Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
527
14.2.12 10:48

Ahoj holky…já to dostala vždy 2.den po dobrání duphastonu - tzn.28.den…myslím, že to je i na úpravu cyklu, protože než jsem to začala brát, tak jsem to měla pěkně rozhozený......taky jsem měla citlivý prsa, teda spíš bradavky a nafouklý břicho…jo a pěknýho valentýna!!! :-) mě dnes ten můj tak nasral, ale doufám, že večer oba vychladneme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Messi
14.2.12 11:02

Já to dostala taky 28. den a s prsama a břichem jsem na to byla stejně. my Valentýna neslavíme, před týdnem jsme měli 9. výročí chození :lol: , tak slavíme spíš to :-)

• Citovat
  • Upravit
460
14.2.12 11:28

napisem vam moje skusenosti s duphastonom (dalej len „D“).
NIkdy som nemala pravidelny menzes, nikdy som nevedela kedy to pride, mala som ho tak raz za tri mesiace a preto bol zazrak ze som necakane otehotnela ako 21 rocna, odvtedy sme chceli s manzelom este jedno ale uz sa nepodarilo a menzes som mala po tm porode este nepravidelnejsi, jeden rok dokonca ziadny a inak tak 1-3 x do roka. NIkdy som nepouzivala antikoncepciu, dieta bolo zelatelné. Ale nezadarilo sa uz. Po 17 rokoch rozvod a uz velky syna tuzba po dietatku velka. Ako 40 rocna som sa vydala a naklusala ku gynmudre, ze chcem babenko. Velmi cudne na mna pozrela a urobila mi vsetky dostupne testy. Vysledkom bol tento nalez: vek 40 rokov co je samo osbe podla nej prirodzena antikoncepcia, vysoka nadvaha, tachykardia, vysoky krvny tlak- 140/95, nedostatok ziaduceho hormonu, prebytok neziaduceho hormonu, policysticke vajecniky, nevytvaranie zlteho telieska, nezvysovanie sliznice a teda aj absencia menzesu. Moje vajecniky mi opisala tak, ze za tych 20 rokov sa pokusali dozriet vajicka, ale nikdy nedozreli a vytvarali cysty na povrchu a tym spravili akusi škrupinu, ktora bola nepriepustna. Záver bol taký, že je prakticky nemozné otehotniet a odporucila mi okamzite CAR. Bola som strasne smutna, ale cakala som taky vysledok, nie som hlupa, ked sa mi pri nechranenom sexe za 20 rokov nepodarilo otehotniet a mala som, resp. nemala menzes dve desatrocia vedela som žemimino nebude. Novy bezdetny manžel ma povzbudzoval a keby nebolo jeho už by som k doktorke nešla. Ale išla som a ona mi, aby teda aspon niečo robila, skoro symbolicky mi predpisala D. na tri mesiace a ze budem chodit kazde tri mesiace pre nove trojbalenie. Dala mi vyvolavacku na menzes a prikazala braz D vzdy od 16 dna od zaciatku menzesu vzdy rano po 10 dni, teda od 26 do 26 dna cyklu a nezabudla dodať aby som sa zahlasila do toho CARu, že aj tak bude trvat kým CAR niečo porieši.
Tak som si dala teda na 16ty den ten D..... v ten mesiac sme sa nesnazili lebo mi nasla aj nejake urea a myco plazmy, tak sme obaja brali silne antibiotika.
Na 30 den prisiel menzes. To sa mi teda ešte nestalo za mojich 40 rokov života, aby som po mesiaci dostala, ale netesila som sa dlho, lebo ako som sa dočítala, nebolo to ozajstne krvacanie ale krvacanie z vysadenia, podobne ako je to pri brani antikoncepcie. No ale aspon som si prvy krat prezila predmenstruacny syndrom. Druhy mesiac bol prvy pokus o snazenie a zacala som si merat aj bazalnu teplotu. A vysla mi krasna ucebnicova krivka s ovulaciu na 15 den. Ovu testy ale ovulaciu na vrchole nezaznamenali.
Druhy mesiac snazenia a tretie balenie D prinieslo znovu prekrásnu krivku BT a ovu zase na 15 den, a ovu test zase neukazoval T ciarku silnejsiu ako K.
Treti mesiac snazenia- a uz som nemala D, ale manzel po znamosti kupil v lekarni, nechcelo sa mi ist k mudre a pocuvat reči o CAR, hoci už som na to manžela pripravovala (on odmietal). Bazalna teplota ako vzdy...... ovulacia na 15 den. Jasne že som sa intenzivne snazila :oops: ani podusku som si spod zadku skoro 5 hodin nevytiahla… a potom D a krivka poovulacne skocila hore ako vzdy…a v ten mesiac som konecne na OVU teste zachytila vrchol ovulacie… a potom to už išlo rýchlo… na 7 my den sa mi zatocila hlava a na 10 den doobeda vysiel na teste malinky nesmely duch. Teraz má ten duch rok aj dva mesiace a
lieta po dome ako šarkan.
To uz nespominam, už som to kdesi viac krát pisala, ako moja mudra kulila oči, ked som sa dovalila a nie pre D, ale s kopou pozit. TT. neverila mi a poslala ma domov cakat na menzes..... :D
Pointa: Duphaston je pre mna maly zázrak, ktorý mi presne zreguloval a okamzite cyklus tak ako mal.....to co 20 rokov nefungovalo a plus este 7 rokov od 13 do 20tky, teda co nefungovalo 27 rokov zafungovalo okamzite, rýchle a nečakane.
Viete si predstavit ako kukal moj exmanzel ked ma videl v 40tke tehotnu?
Po porode mojej malickej prislo este jedno prekvapenie..... po 6 mesiacoch po dokojeni som dostala menzes, silny, bolestivy..... a po mesiaci zas a zas a zas… na staré kolená, bez liekov, len tak samo od seba sa mi to napravilo… a ja konecne spoznávam čo su predovulačné stavy, ovulačné bolesti, predmenštrzuacne bolesti, a nalady a vychutnávam si kazdomesacne silné krvácanie… :cert:
Zelam kazdej duphastonke, aby rýchlo s D otehotnela :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
14.2.12 11:35

hmmm…to se tak hezky četlo… :-) je vidět, že člověk nemá ztrácet naději…že zázraky se občas taky dějí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Messi
14.2.12 11:38

awalancha3, že si nás tady všechny co bereme Duphaston povzbudila :-) Doufám, že u mě to bude taky takový zázrak.

• Citovat
  • Upravit
136
14.2.12 14:18

Awalancha3..Uplne jsi me rozbrecela..Krasny pribeh a myslim ze jsi nas vsechny povzbudila co devcatka?Co messi?co u lekare??No holky Ja to mela kazdy mesic pravidelne v rozmezi 17.-19 tak neak ale vzdy ten den to bylo..a mrcha trva cca 3dny ale docela slabe..dnes jsem 4 den po dup..A zatim nic,ale boli me trosku to bricho ikdyz trosku jinak nez pred mrchou..Asi je to tim dup.Spis me tam picha..Ale tehu urco nejsem..Jinak i vam krasneho valentyna:-D ale neak na to nejsem:-DVsem krasne snazilkovani:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Messi
14.2.12 14:39

Holky sedim v cekarne, dam vedet jak jsem dopadla. A taky jsem nemela daleko k placi :-)

• Citovat
  • Upravit
136
14.2.12 15:47

Ozvi se..cekam na zpravu.-D drzim palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Messi
14.2.12 18:15

Tak zázrak se nekonal a těhotná nejsem :-( Sice jsem to tušila, ale stejně je to zklamání. Alespoň se to trochu pohnulo. Manžel dostal žádanku na spermiogram a já mám přijít při příští mrše na hormonální profil.
Dr. mi dělala ultrazvuk a na to, že jsem 10 DC, tak zatím neviděla, že by se tvořila vajíčka. Ale prý to nic neznamená a ovulka může být později. A Duphaston ovulaci nevadí.
To je asi vše a další měsíc snažení před námi.

• Citovat
  • Upravit
105
14.2.12 20:09

Ahoj holky, tak si taky užívám první MS po Duphastonu…Tento měsíc mám po první stimulaci Clostilbegytem, předtím jsem po vysazení HA neměla od října žádný cyklus. Vůbec nevím, jak to bude dál, protože před cca 8 lety jsem měla vážnou nehodu (mám popálenou půlku těla), mám poruchu krevní srážlivosti a tehdy mi dali silné léky, abych jim nevykrvácela :nevim: Až jsem byla z nejhoršího venku, tak mi vyvolali cyklus (trvalo to asi půl roku) a dali mi antikoncepci. Tu jsem brala doteď, protože jsem studovala VŠ a každý rok podstupovala rekonstrukční operace :,( Teď bychom moc rádi mimi, ale můj starý problém je zpět. Můj gynekolog je strašně super, dělá pro mě první poslední, ale současně ví, že mé tělo dostalo již tak zabrat, že zázraky na počkání neumí. Jen jsem se chtěla s Vámi o to podělit, kromě muže to nemám moc komu říct. Mé kamarádky tento problém nemají nebo nechápou, proč to řeším, když je mi 27 a času mám dost. Já vím, že můžu být ráda, že jsem to vůbec přežila a dokázala v životě to, co jsem dokázala…ale můj život by bez mimi byl prostě prázdný :,( Jsem moc ráda, že se někomu nakonec vše zdaří a napíše to sem (pro mě to znamená, že mám snad taky naději), moc vám to všem přeju a držím palce :) Já teď budu čekat, jestli po prvotní stimulaci třeba náhodou nenaskočí normální cyklus. Pokud ne, čeká nás CAR. Tak snažení zdar :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
14.2.12 21:29

Messi, mě doktor vajíčko viděl až 12 DC, takže neboj, nic není ztraceno!!!
Ammisho, úplně tě chápu, že nechceš nebo ani nemůžeš o tom mluvit s kamarádkama…těžko se to (cokoliv) říká někomu, kdo to nezažil…taky si nedovedu představit, že bych dítě neměla…a ty jsi teprve teď dobrala antikoncepci ne? tak nezoufej…jak vidíš je nás tu plno a každá má nějakej problém…
já musím říct, že mám spoustu kamarádek, které řešily také problém s otěhotněním…a holky, všem se zadařilo a miminko mají!!!i když ne všem to šlo přirozeně a byly na umělým…mám 3 kamošky, které potom čekaly dvojčátka, jedna je má, druhé 2 mají jedno mimi (druhé z dvojčátek nevydrželo)..bu´dme rády, že už existuje něco jako CAR…i když je to asi psychicky i finančně asi náročný…jednou se to podařit musí!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.2.12 00:34

Messi to me mrzi,ale jak rika amalaka povede se to:-D Amisho nezoufej a drz se..Jj to znam vsichni me rika jak jsem mlada..presne tak kdo to nezazil nepochopi..No holky,tohle nesnesu..ty bolesti bricha kdyz to mam dostat..mam ho nafoukle a silenost me to vzbudilo:-(..By me zajimalo co se tam deje uvnitr:-D to jsou nekdy bolesti jak kdyby zaziva me rezaly bricho:-( holky hodne stesti vsem..jsem svami:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.2.12 08:01

dobre rano holky,,tak mrcha se dostavila..a za tri dny zacnu brat closti..vsem drzim palecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Messi
15.2.12 09:36

Jsem ráda, že se to pohnulo dál. Taky jsem se včera rozhodla, že už to přestávám řešit. Věřím, že miminko mít budeme, jen to bude o trochu později než jsem doufala :-) A je mi jedno, jestli to bude přirozeně nebo uměle :-) Už bych brala i ty dvojčátka :lol: Prostě budu starší matky, nebudu první ani poslední.
Zaměřím se na hubnutí, to mi jen prospěje a na výběr letní dovči, to mě taky zaměstná :lol: Že s tím početím máme problémy ví jen rodina a dvě kamarádky, ale ty už obě děti mají, tak to to moc nechápou. Takže je fajn, že se tady člověk vypovídá a ví, že v tom není sám. Holky, takže držím palce, ať se nám to povede všem co nejdřív :) :)

milca8ý: Mě teď naposledy tak bolelo břicho, že už jsem to nevydržela a ve 3 v noci se musela nadopovat práškama. Bylo to něco hroznýho, takhle mě to bolelo snad naposledy před 10ti lety. Myslím, že to může být tím Duphastonem.

• Citovat
  • Upravit
136
15.2.12 10:57

Messi.Dvojcatka nejsou jednoducha:-D ale pokud mas podporu muze tak to by to bylo ok..Ja jsem na kluky byla sama..A co se tyce tech bolesti nedaly me spat..byla jsem celou noc vzhuru..a ted taky desne to boli..ale po praskach jeste nesahnu..ale co se tyce toho duphastonu docela jsem zjistila ze me to rozhazi cyklus :-(( normalne jsem to mela kolem 17-19..T|ed jsem to dostala 15 a jak jsme pocitala dalsi davku tak me to vyjde na 12..to uz preci nebudu mit pravidelne ne??no neak se v tom zase stracim..Ale dnes to vidim na prolezeni celeho dne pze to bricho je docela sila..a za tri dny zacnu uzivat clostik a po nem my take nebyva moc dobre:-( no chtela bych byt chlapem :-D maji to jednodussi..ch jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí