Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
tak mam pro vas odpoved na nase spekulace,dneska jsem se ptala na to,jestli duphaston brani ovu a bylo mi receno,ze „samozrejme ano“!!muis se brat az po ovu,proto se dela folikulomtrie,odbery nebo lh testy,proste neco co ovu prokaze a pak se az bere!!
jinak legr,to co ti na:,–(ila je norethisteron,dej si u nej jen pozor,zvysuje dost chute k jidlu,to nemam jen ze sve zkusenosti,ja po nem po chvili nabrala 10kilo!a rikali to i ostatni i ma dr rikala,ze me chape ze ho nechci,presto,ze je z tehle zastupcu nejlepsi,preotoze kdyz ho ona brala,tak chodila detem na tatranky,jinak jsem pri nem snad zadne potize nemela.
Kamčo, chutě k jídlu mám pořád a to jsem ho začla brát teprve včera… tak to asi nebude jen tim norethisteron
ale ani // ![]()
Kami neděs mě
. Mě ale Uhrová neříkala že si mám dělat nějaký testy. Pravda že se ještě nemáme snažit, ale stejně ![]()
kajko,klííííd,tohle jsem se ptala me dr.ktera dela v caru v tpc,to s tim duphastonem,ja si mam delat ovu testy,protoze jsem ovu nemela a ted jsem po laparce,tak aby se vedelo jestli ji vubec mam,protoze nemuzu jezdit v pulce cyklu kazdy den do prahy na uz,aby videla foliky,tak to mam telat ovu testama,kdyz nebude ovu ani po laparce,da mi leky,nebo se to zacne resit,to kazdy nema stejny zpusob lecby,takze bud vklidu,ty uz jsi tehu byla,takze ovu mit musis,takze u tebe je hlavni problem jinde,navic kdyz ted mate pauzu.
legr,ono vsechny hormony asi pusobi ze je vetsi chut k jidlu,nektere zadrzuji vodu,takze je clovek otekly,to vidim na sobe,prvni pulku cyklu jsem v pohode,zacnu s duphastonem a druhy den jsem pekne zavodnena a otekla ![]()
ten norethisteron jsem brala snad rok,desny,fakt ze jo,to byl skok,strasne rychle,navic jsem vlastne u nej jeste trpela zacpou,pamatuji se to jsem mela velkou lasku a bylo desne jak jsem se treba vyfntila,v pohode a odpoledne jsem uz ty kalhoty treba nemohla dopnout,nebo v nich ani dychat to jsem otekala snad z minuty na minutu,des,ale nesmis si to pripoustet,jez jako normalne a snaz se hybat,kdyz budes sedet cpat se a svalovat to na hormony,tak pak uz bude pozde
![]()
Jasně to jo, ale mám ho brát od 16 dne ale co když ovu je pozdějš a ne třeba přesně 14 nebo 15? To na to nevadí? Já jen aby se mi za ty dva cykly třeba nějak nezablokovala a pak až to bude na ostro tak aby nebyl problém. ![]()
No asi už vymýšlím blbosti, co?
![]()
to je fakt, jakmile se clovek nehýbe, je to špatný…
takhle to má člověk akorát na co svádět… což je vdůsledku ještě horší…
Jak jsem brala já ten Duphaston (jen 1 cyklus), tak jsem ždáné změny nezaznamenala… tak jsem teda zvědavá teď na norethisteron… budu pak vyprávět… ![]()
kajko,ja nevim ted jestli mas pravidelny cyklus jak ma byt?tech 28dni az 30dni??jestli jo pak mas pravdepodobne ovu do toho 15dc,takze by to bylo ok ale jestli mas cykly dlouhe pak je ovu mozna pozdeji,domluv se s uhrovou,ja v tom ma sama jeste zmetak,vzdycky nekdo neco rekne,chytim se toho,pak nekdo rekne neco jineho…desny nesmime vse tak sledovat ![]()
To máš pravdu že se všeho chytáme jak h.. košile ![]()
naštěstí mám cykly opravdu těch 28 až 30 a minulý jsem byla na UZ u svého gyndr 15 DC a prý to vypadalo po ovu - byla tam ta tekutina. Ale člověk nikdy neví…čo ta moje hlavinka zase vymyslí
A co jinak jak se máš? ![]()
vidis ty trumberko,tak to je super,to se ms,bud za to moc rada!!
ja se mam ted uz zase trosku fajn,byla jsem v praci vedeni povedet o vyopvedi,tak v pohode,udelame to dohodou,mam si napsat od kdy teda chci odejit.Loucila jsem se s gyndarkou,je moc hodna,pristi ct.mi udela uz,to budu 11dc,abysme videli co se tam deje,budu delat ty ovu testy,ale prave ze se do prahy na uz nedostanu,takm i nabidla,ze mi ho udela,tak mam radost,no jinak dobry ![]()
co ty?
Já v pohodě, jsem v práci ale naštěstí ve 3 odcházím se vzdělávat a pak večer zrelaxovat na jogu ![]()
No vidíš že to bude v poho, a pak tady v Praze taky, uvidíš.Dyť už tu máš kámošky, ne? ![]()
to jo to jsem moc rada
,jen doufam,ze se na me nevyprdnete a vazne se budeme kamaradit ![]()
Ahoj,
i já poprosím o zkušenosti. Protože po vysazení HA u mě neprobíhala
OVU, předepsal mi lékař Clostilbegyt a Duphaston. Dle měření
teploty nyní OVU proběhla, ale tak od 17 DC mě dost bolí
bradavky. Může to souviset? Děkuji