Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj, tahle diskuse ze zda byt nejakou dobu spici, ale kdyby jeste nektera z vas se se mnou podelila o zkusenost. Beru progesteron, bude to hodne podobne prave Duphastonu od ovulace 14dni. Tenhle mesic 2×1. Minuly mesic 1×1. Asi od 5. dne po prvnim prasku me silene, ale silene boli prsa, nemuzu ani popobehnout bez zatatych zubu…mate podobnou zkusenost s Duphastonem? Diky moc
A jeste jeden dotaz. Merily jste pri duphastonu bazalni teploty? Jak dalece je to ovlivnuje. Tedy ja vim, ze jsou vysoke, jako v lutealni fazi - protoze progesteron teplotu zvysuje, ale myslim, jestli jste mohly treba poznat, ze po usazeni vajicka doslo k dalsimu zvyseni teploty a pak, kdyz jste vzaly posledni prasek a byly jste tehu, jestli teplota zustala presne tak vysoko jako s duphastonem nebo trochu klesla atd. Doufam, ze jsem to napsala srozumitelne, i kdyz to je zmateny ![]()
Ahoj Saraai,
tak prsa (hlavně bradavky) mě také dost bolela, ale pouze po braní
prvního balení. Ale já jsem k tomu brala také Clostilbegyt.
Co se týka BT, tak v tom také nemám úplně jasno. Asi druhý den
braní se teplota zvýší tak na 37,2 a je tak až do MS. Tak si nejsem
jista, jestli to znamená, že proběhla OVU nebo to ovlivňuje tento
lék.
Ave - diky moc za odpoved. Bradavky - ano to je ono, i kdyz minuly mesic me teda bolely prsa uplne cely. s tou teplotou je to fakt kriz. Muze to znamenat oboji, i ovulaci a progestern to urcite ovlivnuje.
Saraai,
jak dlouho už bereš progesteron? Já Duphaston 4. měsíc. Mám jít
na kontrolu, tak nevím, jestli mi lékař předepíše další balení anebo
to mám zkusit bez něj - jestli se konečně vaječníky umoudřily.
ahojte holky,
mam dotaz: na co vlastne berete ten Utrogestan? Ja vim, ze na upravu cyklu, ale jak je to myslene? Podpori to i ovulaci? Nebo jak? Diky moc.
Ahoj Nikdo,
tak tohle je uvedeno přímo na příbalovém letáku:
Jeho účinky jsou zaměřeny na děložní sliznici, na složení
a tvorbu hlenu v děložním krčku a na pochvu.
Můj názor je, že na OVU se berou jiné léky. Já měla Clostilbegyt.
Ale pokud ví někdo něco jiného, ráda se náchám poučit.
nikdus, utrogestan apod. se bere na podporu funkce zluteho teliska, ovulaci vyvolat nedokaze, naopak kdyz se vezme v dostatecnem predstihu, tak ovu zablokuje…
me teda teplotu zvysil vzdy jen prechodne, jen 1-2den brani, tak o 0.2st., pak to zase kleslo dolu, protoze to byly cykly anovu…
/jsem tu jen na 5min.,takze na profi se radsi ani neukazu, mrzelo by me, ze si nemuzu popovidat…/
pomoooc,
5.den užívam Duphaston a neustale ma pobolíva podbříšek a prsa. Mám zavolat doktorovi alebo ma to prejde? Co vy na to? ![]()
to me taky, asi to bude tim progesteronem, ze na nej telo neni zvykle /nebo aspon v takove davce/… pokud to nejsou nejake velke bolesti, tak s tim nikam nemusis
Diky moc,
ono je to tak, jako by mala prist MS, ale urcite nema ted prist.
Ach.
Ale když tu čítam samé pěkné věci, ja kdo má koho v bříšku, tak nejaké čudné stavy na mojom tele vydržím.
a hotovo.
Z Duphastonu by se nemělo nic takého stát, takže hádam to bude jen lepší.
no ja jsem ovu nemela pekne dlouho, tak kdyz mi ted prisla, tak jsem mela pocit jako na ms celou dobu od ovu do ms /14dni…/ a predtim, kdyz jsem brala Utrogestan /coz je hodne podobne/, tak jsem to mela par dni taky…
ja som ovu měla, ale potom jsem schytala ureaplazmi, potom zase něco čudní, potom jsem jen špinila a špinila a nic a konečne po Norethisteronu som dostala ms a teraz som nabehla na Duph., no ale zas manzel chytil nejakej zapal močoveho mechire. tak cekam, ze jsem to chytila taky…
uz sa neviim dockat, kdy budeme oba zdravii. ![]()
ahoj holky, potřebuju názory a rady ![]()
poprvé bereme Duphaston 2× denně od11do25dne
jsou zde názory, že to je jen na udržení nebo přípravu dělohy, dá se při něm i otěhotnět?
od 4.dne braní jsem unavená a ospala a píchá mi u pupku každý den na jiné straně
jsme začátečníci tak jsme rádi za každý postřeh
dík holky a at vám to všem vyjde
Matys,já už jsemto tu někde psala.
Dostala jsem Duphaston,protože mně nedorůstala děložní sliznice a netvořilo se žluté tělísko.
Gyndr.mně řekl,že můžu otěhotnět za tři měsíce nebo vůbec.
No,a druhý cyklus se to poivedlo.To štěstíčko má dneska 16měsíců.
Držím pěsti ať vám to vyjde.
Dana