Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
83
17.4.06 17:43

Ahojky,
dostala jsem Duphaston na úpravu cyklu (měsíčky jsem měla 11 dní) a teď už jsem 5. den po dobrání (16-25. den) a měsíčky nikde. Těhotná bych byla rádá, ale myslím, že tento měsíc to opravdu nehrozí :?
Ještě, že jste tu psali, že Ms má přijít tak do 7. dne, to mne trochu uklidnilo, protože v letáku nic není a doktorka říkala, že tak 2-3. den to dostanu 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.06 06:53

Ahojky,
taky jsem MS nedostala po vysazenu Duphastonu hned, az 9. den. Ve čtvrtek jdu k doktorce, tak uvidímě, co na to řekne :wink: Už aby se začlo něco dít a dozvěděla jsem se něco víc. Tak nějak pořád nevím, na čem jsem. No, ale to člověk neví, skoro nikdy, co? :?
Tak jo, mějte se.

• Citovat
  • Upravit
2109
18.4.06 08:53

ahoj legr,a mela jsi normalne nake priznaky menzes predtim?nebo nake potize pri duphastonu??ja ho mam nakonec brat 13dni,kdybych byla tehu,tak aby mimisek mel cas se poradne zavrtat,dobiram ho ted ve ct.to snad ne,ze budu cekat treba tolik dni,nez to dostanu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
24.4.06 22:23

Ahoj Holky,

přišla jsem se k Vám poradit.

Dobrala jsem třetí dávku utrogestanu (podobné jako Duphaston) na úpravu cyklu a teď budu čekat, zda MS naskočí sama. Dnes jsem chtěla zaskočit k dr., abych se optala, do kterého DC mám vlastně čekat, ale nestihla jsem to … zaskočím tam teda příští týden, ale pořád mi to lítá hlavou. Tak jsem si řekla, že se zkusím zeptat zde u Vás, jak dlouho doporučili čekat Vám? Určitě se najde někdo, kdo takhle čekal…

Díky za Vaše zkušenosti :D .

sisina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
24.4.06 22:41

ahoj sisino,me se dneska mrcha dostavila a jsem presne 4den po dobrani duphastanu,brala jsem ho 13dni 3×denne,ke konci uz jsem mlea bolesti jako na mrchu,pak nic a dneska dorazila,jsem moc rada,teda tehu bych uvitala vic,ale i tak,protoze mam velke problemy a mrchu nedostavam bez leku.

mas to dostat behem par dni,ja teba po utrogestanu ji nedostala a musela jsem dostat dalsi tri injekce,aby vubec prisla a byla hodne slaba.jinak se rika,ze nejpozdeji do tech 14dnu,jako po agolutinu,kdy\z neprijde,bud je to hormonalni porucha,nebo tehu :wink:

hodne stesti :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
24.4.06 23:14

Utrogestan

Sisino, promiň, že jsem ti zatím nenapsala v té „naší“ diskuzi, tak aspoň tady. Mně doktor řekl, že nesmím čekat déle než 33-34 den. U mě se nic nehýblo, hubnout se mi nedaří, k doktorovi se bojím, tak akorát útrpně každý měsíc zobu prášky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
24.4.06 23:17

Ahoj Kamilo, tak máme se Sisinou podobný problém jako ty… Měla jsi nepravidelnou MS vždycky?
Dost mě trápí, že naprostá většina holek bere prášky tak deset dní. Já beru jen 5 dní denně dva a myslím, že s tím souvisí i velmi slabá menstruace. Celé to skončí do 4 dní, s tím, že první a poslední den je to jen takové skoro nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
25.4.06 06:43

Kami,

po dobrání mi MS naskočí spolehlivě do 2-3 dnů, myslela jsem pak tu další MS, která by „měla“ přijít sama bez podpory utrogestanem.

Lionett,
díky za info, tak nějak jsem si to předtavovala čekat max. do 35. dne. Já si teda myslím, že se ničeho nedočkám, ale naděje umírá poslední.

Holky měříte si některá během cyklu teploty? Já si teda měřila cca od 11-tého dne až do první tabletky utrogestanu, všechny 3 cykly, co jsem ho brala, ale teplota stále zůstávala kolem 36,5°, takže si myslím, že ovu neprobíhala. Co o tom soudíte vy?

Tak pěkný den :) ,
sisina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
25.4.06 06:47

Jo a Lionett,

jak píšeš o slabé menstruaci … tak to jako bys psala o mně (4tý den je to už takové nic). To mi připomíná, že na to se musím u dr. zeptat taky … asi si budu muset udělat seznam, protože když tam pak přijdu, vždycky na něco zapomenu (bude to jako ve filmu Vesničko má středisková, když hospodský předčítá doktorovi z papírku, co za nemoci ho trápí :D )

sisina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
25.4.06 08:20

holky,ja jsem od 14-17mela mezes pravidelne a silne,jako hodinky,pak jsem i diky zhubnuti ztratila a od te doby,leky,2× laparoskopie,plno hormonu,vysetreni,ted jsem po odebrani srostleho slepaku,skarifikaci,beru duphaston a menszes te dpo dobrani prisla hezky,je docela silna,takhle jsem ji uz hodne dlouho nemela.

co se tyka dalsi menzes,to ti neporadim,ja totiz duphaston budu brat dale,chceme miminko a ceka nas jeste par vysetreni a hormonu,proste ja ho asi budu brat dokud se tehu nepodari.bt si ted merim u toho taky,ale duhaston bt pry zvysuje,ale aspon po dobrani poznas podle poklesu,jestli prijde mrcha a pred branim jestli byla ovu,na to mam i ovu testy,od dr.z caru,protoze ji mam v praze a jsem mimoprazska,tak abych nemusela dojizdet kazdy den na folikulometrii.

holky,vy se taky snazite o mimi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
25.4.06 17:39

Kamila,

snažíme snažíme, ale zatím neúspěšně :( :( :(

sisina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
25.4.06 17:54

Ahoj holky,
já jsem měla problémy s nepravidelnou MS už od svých 15 let.Vyzkoušela jsem všechny možné prášky a až Duphaston mi zabral.Beru ho už 2 roky a MS mi chodí celkem pravidelně 4 den po vysazení prášků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
25.4.06 18:10

KAMILO,tak to jsme na tom asi podobně.Já budu brát Duphaston taky asi až do té doby,než se nám zadaří.Moje doktorka říkala,že se ten Duphaston bere i v těhu do 3 měsíce,prý je to dobré pro mimíska.Bazální teplotu si měřím a podle ní přesně vím,kdy to dostanu.Ráno teplota klesne a večer je MS tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
25.4.06 23:53

Sisino, úplně tě chápu - to čekání je hrozný, každým dnem doufám, že MS dorazí a pak smutně začnu zase ten 33 nebo 34 brát prášky :-( Ale nevěš hlavu, třeba to vyjde. Na mě ten pesimismus padl až tak po 4-5 neúspěšném vysazení…

Kamilo však já ten utrogestan mám taky na dlouho :-) Prý ale teď není k dostání, tak doufám, že má můj Dr. nějaké zásoby… Duphaston má být modernější, tak jsem se na to taktně zeptala (znáte to, jak doktoři „milujou“, když jim do toho chce pacient kecat) a prý v tom nevidí rozdíl. Tak mu věřím, Utrogestan se i míň doplácí, tak aspoň vím, že to není kvůli tomu, aby na mě vydělal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
25.4.06 23:56

Soptíku, tak já jsem na tom stejně, taky mám problémy od 15 let. Nezabralo nic. Začínala jsem Proverou, ta mi po několika letech přestala zabírat. 1,5 jsem brala antikoncepci, že by to také mohla srovnat.
No, po tom Utrogestanu mi MS sice taky chodí jak hodinky, ale ovulaci to neřeší…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí