Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojky cely den jsem spala a sahla jsem aj po lekach,no co se tyce dvojcat..vis co do roka to bylo super..A kluci byly uz od mala kazdy jiny,jeden byl nervacek a druhy klidas.Da se rict jim to zustalo do ted..Ale kluci se narodily 28tt a jeden z nich je neslysici.druhy ma adhd z vysokou hyperaktivitou.Neni to jednoduche,ale da se to..Ted uz jsou vetsi tak je to horsi:-D ne v necem lepsi:-D..Ale kazde dite je jine a pokud bys mela dvojcatka a byly narozeni normalne tak to bude ok:-D..No jinak jsem se na to pak mrkla jeste jednou rozhazene to mam ale zase kdyz juknu na to tak to vzdy dostanu po tech 29dnech..takze asi to bude normalni..No uprimne ja mam jeste jedno baleni a pak uz na to asi kaslu??sice mam jit pak na laparoskopii,ale neak uz prestavam mit na to síly..To bricho bolí brutalne..a ja si nemuzu takhle dovolit lezet cely dny..nemuzu byt nefunkcni..takze uvidim..
…přesně tak holky…mimčo bude…dřív nebo později, ale bude!!taky jsem si říkala, že už bych brala i dvojičky, ale ty by byli jedině z toho umělýho… ![]()
Messi, tobě je kolik?
Milco, já teda nevím, ale já takový bolesti teda neměla…možná je to fakt tím duphastonem…mě dr. hned řekl, že mu mám říct, kdybych to špatně snášela, že to může být… a na tu laparoskopku jdeš proč?
Amalko:bolesti jsou dnes uz pomerne ok.Ale dost krvacim..to normalne neznam..vzdy jsem to mela tak tri dny a docela slabe..ted mam 10 vlozek za den docela silenost:-D..takhle to neznam:-d na laparoskopii bych mela jit prave kvuli tomu ze to stale nejde..protoze sem hormony uz mela ok..Tak uvidime jak to bude dal..
A pozor ani byvaly pritel ani ja sme dvojcata v rodine nemely a hele:-D odnesla jsem to ja ta nejmladsi:-D ze sourozencu:-D
hmmm…tak to je mazec s tím krvácením…
to ti teda nezávídím…já byla právě na laparoskopii skrz bolesti břicha, které jsem měla i mimo menstruaci…bylo to pak tak akutní, že mě z práce odvezli rovnou na chirurgii, tam měli podezdření na žlučník, to se nepotvrdilo, pak na slepák a až mě otevřeli, tak zjistili, že mám zánět pobřišnice…měsíc doma na antibiotikách a ve finále, když mě bolesti moc neustupovaly, tak jsem skončila na gyndě, opět laparoskopie a tam mi zjistili tu endometriozu…a kdy máš jít?
to teda koukám, že jste dvojčátka v rodině neměli ![]()
No ty bolesti mimo menstruaci mivam take..nevim jeste kdy presne..kolem 3brezna zacnu brat zas duphaston kdyz to pak opet dostanu tak tam mam prijit a on me tam posle..jj nemely:-D a ani nevim jak se m fo toho stavu prisla:-D byla jsem hloupe zamilovana po mesici vztahu sme si rekli ze budeme mit miminko do tri mesicu jsem otehotnela na aprila jsem se dozvedela zte cekam dvojcata:-Dd a od 20tt jsem zustala sama:-D proste neak se vse vydarilo:-D kluku nelituji,miluji je..Ale ted me mrzi ze ne a ne to nejde jelikoz o mne ani tak nejde ale o manzela..jde videt jak moc si preje sve:-((
hmm…tak to jsi teda asi neměla vůbec jednoduché…klobouk dolů......a s otcem od kluků se stýkáš?nebo resp.kluci? no jo, manžela v tom případě chápu, že chce svoji krev…a on je v pořádku?co se týče spermií?
Otec kluku,je jen v uvozovkach:-Dani neplati alimenty..Ale v pohode o kluky jsem se starala sama a nelituji:-D sice mu spermio nedelaly,ale je ok cekaly sme tu malou..jinak dekuji,ale zvladla by to kazda zenska jelikoz my sme holky sikovne:-D
tak to není otec, ale parchant…no přesně tak, my ženský musíme hold zvládnout všechno…akorát, některý to mají težší, některý lehčí…
no právě že jste čekali malou, tak to nemusí být jen na tvé straně…chlapům se ten spermiogram taky mění, kór jestli kouří atd.
Amália: Mě bude letos na konci roku 30. Ale moje mamka měl arakovinu prsu ve 37 letech, takže já už od 22 chodím na pravidelné roční kontloly a tam mi bylo doporučeno mít děti do 30ti. A protože jsem dlouho studovala dálkově, tak jsem dítě ještě nechtěla. S manžele´me jsme se po 9 letech vzali a teď, když by jsme mimčo chtěli, tak to nejde
Ale věřím, že se nám to do léta povede ![]()
milca8ý: Takový boleti jsem při MS měla něž jsem začala brát antikoncepci. A pak už vůbec. To se mi ani nědělali beďary na obličeji
A teď? Bolesti, pupínky, no děs.
Uvidíme jak mu vyjde na začátku března ten hormonální profil a manželovi spermio.
Holky, můžu vám, říct, že už jsem z toho včeho unavená. Ty co miminko ani nechtějí jsou v tom ani neví jak a ty co ho chtějí nic ![]()
Amalko:uvidime..co se bude dit dam tomu jeste cas..a uvidime..Messi:ja snad takovy bolesti nemela nikdy:-D ja antikoncepsi neberu 3 tri roky..a co se tyce taky jsem z toho unavena..a jak rikam vzdavam to..pokud do Brezna nebudu..Tak koncim..
Tak teď jsem se dozvěděla, že kamarádka je v tom. V září 2011 vysadila prášky a že si budou dávat chvilku pozor,aby si vyčistila tělo. No a prý jim to jednou ujelo a je v 8. týdnu. Manžel mi to ani nechtěl říct. Jen prý, že se na ten spermiogram musí objednat co nejdřív. A já na něj, co tak najednou? Takže to z něj vypadlo. A pomalu si začíná uvědomovat, že nejspíš opravdu máme nějaký problém
Ach jo. U mě to bude v březnu rok, co jsem ty prášky vysadila a pořád nic ![]()
Koupila jsem si cvičení na vacushape. Už jsem jednou chodila, tak vím, že to pomáhá, třeba když 10 kilo zhubnu, bude to lepší.
milca8ý: neztrácej naději, určitě se to povede
Já si zase říkám, že nám se to musí podařit do léta. A je jedno jestli přirozenou cestou nebo uměle.
Ahojky.
Chtěla bych se zeptat zkušenějších, kdy zhruba po dobrání duphastonu přijde MS? Moc děkuji
Já věřím, že dvojčátka nejsou jednoduchá a je s nimi o hodně víc práce. A s manželem bych mohla počítat leda tak večer až přijde z práce
Ale když si teď představím, že by jsme na druhé taky tak jednou čekali, tak bych radši chtěla dvě najednou 
Já to tedy mám po Duphastonu jako hodinky. Beru ho 15 nedo 16 DC a dostanu to 28 nebo 29 DC. Takže vždy buď v sobotu nebo neděli. Ale je otázka co bude, až ho vysadím, ještě mám před sebou jedno balení. Podle toho co píše, tak to teda máš docela rozházené, tomu nerozumím.