Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky také beru Duphostan. Chtěla bych se zeptat těch, co než jej začaly užívat měly pravidelnou MS, zajímá mě kolikátý den po dobrání se MS dostavila? A jestli další měsíce s Duphostanem přišla MS ve stejnou dobu. Děkuji
Ahoj Dacanko, já měla vždy MS 28-30. Duphaston jsem brala 16-25 den cyklu a MS se dostavila 5 den po dobrání, tedy 30 den. Takhle to bylo jednou, ted ho budu brát druhý měsíc, tak uvidíme.
Ahojky,
já beru od 16. -25. a menstruace pak chodí přesně 30. den.
Ahoj holky tak už jsem to zjistila přišl tké 30 Dc 4 den po dobrání.
Dík moc z a odpovědi
AHOJ, Duphaston skutečně není k sehnání. Dostal ajsem ho n aúpravu cyklu. Tak jsem teď skončila prozatím na Proveře. Nemáte někdo zkušenosti jestli se při ní může otěhotnět??? Makča
ahoj holky,tak ja jsem zatim brala duphaton dva cykly,prvni jsem to dostala 3den po dobrani a byla to pro me po dlouhych letech zase prava silna menzes,ted ten druhy cyklus sice prisla opet treti den po dobrani,ale byla jen tri dny a to slaba a pak jeste sedmy den ruzove spineni s hlenem a porad me boli prsa a mam je jak balony a bricho jak kamen,navic tahle mrcha nebyla vubec provazena cim ty predesle,zadne bolesti v podbrisku a zadna zranice dva dny pred jako vzdy,takze jsem z toho trosku zmatena,tak si necham zitra radsi nabrat krev.
No holky ja vas nepotesim, kamaradka, ktera Duphaston bere mi rikala, ze ho pry udajne prestali do CR dovazet. Udajne z duvodu ze se opet zmenila vyhlaska na doplatky, kde se v pripade Duphastonu pry hodne zvedly, tak mel distributor Solvay Pharma obavy o odbyt v CR. Tak kdyby jste vedely o lekarne, kde ho jeste maji tak dejte vedet. Diky.
Holky, taky jsem se zajimala jak to s Dophastonem vypada, tak jsem psala do firmySolvay Pharma a odepsali ti tohle:
Dobrý den,
je mi to moc líto, ale bohužel náš přípravek Duphaston má skutečně
výpadek, a v současné chvíli není k dostání. Opět dostupný v lékárnách
by měl být příští týden, pravděpodobně kolem úterý 6/6.
Tak snad to dodrzi.
Ahoj Holky,
s Duphastonem mam stejnou zkusenost, opravdu neni k sehnani. Diky sve MUDr jsem stacila zajistit posledni dve baleni ve meste, ale uz jsem treti nesehnala. Takze se modlim..uz mam naplanovanou dovolenou a taky vim, jak to bude na sluzebce, tak snad se mi to pak zbytecne nerozhodi. Ted jsem dobrala baleni, jako vetsina jsem Dh brala 16 az 25 rano a vecer a zatim jsem MS dostala vzdy 4. den po vysazeni. Ted je zmena, uz dva dny silim, ze jsem snad v tom. Prave sedim a premyslim, ze udelam test. Chteli jsme az pristi rok, tak uvidim. Hlavne at to neni neco jineho ![]()
Ahoj holky,
měla bych ještě dotaz k BT a duphastonu. Ovlivňuje tento lék BT
nebo ne? Nacházím různé informace. Konkrétně se mi jedná o to
jestli ji zvyšuje a pokud po dobrání do příchodu MS zůstává nad 37,0,
může se spolehnout, že OVU proběhla?
A druhá věc: může OVU přijít až tak 19. den, když duphas. beru od
17.? MS se po vysazení dostaví 5 - 8. den.
Děkuji za odpovědi, fakt v tom mám děsný zmatek.
me se bt nezvysovala, maximalne ten prvni den, ale hned klesla dolu, protoze ovu nebyla…
myslim, ze jestli ma ovu probehnout tak do 2 dnu od zacatku brani Dup. , tak jeste muze, podeji by to asi byl problem…
Zdeniku,
a srovnala se Ti MS po určité době nebo musíš (muselas) brát
Duphaston dlouhodobě?
ave ja jsem byla na laparce a po ni dorazila ovu bez hormonu, takze ted jem bez… predtim dorazila ms vzdy jen po utrogestanu, oz je obdoba duph.
Holky,
měla bych ještě dotázek. Jak silnou (např. oproti braní HA) máte
po Duphastonu MS?
U mě se moc o MS mluvit nedá - je to spíš špinění. První den
silnější, další tři dny velmi slabé.
Může to být normální?
Ave,
já po utrogestanu měla taky velmi slabou asi 2 dny, spíš špinění a další 3 dny už velmi velmi slabou. Zato po poslední injekci agolutinu mi dorazila pořádně bolestivá a mnohem silnější. Čím to je ovšem nevím, ale chystám se zeptat doktora. Pak písnu. Myslíte, že by to mohlo být způsobeno i tím zda ovu proběhla nebo ne? Když jsem brala utrogestan, tak ovu neproběhla ani jednou dle BT - prostě to nestihla
.
sisina