mamka mi jí chce podle toho ušít, myslím, že klasická šněrovačka bude nejlepší, ale opravdu jen myslím
..Na spací pytel jsem koukala v Ikei, pěkné a za super cenu
..
Zatím se v nákupech brzdím, protože nás snad do vánoc čeká to stěhování, tak abychom toho nemuseli tahat víc než teď
..
Jeeeeee
já už taky vlezla na půdu a přitáhla dolů všechny moje letitý „poklady“
moc toho není a hlavně to je jestě po mě (jsem to syslila spíš z nostalgie)
tak jsem vytřídila akorát bavlněný, v dnešní době ještě použitelný, věci..
Akorát teda nevím-používají se vůbec ještě ty košilky v zadu na zavázání
??? Si říkám, že na léto budou fajn, ale abych nebyla za úplnýho ichtyla
ty klasický zavinovačky mám 4, tak ty využiju a novou rychlozavinovačku už pořizovat nabudu, oni jsou stejně jen na chvilku, ne?
Když koukám na net co všechno a na všechno se co prodává, tak mi přechází zrak
Nějak doufám, že se taky bez ohřívačů a stelirizatorů a krabiček na cokoli obejdu
No ale už jsem si koupila ty kalhotky do porodnice a chranítka na bradavky
![]()
@Michaela-85 Míšo buď ráda, že máte domeček čistej a prázdnej
ono těch krámů nejen na půdě pak hrozně rychle nabude! ![]()
Držím pěsti, ať to máte všechno dobrý
určitě bude, to je jasný ![]()
@Evčík Domeček čistý není, tam bude práce až až, ještě není vůbec hotový
..A za pár let v bytě toho člověk taky nastřádá, budu muset nasadit praktický úsudek, a proházet co půjde, abychom toho nestěhovali tolik
..
@Michaela-85 To znám…když jsme se stěhovali z bytu po 3 letech, tak jsem nechápala, kde se ty krámy vzaly
!? Vždyť jsme přece NIC nekupovali!!! A dodnes mě v baráku točí ty zbytky po stavbě- jenže, kam se zbytkem dlažeb, obkladů, podlah ( se to bude jednou URČITĚ hodit, až něco rupne, žeeee
!) důležitý je mít čistou koupelnu, postel, mít kde uvařit a hlavně zatopit, zbytek se dodělá za pochodu
Moc vám fandím, hlavně ať vám tam na jaře vříská z kočárku zdravé miminko
co víc si přát ![]()
@Vlaďka 74 tak vidíš! To byl fofr s tím otěhotněním - to je znamení, že se to prostě povést mělo ![]()
Jo jsem se chtěla zeptat - ty se učíš angličtinu, že jsi psala o „ajině“?
@Michaela-85 je to tam fajn, někomu se sice zdá, že je to takové neosobní ta recepce - bereš si pořadový lístek že jo atd. ale zase jsou profesionální, dr. podá ruku a vše důkladně vysvětluje. Nikdy jsem se nesetkala, že by byl doktor nepříjemný. Jen se občas protáhne čekání - ale zatím šlo u tohoto těhu v Gennetu vše extra rychle
ta zavinovajda je moc krásná
mamka je šikulka, že takhle šije.
@Evčík jo, ty zavinovajdy jsou jen na chvilenku… miminko z nich dost rychle vyroste většinou. Já ji používala tak možná dva měsíce? A pak ty kokonky a pak spací pytlíky podle velikosti. Jééé, tak jsi už taky rabovala na půdě
teď je to lepší viť - dokud tam není kosa… hele bavlněné věci jsou k nezaplacení. Pro malého mám sice asi jne dvě věci po nás, kalhotky na lacl a tílko jo a spoustu látkových plen, ale jsem za to šťastná. Třeba ty plenky nové jsou hrubé, ale ty staré jsou hebké.
Vím co myslíš, ty „andělíčky“ - já už je v dnešní době nikde neviděla. Ty jsou ale spíš na sedící a chodící děti na léto ne? Eví a jaká chránítka? Myslíš kloboučky?
Jestli myslíš klouboučky, tak k nim mám hodně co říct ![]()
@Jankaxx No pravě-dokud nemám velkej pupek, abych na půdu po schodech vylezla a není tam kosa.. Taky jsem tam měla 2 tílka, ale byly víc širší než delší, tak jsem je strčila do skříňky na hadru.. Pak mě napadlo je vyvařit a že bych z nich „kreativně“ ušila nějakou hračku ( inspirace Sama doma
) no a oni se tak pěkně vypraly a natáhly, že jsem je zas uklidila
Plínky mám taky starý, téměř nový, tak jsem taky ráda.. Akorát osušku (velikou plínku) mám jen jednu a na netu za ni chtějí snad 150,–!
Jo asi to jsou kojící kloboučky! Teď ti to přesně neřeknu, zapomněla jsem tašku u manžela v autě. Ale jsou myslím od Avent, nějaký měkký.. Vůbec mě nestraš, že jsou k prdu
!
Ahojky, muzu se pridat? Je mi 22let jsem prvorodicka a TP mam 3.4.2014
Ahojky, muzu se pridat? Je mi 22let jsem prvorodicka a TP mam 3.4.2014