Duphaston místo Utrogestanu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
471
11.11.14 14:47
@ugluk píše:
@kalypsoooo odber vajicek. Tudiz den, kdy se setka spermie s vajickem a dojde k oplodneni, je to ekvivalent klasicke ovulaci, u ktere doktori pocitaji, ze nastane 14. den cyklu, tak aby to i neznali doktori pocitali stejne.

Ale nekde, zvlast s kratkym protokolem, to pocitaji od normalni MS, protoze se to ve vysledku lisi jen o par dni a na tom nesejde. Kdezto kdyz ja mela dlouhy protokol a jeste z folikularni faze, tak jsem to mela posunute o nejake tri tydny, a to uz by bylo sakra znat.

Mam tech OPU za sebou sedm :roll: Ale jen 4 transfery z toho. Z jednoho z nich je moje holcicka :srdce: Naposledy jsme to resili minuly tyden, jako samoplatci jsme tem mym vajickum zaplatili vsecky mozny nadstandardy, at se maji dobre, i jsem zvazovala, ze jim priplatim ten Crinone misto Utrogestanu, no a ty bestie mrnavy se ani jedna i se spickovym spermiogramem neobtezovaly oplodnit :jazyk: Takze ted tu mam tri krabicky Utrogestanu a srotuje mi v hlave, jestli je kdy jeste vubec hodlam vyuzit :?

díky za vysvětlení, to jsem si myslela, ale nechápala jsem odečet těch 14dní, nevěděla jsem že to tak funguje. Já měla dlouhý protokol, před poslední ms jsem měla utrouš a došla úplně přesně, jako s ním dycky. Takže normálně od prvního dne poslední ms, tak jsme 8tt. No já jsem si říkala, že máme tu srdeční akci nějak brzy a ona byla teda normálně.

je to alchymie. My spermiogram neměli žádnou slávu, ještě jsem to chtěla zrušit, protože muž byl nemocný, ale zatím je to dobré ;-)

když vás tady tak čtu, mám pocit, že náš druhý pokus, a 2× neuspěšný iui je úspěch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.11.14 14:51
@vincka píše:
Hlavně ať to dotáhneš do až do šťastného konce (no vlastně začátku) :pankac:. Moc držím pěsti. :kytka:

děkují, nic jiného si nepřeju. Jak říkám, jsem zatím šťastná po každým usg, a plná obav dva dny před usg. Jsou to nervy i tak. Já jsem se těšila na pozitivní test, že to budu mít potvrzený a bude to fajn…ale 12 týdnů nemá konce. V práci to uteče hned, ale na pn se to vleče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.11.14 14:56
@ugluk píše:
@vincka me na tom nejvic stvou ty stimulace, to je zahul pro telo. Transfery v pohode, progesteron v pohode, ale sestkrat (jedno bylo minimalka) do sebe napichat plnou palbu FSH je na telo az az. Nehlede na penezenku. Takze jsem rekla, ze plnou stimulaci uz nikdy, nikdy, nikdy, maximalne nativ bez hormonu.

No jasně. Taky se mi do toho už nechce ze stejného důvodu. Teď při druhém IVF jsem vyfasovala léky, ale půlka mi jich zbyla, dali mi menší dávky hormonů s tím, že když to nevyjde, tak s tou druhou polovinou léků to absolvujeme znovu a vlastně to bude patřit pořád do toho druhého IVF, jen se to rozdělí, aby to nebyl pro tělo takový záhul. Ale je mi jasné, že i tak je to nápor, jen se tím utěšuju. :roll:

@kalypsoooo Jojo, to máš vlastně štěstí (jestli se to v našem případě tak dá říct… asi štěstí v neštěstí neplodnosti). :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.11.14 15:00
@ugluk píše:
@vincka me na tom nejvic stvou ty stimulace, to je zahul pro telo. Transfery v pohode, progesteron v pohode, ale sestkrat (jedno bylo minimalka) do sebe napichat plnou palbu FSH je na telo az az. Nehlede na penezenku. Takze jsem rekla, ze plnou stimulaci uz nikdy, nikdy, nikdy, maximalne nativ bez hormonu.

pro mě byla zase celkem pohoda stimulace. Ale od transferu jsem byla zoufalejší čím dál víc, zvlášť když jsem byla bez příznaků. Na vývoj embryí volal muž a na výsledek hcg musel jít se mnou…a teď jsem taky šílená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
11.11.14 15:01

@kalypsoooo to je normalni. Ja se stimulaci az tak extra problem nemela… ale proste neverim tomu, ze kdyz do sebe za 10 dni napicham 3000 IU FSH, ze se mi to jednou nevrati :? A proklepanej prvni trimestr znam moc dobre. Clovek zije ze dne na den. Uzivat jsem si to zacala az po tom prvotrim. screeningu a pak az jsem citila pohyby, to bylo nadherny :srdce: Ono to proste za to stoji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
11.11.14 15:09
@ugluk píše:
@kalypsoooo to je normalni. Ja se stimulaci az tak extra problem nemela… ale proste neverim tomu, ze kdyz do sebe za 10 dni napicham 3000 IU FSH, ze se mi to jednou nevrati :? A proklepanej prvni trimestr znam moc dobre. Clovek zije ze dne na den. Uzivat jsem si to zacala az po tom prvotrim. screeningu a pak az jsem citila pohyby, to bylo nadherny :srdce: Ono to proste za to stoji ;)

no, jak se podepíše stimulace za 30 let by mě taky zajímalo. Aby celé ivf cykly nezakázaly za nějkou dobu.

Já se tak těším, na vánoce jako nikdy, budu mít za sebou 3 měsíce

A ještě když teď vidím, jak se všude řeší neplodnost, každý seriál, filmy, zprávy, bilboardy a reklamy na darovaní vajíček…na druhou strany pak zavedou pilulky na potraty. No děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.12.14 20:53

Holky prosím vás, doufám, že tu na některou z vás narazím, mám brát duphaston, doktor říkal že můžu bud polykat nebo zavádět - co myslíte, že je lepší a hlavně, po čem z toho mi bude míň blbě? díky díky díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
7.12.14 21:17

Ahoj, taky jsem měla. Polykací. A vůbec nic mi nebylo. Brala jsem to první 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
7.12.14 21:20
@medulinek píše:
Holky prosím vás, doufám, že tu na některou z vás narazím, mám brát duphaston, doktor říkal že můžu bud polykat nebo zavádět - co myslíte, že je lepší a hlavně, po čem z toho mi bude míň blbě? díky díky díky

Já teda nevím, že duphaston zaváděl. Jsou to tablety na polykání. Mě po něm nikdy nic nebylo, ani nevolnost, únava, ani prsa mě po něm nebolely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
7.12.14 21:29

@medulinek nevím o tom, že by se Duphaston zaváděl, vždycky jsem ho polykala. Po tomto léka jsem žádné změny nepociťovala. To Utrogestan se může brát buďto formou zavádění nebo polykání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.12.14 08:06

Fakt, to jste mě potěšily, naopak se všude píše o nevolnostech, průjmech, únavě - a kvůli tý se ho bojím, denně musím s dcreou odřídit víc než 100km a v příbaláku je pak psáno, že při únavě samozřejmě neřídit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí