Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahojky, nevim si rady.. dnes 10 den po styku (s největší pravděpodobnosti mimo plodné dny). Dnes jsem si delala večer tehotensky test. Ihned po pocurani se objevila druhá čárka viz foto. Byla jsem vydesena, těhotenství nyní neplánují, tak jsem si za cca 20 min udělala test další stejné značky a ten už byl úplně snehobily… predtim jsem ale vypila cca půl litru vody, aby se mi chtělo na WC..vaše názory či zkušenosti? Jsem nebo nejsem těhotná?
Test je pozitivní. Udělej si za 2 dny nový z ranní moči.
@Anonymní píše:
Ahojky, nevim si rady.. dnes 10 den po styku (s největší pravděpodobnosti mimo plodné dny). Dnes jsem si delala večer tehotensky test. Ihned po pocurani se objevila druhá čárka viz foto. Byla jsem vydesena, těhotenství nyní neplánují, tak jsem si za cca 20 min udělala test další stejné značky a ten už byl úplně snehobily… predtim jsem ale vypila cca půl litru vody, aby se mi chtělo na WC..vaše názory či zkušenosti? Jsem nebo nejsem těhotná?
Udělej si test za pár dní ráno ale ten co jsi tu dala je pozitivní
Ahoj, chtela bych se poradit, presne pred 3 tydny jsem prodelala spontanni potrat, tyden pred tim zjisteno ZT, dohodli jsme se s doktorem, ze s pripadnou revizi pockame, v dobe potratu jsem byla 8+5. Nasledna kontrola ukazala, ze revize neni nutna, skoro vse jiz odeslo samo. Ted v utery jsem si udelala test, chtela jsem vedet, zda je jiz HCG pryc, byla na nem slabounka druha carka. Den rano me hodne bolelo bricho, zvazovala jsem kontrolu u doktora, zda tam jeste neco nezustalo, ale po chvilce mi bylo uz dobre. Zkusila jsem test a druha carka je silnejsi. Muze to byt jeste zbytkove HCG? Jsem po ovulaci asi 8 dni, takze na pozitivni test je moc brzy… Dekuji ![]()
@Ivus07 píše:
Ahoj, chtela bych se poradit, presne pred 3 tydny jsem prodelala spontanni potrat, tyden pred tim zjisteno ZT, dohodli jsme se s doktorem, ze s pripadnou revizi pockame, v dobe potratu jsem byla 8+5. Nasledna kontrola ukazala, ze revize neni nutna, skoro vse jiz odeslo samo. Ted v utery jsem si udelala test, chtela jsem vedet, zda je jiz HCG pryc, byla na nem slabounka druha carka. Den rano me hodne bolelo bricho, zvazovala jsem kontrolu u doktora, zda tam jeste neco nezustalo, ale po chvilce mi bylo uz dobre. Zkusila jsem test a druha carka je silnejsi. Muze to byt jeste zbytkove HCG? Jsem po ovulaci asi 8 dni, takze na pozitivni test je moc brzy… Dekuji
A něco jako sestinedeli ti nic neříká? Ani nevíš jestli byla deloha úplně čistá a už to zkoušíte znovu 14 dní po potratu? Zanetu dělohy nebo tak se asi nebojís co?
@JancaS84 píše:
A něco jako sestinedeli ti nic neříká? Ani nevíš jestli byla deloha úplně čistá a už to zkoušíte znovu 14 dní po potratu? Zanetu dělohy nebo tak se asi nebojís co?
Ja ale nejsem tak nezodpovedna, byla jsem u doktora, rikal, ze je to v poradku a ze se muzeme snazit dal. To tehotenstvi se zastavilo bohuzel hodne brzo, byl videt vacek, embryo uz nebylo. Pry je to jako opozdena menstruace.
Je pravda že po samovolném potratu mít šestinedělí nemusíš. Ale pozor! Musíš si být jistá, že opravdu vše odešlo a nemáš zbytkové hcg, což ty v tvém případě nevíš.
Já tady ráda kážu ostatním, aby šestinedělí po revizi opravdu dodržovali. Moje švagrová si klepala na čelo, proč musí 6 týdnů čekat a věděla vše nejlépe. Hned první cyklus otěhotněla znova a dopadlo to odebráním dělohy a teď už může jen sledovat kamarádky s těhotenským bříškem.
Ujisti se, že je vše Ok a až pak teprve se pokoušej o další těhotenství.
Tvůj test vypadá na zvyšující se hcg.
Noo… přeju hodně zdraví do budoucna ![]()
Příspěvek upraven 14.05.21 v 13:59
@JancaS84 Hele, ono kdyby sis přečetla ten první příspěvěk pořádně, tak by ses dozvěděla, že revize nebyla nutná, odešlo to samo. Proč hned na někoho tak vystartuješ? ![]()
@Ivus07 můj názor je, že pokud to hcg roste, tak už to bude asi nové těhotenství. Přeju hodně štěstí, ať už to tentokrát dopadne dobře.
Mockrat vam dekuju za odpovedi
Miminko bychom si moc prali, tak budu doufat, ze to bude v poradku. Kdyby se mi neco nezdalo, tak nebudu cekat a pojedu k lekari.
Krasny den ![]()
@BrnackaM píše:
@JancaS84 Hele, ono kdyby sis přečetla ten první příspěvěk pořádně, tak by ses dozvěděla, že revize nebyla nutná, odešlo to samo. Proč hned na někoho tak vystartuješ?
A kdyby sis to přečetla pořádně ty tak psala, že téměř vše odešlo a sama psala, že ji bolelo břicho a měla podezření, jestli tam náhodou něco nezůstalo. Mě je to jedno ať si dělá co chce, ale jako vydržet aspoň jednu menstruaci aby se případně dočistila mě nepřipadá takový velký problém. Ale samozřejmě je to její zdraví.