Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Wendacek taky si myslim, jenze tim ze to mam v rodine tak me poslal preventivne a k vuli tem mirne zvysenym hodnotam :-S
@Wendacek píše:
@Kaca1992a neni to nějak moc brzy na cukr?
ahojky mě také vyšel zvýšený cukr-5,2 a dr. říkala, že mě nato hnusný pití taky pošle dříve.
@ENVYA jojo, myslim, ze mi rikala ve 25 tydnu a pak mysim zas do te poradny.. Aby se dr na to koukla a rekla, ze je vse ok.. Ale ja rikala doktorovi, ze mu ze zacatku byli strasne spatne, takze jsem denne pila male mnozstvi coca coli, to jedine mi pomáhalo… A kdyz se mi udelali dobre a Colu uz nepiju, tak mam cukr na lacno 4,1 ![]()
@Kaca1992 já jsem třeba minimálně jedla sladké a co jsem otěhotněla se můžu po sladkém utlouct, tak si myslím, že ten cukr je zvýšený tím…
@ENVYA to urcite.. Nejhorsi je, ze jestli tu hranici jeste snizi, tak pristi rok budou ns cukr chodit vsechny maminky :-S jen naas doktori steasi
je fakt, ze rodit dite nad 4kg musi byt masakr ![]()
@ENVYA To já jsem zas hodně na sladké, ale co jsem těhu, tak moc sladké nemusím. Ne že bych si nedala, ale mnohem větší chuť mám na ovoce. Naštěstí.
Ahoj všem. Mám na Vás dotaz. Jak je to s přestáním v těhu? Někdo říká, že přestat kouřit v těhu je pro miminko špatně. Každý i doktor říká něco jiného. Můj mě obdivoval, jiný ale zas říkají ať nepřestávají nastavající maminky…Jaký k tomu máte nazor vy a nebo i zkušenost?? Děkuji
![]()
@monikazoubek byla jsem silna kuracka, nez jsem otehotnela, prvnicj 8tt jsem kourila normalne jak jsem byla zvykla :-S a ejhle 9tt nastal a pritele jsem furt drbala at nekouri, ze mi to smrdi a najednou mi chut cigarety prisla jak olizovani popelniku a vedela jsrm, ze kourit musim prestat, jinak k ranich nevolnostem mi pribyde i zvraceni po cigarete… Takze, ze dne na den konec koureni!!!
dojonce jsem rikala asi ve 13tt kamosce at mi da potahnout a malem jsem to
na travnik… Takze, nevim jestli prestat nebo ne, ale ja proste prestat musrla ![]()
@Kaca1992 Tak to máme úplně stejně… do 8tt jsem taky kouřila, jak jsem byla zvyklá, ale pak už jsem to nemohla ani cítit, taky jsem parkrát řekla třeba přítelovi nebo sestřenici at mi to pujči, nebo jsem měla i stav když jsem sotva vykourila celé, ale ted? jsem ve 14tt a asi před týdnem jsem si jen potáhla a uplně se mi vybavil okamžik dne, kdy jsem začala kouřit, hnus, kašel, ble
![]()
takže ono asi v těhotenství moc ničemu nějak neporučiš koukám… proste jak to přijde tak to přijde ![]()
@monikazoubek jojo a to jsem se babila s dr a ten rikal, ze kdyz jsem silna kuracka tak prestavat nemam, jen to treba omezit na 2-3 denne
jsem si rikala, ze treba ani moc nepriberu
ale mimco proste chtelo abych prestala, tak to nejak zaridilo ![]()
@monikazoubek @Kaca1992 semtam si dám ještě teď, ale tak v půllce cigarety se začne mimi bránit, tak to vyhodím… a včera jsem byla v zakouřené hospodě (normálně bych si ani nevšimla, že se tam kouří) a po půl hodině se mi tam mimi začalo naštvaně vrtět, ani ta dvojka červeného ji/ho neuklidnila ![]()
nevím, jeslti je správné úplně přestat, nebo si dát sem tam, když mám chuť… čokolády jím tak půlku, než co bych chtěla, tak asi to chce všechno tak nějak s mírou a ohledem na to, jak se člověk a človíček v bříšku cítí ![]()
@Trixia ty jo sladke ani nejim, jen jsem ze zacatku jedla bramburky a ty uz taky videt nemuzu… Vino jsem zkusila jednou, 1dc bileho mi po pulce vlezla tak do hlavy, ze se mi udelalo hrozne blbe
takze vse co jsem milovala nemuzu, mimi nedovoli… ![]()
Miluju víno, mám ráda i pivko, když jsem otěhotněla víno mi strašně smrdělo, teď mi moc voní, je zvláštní jak se nám mění chutě a nejen chutě
takže jdu si nalít decku vína, zachumlám se pod deku na gauč a budu relaxovat. holky cítíte některá už pohyby mimíska?
@ENVYA Pochyby necítím ale předevčírem mě manžel lechtal a pak jsem si sáhla na břicho a pod rukou jsem cítila takovej kopánek:)) nevím jestli to byly střeva nebo míma ale asi miminečko:))) ty už cítíš???
@jakalm ještě ne nebo já nevím
jestli to jsou střeva nebo mímo fakt nevím, v úterý jdu na ultrazvuk tak už se těším až to mímo zas uvidím a už bych tomu ráda říkala, buď on a nebo ona, tak snad v úterý!