Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Victoria f píše:
No to se určitě setkáme…vždycky jak budu mít chvíli tak sem zaskočím. Zatím se opatruj až bude něco novýho písnu. Škoda, že je Plzen tak dalekopa a díky
JO to je fakt, moc hezky se mi s Tebou píše. ![]()
Ahoj holky,
pred rokem jsem toto tema zakladala a dneska cetla nove prispevky : )
Chci vam jen dodat podporu a napsat jak je to u nas.
Jak jsem jiz pred nakou dobou psala, tak my prisli o mimi v 10.tt,pak nasledovala revizi, navrat po 5.hod po propusteni zpet do spitalu.Pri cisteni nevzali vse a pak jsem dostala tezkej zanet.Byly kapacky, silny ATB trvalo pres mesic nez jsem se z toho vyhrabala.Pak byla zjistena snizena funkce stitne zlazy, prasky beru kazde den.Od toho potratu nam to proste nejde ani kdybych se stavela na hlavu.Uz to budou ctyri roky a NIC!!!Tak vas plne chapu. Psychika kolikrat dostava zabrat.
Jinak v kvetnu jsem byla na druhe laparo.Pri prvni mne odstranovali dermoid, zjistili endometriozu(tri mesice pak injekce na,,umely prechod,,.to byly supr stavy!!!) a srusty.Pri druhe laparo dve cysty, odstranovani srustu a zjistovani pruchodnosti vejcovodu. Pruchozi pry jsou! Ted jsme byli na 2. IUI.Po 14dnech jsem si delala test.Byl tam duch! Tak jsem byla rada. Jenze na kontrolnich odberech HCG v krvi neni. Udelejte test druhej den rano mne bylo receno.Samo,ze nic. Testum uz neverim. Vysadila jsem Duphaston. Dneska treti den. Bolesti bricha jsou des, ale MS se zatim nerozjela. Pujdeme jeste na jedno IUI a pak uz zkusime IVF.
Jsem se nejakrozepsala
ale chtela jsem vam jen napsat, at neztracite nadeji! Ja nikdy neverila, ze ve 29 letech budu mit toto vsechno za sebou! Sily me kolikrat opousteji, ale vzdy se nejak vybicuju a jedu dal.
Preju peknej den a budu rada, kdyz obnovime diskuzi ![]()
Ahoj holky,
pred rokem jsem toto tema zakladala a dneska cetla nove prispevky : )
Chci vam jen dodat podporu a napsat jak je to u nas.
Jak jsem jiz pred nakou dobou psala, tak my prisli o mimi v 10.tt,pak nasledovala revizi, navrat po 5.hod po propusteni zpet do spitalu.Pri cisteni nevzali vse a pak jsem dostala tezkej zanet.Byly kapacky, silny ATB trvalo pres mesic nez jsem se z toho vyhrabala.Pak byla zjistena snizena funkce stitne zlazy, prasky beru kazde den.Od toho potratu nam to proste nejde ani kdybych se stavela na hlavu.Uz to budou ctyri roky a NIC!!!Tak vas plne chapu. Psychika kolikrat dostava zabrat.
Jinak v kvetnu jsem byla na druhe laparo.Pri prvni mne odstranovali dermoid, zjistili endometriozu(tri mesice pak injekce na,,umely prechod,,.to byly supr stavy!!!) a srusty.Pri druhe laparo dve cysty, odstranovani srustu a zjistovani pruchodnosti vejcovodu. Pruchozi pry jsou! Ted jsme byli na 2. IUI.Po 14dnech jsem si delala test.Byl tam duch! Tak jsem byla rada. Jenze na kontrolnich odberech HCG v krvi neni. Udelejte test druhej den rano mne bylo receno.Samo,ze nic. Testum uz neverim. Vysadila jsem Duphaston. Dneska treti den. Bolesti bricha jsou des, ale MS se zatim nerozjela. Pujdeme jeste na jedno IUI a pak uz zkusime IVF.
Jsem se nejakrozepsala
ale chtela jsem vam jen napsat, at neztracite nadeji! Ja nikdy neverila, ze ve 29 letech budu mit toto vsechno za sebou! Sily me kolikrat opousteji, ale vzdy se nejak vybicuju a jedu dal.
Preju peknej den a budu rada, kdyz obnovime diskuzi ![]()
@IvKa no to koukam husty. Já jen doufam že mě sice pomoci tohoto léku se podaří otěhotnět.. I když je fakt, že moje Dr mi ho psala od 17. dne.. No a ja jsem zjistila ze to je přesne den moji ovulace.. No tak jsem si hezky ovulku vychutnala s přítelem.. No a vzala jsem si ho asi den po Ovu. No a ted jen nevim jestli to brát vsech deset dnu nebo ne??? Nevís nahodou???
Jinak ti držím palečky
a neztrácej naději.. Když ti dojdou síly zajdi sem a zlepší se ti nálada
Pa ![]()
Pear to nevim, jak dlouho to ted brat.At si zase neprodlouzis zbytecne cyklus.Zkus brnknout Dr. a urco ti poradi ![]()
No uzila jsem si uz svoje a ted po druhym IUI jsem mela chut vse vzdat :-/
Jinak nez jsem tenkrat byla tehu, tak jsem Duphaston brala mesic a hned ten dalsi mesic se nam zadarilo
Tak verim, ze i vam holky to vyjde!!!
Ježiši a já tady ani ne po roce snažení zažívám depky…Tak to je hustý…Holka moje musím ti říct…SEŠ DOBRÁ. Já ti povim, že psychika je svinstvo. Mě asi taky čeká laparo, duphaston ani nevyvolá MS. Já jen utrácím v lékárnách za testy a pravidelně brečim na záchodě. Nedej bože, když potkám někoho s kočárkem nebo bříškem…To zas uvažuju nad spravedlností osudu. Holky musím se Vám piznat…BOJIM SE. Bojim se toho lapara, toho, že se dítěte nikdy nedočkám a hlavně toho, že TO NEZVLÁDNU. Jinak ti držim palce Beruško ![]()
Victoria
Vubec se laparky neboj! Vim, ze se mne to rika kdyz uz mamm dve za sebou a samo jsem mela taky strach, ale fakt je to v pohode!!! Hlavne si rekni o injekci proti zvraceni, ktery je z narkozy! Ja si o ni rekla a musim rict, ze druha laparo byla uplne jina a myslim, ze diky te injekci.
Jinak s tim, jak vidis. mimca a tehule to mam uplne stejny. Kdyz oznami naka kamoska, ze ceka mimi, tak samo ze ji to preju, ale doma pak ukapne i slza ![]()
Ale verim holky, ze o zmakneme a taky se tech vonavych uzlicku dockame ![]()
Já ti nevim, no asi je mi líp a o injekci si určitě řeknu…mám jen vítr z toho co mi řeknou až otevřu oči. Troufám si říct, že snad jako každá zdravotní sestra jsem lehce hysterická pokud se mě něco takovýho týká
Jinak to bývám já kdo(ted už vidim jak trapně) říká fráze tipu NEBOJTE SE TO BUDE DOBRÝ…a ted jsem to já kdo to uslyší..no uvidíme. Příští týden se objednám k Mudr. a vyslechnu si ortel.No uvidíme. Jinak moc díky za vše a za cenný rady. Já a MY VŠICHNI to určitě zvládneme… ![]()
@Victoria f píše:
Já ti nevim, no asi je mi líp a o injekci si určitě řeknu…mám jen vítr z toho co mi řeknou až otevřu oči. Troufám si říct, že snad jako každá zdravotní sestra jsem lehce hysterická pokud se mě něco takovýho týkáJinak to bývám já kdo(ted už vidim jak trapně) říká fráze tipu NEBOJTE SE TO BUDE DOBRÝ…a ted jsem to já kdo to uslyší..no uvidíme. Příští týden se objednám k Mudr. a vyslechnu si ortel.No uvidíme. Jinak moc díky za vše a za cenný rady. Já a MY VŠICHNI to určitě zvládneme…
Urco to zmakneme
preju pekny prodlouzeny volno (ja teda pracovni)
No já jsem teda taky celý prodloužený volno v práci…takže mě to uteče jako voda.Doma předěláváme barák, takže o zábavu není nouze.
Zatim se měj a kdyby bylo něco novýho tak napiš. pa
@Victoria f píše:
Já ti nevim, no asi je mi líp a o injekci si určitě řeknu…mám jen vítr z toho co mi řeknou až otevřu oči. Troufám si říct, že snad jako každá zdravotní sestra jsem lehce hysterická pokud se mě něco takovýho týkáJinak to bývám já kdo(ted už vidim jak trapně) říká fráze tipu NEBOJTE SE TO BUDE DOBRÝ…a ted jsem to já kdo to uslyší..no uvidíme. Příští týden se objednám k Mudr. a vyslechnu si ortel.No uvidíme. Jinak moc díky za vše a za cenný rady. Já a MY VŠICHNI to určitě zvládneme…
Tak budu držet pěsti at vše dopadne v pořádku a bez komplikací. Chápu tvou hysterii. Nechovala bych se v tvé kůži jinak.
![]()
No a pecka…kolegyně, se ketrou jsme na tom byly stejně…JE TĚHOTNÁ. já jí to tolik přeju holčičce…taky si už vytrpěla svoje.No já se začínám smiřovat s tím, že si místo miminka pořídím psa. Už nemám sílu to řešit
@Victoria f píše:
No a pecka…kolegyně, se ketrou jsme na tom byly stejně…JE TĚHOTNÁ. já jí to tolik přeju holčičce…taky si už vytrpěla svoje.No já se začínám smiřovat s tím, že si místo miminka pořídím psa. Už nemám sílu to řešit
Tak o to lepší ten pejsek pro tebe bude jako miminko.. To je skvela vec.. Ja ho mam taky… ![]()
Holky,
zadari se i nam
verte tomu!!! proste MUSÍ
Co o vikendu mate v planu?
No jo jenže já už mám pejska i kocoura
Mě už chybí jen to jedno ke štěstí
už asi magořim. Já víkend mám úúúplně zabitej, protože jsem v práci a pak mě čeká příprava zahrady na zimu
takže…nic moc teda