Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
109
26.1.06 10:38

Duphaston

Ahoj Holčiny já beru Duphaston dvakrát deně od 16 DC
no a menstruaci po vysazení dostanu třetí den
Tak se utěšuji že třeba se to tento měsíc podaří když čtu tady ty pozitivní zkušenosti, děkuji Vám za ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
26.1.06 10:44

Já brala duphaston ráno a večer jednu tabletu od 17. do 26. dne cyklu. Ovulaci jsem měla většinou ten 17. den, ale zrovna v měsíci, kdy jsem otěhotněla, asi až 19, 20 den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
26.1.06 14:22

Radjo, můžu se tě zeptat, kolik dní v cyklu ho bereš? Od 16. DC do? Já si to dávkování taky upravila na od 16. DC, ale nevím, jestli to mám brát do 25. DC nebo do 26. DC? Beru taky 2 denně. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
26.1.06 14:27

Duphaston

Lioness, beru ho od 16 DC 2× 1 ráno a večer deset dní takže končím 25 DC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
26.1.06 14:31

No, mně ho původně Dr. napsal na od 13. DC do 25. DC, to mi přišlo moc a nějak brzo. Takže jsem to šoupla a zkrátila, snad zabere a MS přijde. Jen si říkám, pokud bude OVU třeba dýl, aby nebyla moc krátká luteální fáze, když ten 28. DC mám už dostat MS. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
26.1.06 15:15

Duphaston

Lioness, beru ho od 16 DC 2× 1 ráno a večer deset dní takže končím 25 DC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
31.1.06 14:05

Ahoj všechny snažilky , taky se snažíme-bohužel už přes dva roky ale já mám zdrav. problémy s vaječníky takže vím kde je problém. A hlavně už máme 3,5 letou holčičku, takže i když je to dlouhá doba tak to pro nás není tak hrozné. Jinak beru už přes rok Duphaston na srovnání cyklu a ovu a prý by to mohlo dopadnout. MS mám po 28 dnech a první den poslední MS byl 4.1. takže uvidím. Ještě se mi nestalo aby se mi při Duphas. zpozila MS byť jen o jediný den, ale testík (nevydržela jsem a dělala jsem ho včera byl /) tak uvidím. No jsem nějak v klidu kupodivu my ani ta jedna čárka nic na dobré náladě neubrala-tak uvidím. Všem nám držím palečky a prosím pokud máte někdo s Duphastonem zkušenosti tak se prosím podělte. Díky T. _________________

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
31.1.06 14:37

Duphaston

Já ho beru teprve druhý měsíc, jedinou zkušenost kterou s ním mám, že patřím do velmi vyjímečné skupinyco se týká vedlejších účinků a udělal se mi v obličeji otok, že mě všichni posílali k zubaři, :-)
takže už se těším kde se mi udělá další.
Doktor mi řekl, že si mám na kontrolu ovulace koupit testy tak se mi protočili panenky, když mi řekl sumu 400 Kč za čtyři proužky, ale včera jsem koupila :,-(u šesti za 198 Kč a v pátek začínám testovat. Tak snad se mi tam ukážou dvě čárky a zjístím, že aspoň ovuluji. :-)
 Radja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
22.2.06 13:37

Ahojky,
větsinou tady na emimino jen nahlížím, ale dneska vám taky napíšu. Nemám sice ždáné zkušenosti s Duphastonem, ale začínám ho brát.
Tak tedy: včera mi Dr. předepsala taky Duphaston. Pořádně jsem od ní nepochopila, k čemu konkrétně mi ho předepisuje. Říkala ke srovnání cyklu. Při vyšetření se jí na mě taky tak trošku nezdály vaječníky, že prej může být problém při uvolňování vajíčka z vaječníku (jestli to říkám správně). Podle toho, v jakým jsem včera byla DC říkala, že ty orgány nejsou takový, jaký by měly v danou chvíli být (úměrně délce mého cyklu - cyklus jsem mívala vcelku pravidelný, ale 32-35 dní, poslední cyklus jsem měla 26 dní s dost divokou MS).
O mimčo se snažíme přes rok, ale doteďka jsem tomu nechávala volnej průběh. Když tak čtu vaše zkušenosti na Duphaston, mám hned optimističtější náladu něž jsem měla večer, když jsem přijela od Dc. :-)
Tento cyklus už má dojet bez Duphastonu, a pak po MS na:,–(it 15-25DC, 14.3. jdu na kontrolu, aby me zkontrolovala. tak jsem zvědavá…
Budu ráda za každou další vaší reakci na Duphaston :-)
Zdraví a hodně štěstí přeje Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
23.2.06 07:02

Ahoj,
koukám, že tahle diskuse nějak zamrzla, to je škoda… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.2.06 08:24

ahoj,

1× ked som ho brala po 6 mesiacov som otehotnela. teray som ho brala vzse roka a nemala som ani ovu. ale cyklus bol pravidelny. takze nyni to skusam uplne bez liekov, kto vie ci vobec dostanem ms.
drzim palce
 danka

• Citovat
  • Upravit
226
2.3.06 14:53

Ahoj holky,

znovuobnovuji tuto diskusi, protoze jsem Duphaston take zacala uzivat a od te doby zapasim s nevolnosti, slabosti, unavou… :(

Mate take nektera podobne priznaky?Pise se o tom ve vedlejsich ucincich, ale tam toho nekdy byva napsano spousta.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.06 16:15

Ahojky Aknel,
ja jsem ho ještě nezala užívat, mam ho doma připravenej, ale ještě bepřišel ten správnej čas. Čekám, až se dostavi MS a pak 15.DC zacnu… Takže zatím ždáné zkušenosti Ti nemohu poskytnout, ale až něco budu vědět, a pozorovat na sobě, dám určitě vědět :wink:
Tak zatím, přeji hezký den a těším se na další příspěvky…
Jo Aknel, a kvuli čemu konkrétně Ti to Dr. předepsal/a? TEda jestli se můžu zeptat…
Zatím pa Lenka

• Citovat
  • Upravit
226
2.3.06 16:52

Ahoj Leni,

chteli bychom mimco a po vysazeni HA mam nizkou delozni sliznici…Duphaston pry telo pripravuje na tehotenstvi a take podporuje jeho udrzeni (predepisuje se pri krvaceni v tehu apod.). Rikal, ze jeste existuje Utrogestan a Provera - oba leky na stejne bazi, ale Duphaston ze nema tolik vedlejsich ucinku. Uprime, kdyz tak pres den zapasim s unavou a nevolnosti, premyslim, jak bych vypadala u tech dvou vyse uvedenych leku… :)

Proc ho uzivas ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.06 16:59

Ahoj holky, chtěla jsem se jen zeptat, jestli užíváte ješte nejaké vitáminy či zda pijete nějaký čaj atd a popřípadě jaké. Mockrát děkuji za odpovedi.
papa a at se brzo zadaří!!!! Michala :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí