Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@niki V z hovinek urcite ne.ja ji záchod necistim a ani s ni nejsem v 1 byte.:-) ale dost ji pusinkuju a tak..takze zřejmě z toho..ale jistě to neni:) pokud mas pochybnosti rak si nech udělat krevní testy..me je dělali na gynde a když se to prokázalo tak podrobnější rozbory primo na infekčním:) ale pokud ji mas a nakazila jsi se uz před otehotnenim tak to miminko vubec neohrožuje:))
@Kaca1992 6kg? To je šílený kde to mas prosim te?:-D ja jsem ted konec 16tt a mam 1,5kg teda a prsa mam obři:-D
@jakalm a citila ses nejak unavena nebo si mela nejake priznaky? asi ne vid, pry to kolikrat ani nepoznas na sobe ze to mas.Ty testy si vyzadam diky ta info.No a jak u tebe budou postupovat dal? nejake leky? a nakazila ses uz tedy pred tehu nebo v prubehu? promin ze se tak vyptavam. zajima me to
@jakalm z C o dve cisla, si pripadam jak Dolly Buster
a zadek mi teda taky pekne narostl
nejak tak postupne rostu a to jsem dva mesice zvracela… Prej jsem zatim v pohode, kdyby mi ty obti prsa nensboptnaly, tak bych mela tak tri kila
doufam, ze nebudu jak hroch ![]()
@niki V Vubec nevadí:))) gyndy mě poslal okamžitě na infekční do nemocncie, tam mě vyšetřil, nabrali mi krev že udělaj další a rozšířenější rozbory.. výsledky budou až za týden ve čt..ale koukal na ty minulý, ono když chytíš toxoplazmu tak si tělo udělá protilátky..a máš protilátky starší a protilátky aktuální.. co jsem četla tak až 70% lidí v čr už někdy toxoplazmu chytili..a když ji máš tak ji znova nedostaneš ale na výsledcích už to vždycky uviděj, že máš zvýšený ty starý protilátky..já mam ty starý hodně vysoký ale to prý nevadí, je to znamení že už ji mam dlouho v těle, což miminko neohrožuje..to ohrožuje jen když se nakazíš v těhu, nejvíce v 1.trim… ale..mam dost starých ale mam hodně zvýšený i ty nový..a to je prej dost divný
mají být zvýšený bud starý nebo nový ale nikdy ne obě..jinak příznaky žádný..ale ptali se mě hodně jestli jsem neměla zvětšené uzliny v tříslech a na krku a teplotu nebo chřipku spolu s těma uzlinama:-)
@Kaca1992 tyy jo:)) já měla vždycky mezi C/D a ted mam takový hodně plný D
zatim si držim svoji podprdu ale musim si to nahoře hlídat
já ze začátku nezvracela ale hrozně se cpala..zvracim až od 11tt do ted
a zadek nevím..ale asi všecko roste no..ale neřešim..říkám si že pak budu chodit každý den s kočárem a nějak to dolu půjde:))
@jakalm jojo, po potodu dietka a pohyb… No hruza, jsem zvedava kolik celkem dam kil dohromady ![]()
My máme kousek vedle ve vesnici novej ovál na brusle, tak bych rada jezdila i s kočárem
no uvidime
ja teď snedla celou čokoládu, tak valim ven
dokud je hezky, tak snad jeste budou i nějaký houby
![]()
Taky bych si dala čokoládu, ale hold u maminky není zásoba
aspoň jesenky že jsem si dovezla.
Na brusle s kočárkem se taky těším, protože jinak jsem nebyla moc stabilní, tak si mylsím, že tohle bude dobré spojení a ještěu toho nebudu vypadat jak tele ![]()
Ach jooo a já mám pracovní víkend, taky bych šla ven a potřebuju dělat venku s kytkama ale bohužel:-(
Holky tak ja byla ve ctvrtek na kontrole a z vytouzene holcicky mame druheho klucika.. :/
tak uz mam vybrane i jmeno, bude to Šimon.
jinak zatim cely tehu bez zvraceni a vsech. Komplikaci.. Mam tedy mega bricho a nenabrala jsem zatim ani kilo coz jsem zatim rada
jelikoz v prvnim tehu jsem uz v 9tt jsem mela nahore 3 kg a za cele 25kg hruza
tak ted jsem v 17tt a zatim nic, tak uvidime ![]()
@Sofieee blahopřeji
i k megabřichu
mám pocit, že někdy se předemnou to těhotenství schovává ![]()
Holky potřebuji řádu :/ jsem 14+5 už dlouho trpím na zacpu…moje posezení na záchodě je horor, který pak konci trhlinkami a i krvi ze zadečku
piju vodu jemně perlivou, piju čaje, snažím se jist hodně jogurty apod. Mate nějakou radu? Předem dekuji ![]()
@monikazoubek Ja teda zacpu nemam ale dělala jsem si výbornou zelnacku a byla jsem na záchodě dneska uz 5×
chces recept??
jinak jim hodně kefír s okurkama:))