Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
milca8ý: Věřím tomu. Mě s manželem už to taky pomalu přestává bavit. A manžela ještě víc, když mu řeknu, že právě teď musíme. Prý to není vůbec ono, když to je takhle na povel. Nemůžu mu to říct, ale občas s ním fakt souhlasím. Ale když ono na to nejde nemyslet, jak všichni radí. I z toho důvodu bych ráda na tu gyndu šla co nejdřív. Ať už mě pošle na nějaký vyšetření, abych věděla na čem jsem.
messi a vy ještě nemáte žádná vyšetření? spermiogram manžela třeba?
Právě že nemáme nic
Já jsem chodila na gyndu do nemocnice, kde byl každý den jiný doktor. Nevadilo mí to do tý doby, když jsem si jednou za půl roku šla pro prášky. Ale pak jsem měla problémy s tím, že jsem to nedostávala a bylo to. V úterý tam byla babka,který bylo všechno jedno a když jsem přišla ve středu, tak tam byl snad stoletej děděk, u kterýho mi přišlo, že že uznává jen samé staré postupy a metody. Tak jsem se naštvala a přešla jinam. Tam byla úžasná doktorka a napsala mi Duphaston. A prý, když do března neotěhotníme, tak už bude nějaký vyšetření potřeba. A začne se spermiogramem, je to prý nejjednosušší. Ale já už bych tam nejraději šla teď. Spermio taky určitě nebude hned, tak aby se manža alespoň objednal. A když se uzjití nějakej problém, tak se co nejdřív začne řešit. Už z toho začínám být dost zoufalá.
jj tak to ti věřím,je to strašný nápor na psychiku
… nás poslali na spermio po 10 měsících neúspěšného snažení .....
No, tak nám to taky tak vychází. Už si i přeju, aby byl nějaký problé, aby jsme o něm věděli a mohlo se to konečně začít řešit. Ta nejistota je fakt děs.
A ty si taky byla na nějakým vyšetření:
jj byla jsem na vyšetření průchodnosti vejcovodů (HSG) pomocí rentgenu a kontrastní látky - nepříjemné,ale dalo se přežít. A ještě mi dělali hormonální profil z krve - 3. den cyklu a potom když jsem šla do centra asistované reprodukce tak ještě 21. den cyklu… vše jsem měla ok tak mne deptal pocit proč to tedy nejde, no a dodnes nevím v čem byla potíž… nejdřív tvrdili, že nemám ovulaci, po půlroce jsem ji zase měla… no furt dokola… a mě právě pomohlo až nasazení kyseliny listové 1 x denně a ten Duphaston 17 - 25 den cyklu. Tak uvidíš co pomůže tobě..... věřím, že se vám již brzy to štěstíčko podaří !!!
jj prave ,ze na ten povel to uz nebavi ani mne..Ani manzela..no snad se nam brzo zadari..
Manzel chce ted odjet na dva mesice pry..jelikoz je to na nej natlak..Od te doby so sme prisly o malou jde videt ze ho to hodne boli..a ja nemuzu delat vic.. ![]()
Ženy zázrak, dovolala jsem se na gyndu a jdu příští úterý. tak se to snad všechno pohne. To je snad poprvé, co se tam teším ![]()
milca8ý: Já už se naučila před manželem o tom moc nemluvit, jen ho musím vždycky taktně upozornit, že je čas
Ten tvůj chce odjet na dva měcíce pryč? Jako sám? Ty jo, tak to je síla. A nerozmluvíš mu to? Já jsem si říkala, že když do jara nebudeme v tom, tak odjedeme na nějakou pěknou dovču, budeme ježdit po Čechách na výlety a nemyslet na to a ono to pak přijde samo. Takže drřím palce, abys ho přemluvila aby nikam nejezdil. Bude Valentýn, tak mu připrav nějaký překvápko a uvidíš ![]()
On pracuje ruzne po svete..ted take je pryc..ale ve ctvrtek se vraci..pojede pracovne..takze nevim zda mu to rozmluvim,ale mam pocit ze si od tohohle potrebujeme odpocinout oba:-( taky jsme z toho unavena
Jo a super ze ses tam dovolala:-D tak drzim palce co ti reknou:-D
Hm, tak když musí pracovně, tak to mu asi nerozmluvíš
Ale když si oba odpočinete, tak třeba to pak půjde samo ![]()
uvidime jak to vsechno dopadne…On by jel nekdy na konci brezna.Tak se ted budeme hezky snazilkovat:-D uvidime:-D
beruska03: No já si říkám, že kdybych byla v tom, tak bych to nejspíš poznala. Takže si myslím, že nejsem. A jako na potvoru, na gyndě mají asi dovču
milca8ý: Já tam taky chci jít, jen pro ten pocit, že je všechno OK a můžeme se snažit v klidu dál