Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojte, ja sice beru utrogestan, ale je to podobne…
aknel, vedlejsi priznaky ma kazda jinak, ale to co pises klidne muze byt po nem… ja jsem se po U. osypala bedarama… ale neda se rict, ze bys mela po U. treba jeste horsi vedl. ucinky - U. je prirodni progesteron, duph. je latka progesteronu podobna…, tak se zkus poradit s dr., ze byste treba pristi mesic zkusili to druhe… provera se pry na otehotneni moc nedoporucuje…
michalo, uzivam obcas calibrum babyplan a piju kontryhel, to by se tema lekama nemelo nijak tlouct
Ahoj Zdeni,
děkuji, dost často čtu tady o tom čaji kotryhel… mám chut si ho také vyzkoušet.Mají ho v lékarně?
Calibrum jsem taky užívala a v pohodě, ted jsem si koupila jiné vitamíny - Femibion a je mi po nich dost špatně, nevim či to je.Tak se zas vrátim ke Calibru. A jak se ten čaj pije? Děkuji za odpoved Michala
kontryhel maji v kazde lekarne, na tom mym pisou, ze jeden hrnek denne…
jestli ti ty vitaminy nesedi, tak je vymen… osobne si myslim, ze to davkovani 1×denne je zbytecny, ze staci tak jednou za 2-3 dny
Ahoj holky,
zkusim se Dr. na Utrogestan taky pozeptat. Bedaru mi ted vyskakalo taky nezvykle moc, ale vubec me nenapadlo, ze by to mohlo byt tim…
Ja beru Mamavit a k tomu navic kyselinu listovou (te neni pry nikdy dost Piju kontryhel a malinik, ale pozor: pit by se mel max. jeden tyden a v druhe polovine cyklu.
co by se melo pit jen ve druhe polovine - malinik?
aknel, me teda vyskakaly hned druhy den
, zacala jsem spinit uz pri posledni 10.davce a ms prisla nasledujici den, ted se plet zacina zase pooomalu rovant, ale pocitam, ze nez se spravi uplne, tak zase na ten Utrogestan stihnu najet… no ale co by cloevk pro mimi neudelal , ze…
a manzelovi to nastesti pri tuli nevadi
![]()
Jo,jo…jak pise Zdenik, ty vitaminy staci tak 1× za 3 dny. Kyselinu kazdy den 400 mg.
Holky a ten kontryhel je sypaný nebo v sáčcích?
Já jsem se už byla jednou zeptat v lékarně a tam ho nemeli, tak musim nekam jinam. A kolik asi tak stojí? Moc děkuji Michala
Děkuji Aknel,
já je brala každý den…tak ted zmenim návyky.Ale docela mě právě zaujal ten čaj, každý si ho chválí, tak půjdu taky do něj a uvidim… Michala
ja jsem na nej zatim narazila v kazde lekarne, nekde to byla dokonce jedina varianta zenskych caju… delaji i sypane i v saccich, zalezi na firme…
stoji 20-30Kc
Zdeníku, děkuji za odpoved!!! Určitě ho také vyzkoušim.Snad trošku pomůže na cestě za potomkem
Michala
Holky, mám podobné problémy. Píšu i vedle do diskuze Utrogestan a ovulace, řeší se tam podobné věci.
Kontryhel chci také zkusit, je k dostaní v každém „bylinkářství“ nebo i v internetových lékárnách. Není drahý, do 50 Kč za 100 g.
Slyšela jsem i o maliníkových kapkách - nebo je dokonce přímo směs na ženské problémy jejíž součástí je maliník, ale je to dosti drahé, je to speciální několikatýdenní kůra. Na jedné diskuzi dvě holky do 2 měsíců po tom otěhotněly, ale samozřejmě se nedá dokázat, že to bylo přímo po tom, podstupovaly i jinou léčbu.
Zdeniku , ty jsi spinila pri brani Utrogestanu?Dneska jsem taky zacala spinit a to jsem teprve 20DC
( Asi uz se z tech hormonu zblaznim… ![]()
V druhe polovine cyklu by se mel pit kontryhel a maximalne tyden - ma stahujici ucinky a pri nadmernym uzivani muze vyvolat kontrakce, krvaceni… ![]()
aknel, spinila jsem od 9.dne brani, dr. mi rikala, ze kdybych spinila, ze mam vy:,–(it, ale radis se na to kdyztak zeptej… spineni je casta komplikace…
Ja jsem dneska taky 9. den od uzivani, unava uz tak silena neni, ale zase jsem zacala spinit…pockam do pondeli a kdyz to neprestane, tak zavolam Dr. Uz si pripadam jako blazen…jak mu porad volam s nejakymi problemy ![]()
Ty jsi kvuli spineni vy:,–(ila nebo zmenila prasky?
aknel, no vzhledem k tomu, ze jsem to mela brat 10 dni, a zacala jsem spinit po 18. davce, tak jsem udelala kompromis, vzala jsem si 19 davek /posledni v nedeli vecer/, tu 20. jsem si odpustila a ms se rozbehla druhy den