Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj ženy, také jsem právě dostala od mudra Duphaston. Jenže, já hlava pomazaná zapomněla jak dlouho mám lék užívat ![]()
Byla jsem na folikulometrii, mudr změřil vajíčka,dostala jsem injekci s doporučením sexu následující tři dny. 7dní po ložnicové smršti mám začít brát lék 2×denně, ale jak dlouho to nevím
zavolám mudra
máte některá stejný postup v užívání?
Díky za radu. Dle propoctu to mam posunuté až od 18.dne. Jinak Duphaston u mě zatím bez větších potíží. Až na únavu, jsem po něm docela spavá.
Ahoj. Potřebovala bych se zeptat na pár věciček Vás, které už jste Duphaston užívaly. Doktorka mi ho nasadila na úpravu MS a že podporuje otěhotnění, snažíme se už cca 10 měcísů
Začala jsem užívat jednu tabletu ráno a jednu večer od 15DC. Dobrala jsem to tento týden v úterý, ale už tak od neděle mám citlivější a bradavky a jakoby bolestivá prsa. A taky mě všechno bolí, jako kdyby na mě něco lezlo. Myslíte, že to může být po Duphastonu?
Jo, ještě jsem zapoměla. Za jak dlouho po dobrání by se měla mrcha objevit?
Ahoj Messi,
měla jsem stejné příznaky jako ty po Duphastonu a těhotná jsem nebyla. MS dostávám tak do 5 dnů od posledního dne kdy jsme ho přestala brát.. o miminko se snažíme už přes rok a Duphaston i tak dlouho beru oba jsme v pořádku a pořád nic… Moje doktorka mi říkala že občas tohle duphaston dělá že si po jeho vysazení přijdeš jako kdyby si byla těhotná neboli těhotenské příznky, ale těhotná být nemusíš… No uvidíš jestli se ti MS dostaví… Držím palečky
![]()
No, já ty příznaky mám cca od neděle a poslední tabletku Duphastonu jsem dobrala v úterý. Osobně si myslím, že těhu nejsem. Byla by to velká náhoda, aby to vyšlo zrovna o Vánocích
A jak můj manžel teď s oblibou říká, jsem pos… od much ![]()
K doktroce mám přijít až doberu třetí balení. A jestli nebudu v tom, tak už mě pošle na nějaký vyšetření, do dnešní doby jsem na žádném nebyla ![]()
Ahoj zensky, vcera jsem dobrala posledni tabletku Duphastonu. Svuj normal cyklus mam 26-27dni. Timto mi mudr cyklus urco prodlouzi. Unava postupne opadla, ale mám citlivá trochu zdurelá prsa. Jinak jsem ok. Dnes uz je to 14dni od ovu, tak jsem zkusila test a bohužel vyšel negativni
takže ted doufám, ze to dostanu co nejdrív, aby se mi moc nenatáhl cyklus, pak nevim jak by byla ovulka. Nevim proc, ale nějak jsem věřila, ze tento měsic uz najdu //. Snad se zadari v pristim cyklu. Zatim odemne vse. At se dari zensky.
Holky, mám dotaz, ovlivňuje Duphaston výsledky těhotenského testu? Já včera dobrala posl. tabletu a dnes (to jsem 26. den cyklu) jsem si jen tak ze srandy udělala test a objevil se mi slabý duch… nevím co si o tom myslet, je fakt, že jsem už více než týden nějaká přešlá a velmi mě bolí prsa, mám je i jakoby"nalité" … jen si říkám, zda to vše není „jen“ díky Duphastonu ..... mimčo bych si moc přála.....
Duphaston neovlivnuje TT. Co muze ovlivnit vysledek je injekce na podporu ovulace. To je pak i 14dni po ovu jeste v těle. Pokid máš aspon toho ducha, tak jsi stastna zena. Postupem času čárka bude sílit.
Ahoj, tak před 5 dny jsme měla dostat MS, ale nedostavila se bolí mě bradavky a celkově jsem hrozně unavená a moc dobře mi není. Když jsem si dělala 2 testy tak vyšli negativní, ale to i minule a to jsme byla, ale mimoděložně a poté jsme potratila.
Mé mamce, když byla těhotná (3×) tak jí nikdy nevyšel test pozitivně, až když byla ve 3 měsíci. Dokotor mi říkal, že mám málo hormonu (po mamce), a že na testu se to proto neoběvuje jenom v krvi. No příští týden jdu k doktorovi tak jsem zvědavá jeslti jsem nebo ne. ![]()
Holky tak je to tady
… jsem těhotná
, dělala jsem si snad 8 různých druhů těhotenských testů a všechny pozitivní a když jsem volal doktorovi tak mi řekl, že to jsem určitě těhotná. Duphaston jsem brala od Dubna, protože jsem nedostávala pravidelnou mensturaci, no a konečně po roce snažení to bude na světě
… Doufám, že bude všechno v pořádku ve středu jdu k tomu doktorovi jeslti je vše ok…
moc se těšíme ![]()
Tak všem snaživkám hodně štěstí
![]()
Ahojky ze bys me potesila:-D uz pres rok a pul se snazime a nic..Nejdriv jsem brala Estrofen a proveru a k tomu clostibelgyt ted mi Mudr.NApsal 18-24 duphaston 2krat jednu a clostibelgit 3-7 den..tez 2krat 1..Uz jsem stoho docela na prasky..Takze tobe se to podarilo?Dekuji za info Milca
Mileno, mi se to taky povedlo jen díky Duphastonu - na druhý pokus… ono to klapne !! držím pěsti !
Lenuska25: Gratuluju
A zároveň závidím
Já jsem se dohodla s manželem, že pokud to tenhle měsíc nedopadne, tak půjdu na gyndu pro doporučení na spermiogram. Duphaston jsem dostala na urovnání cyklu na 3 měsíce a teď dobírám druhé balení. Pozitivní je, že už po něm nemám tak citlivý prsa a nejsem tak unavená jako po tom prvním balení ![]()
Milena 87: Naprosto chápu, že jsi z toho na prášky. My se v březnu budeme snažit rok a taky mi to na náladě nepřidá
zatím beru jen Duphaston 2×1 tabletu od 15 dne cyklu.
Ahoj holky, tak si tady čtu všechny příspěvky a koukám, že skoro každá po duphastonu do 5 měsíců otěhotněla. No já totiž beru duphaston přes 8 měsíců což jinak dohromady se s manželem snažíme o miminko už 10 měsíců a pořád nic.
Moje doktorka mi ho předepsala kvůli tomu že po vysazení HA jsem to pravidelně nedostávala teď to pravidelně dostávám, ale pořád nic. A to jsme prý oba v pořádku…
Tak nevím. Máte s tím taky nějaká skušenost?