Důvod zájmu o předražené developerské projekty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
káťa
27.5.16 15:41

Jenomže právě často v té králíkárně naležato koupí ten nejlevnější a nejméně kvalitní možný materiál za cenu toho nejdražšího, protože tomu prostě nerozumí. S tím developeři, co jsem tak vypozorovala, většinou počítají.
To by si člověk musel platit kvalitní stavební dozor, ale nevím třeba u takových řadovek, zda je to vůbec umožněno a jak by to prakticky probíhalo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2839
27.5.16 15:44

Ja popisu situaci ve meste rodicu, kteri bydli mimo Prahu. Jedna developerska firma tu postavila tri panelakove domy. Vsechny domy jsou u sebe, lidi si cumi do oken, zadna priroda kolem a vrchol vseho, vyjdete z baraku a pres silnici mate nadrazi. Mistnosti jsou strasne male, pomalu se bojite otocit, aby jste nenarazili do zdi. Tato firma jeste na jinem miste ve stejnem meste postavila radovky, situace velmi podobna. O nejake zahradce nemuze byt ani rec, strasne uzke a kratke nudle, date tam zahradni domek, posezeni na terase a uz se tam nehnete. Lidi co tam bydli nemaji ani kam dat houpacku pro dite ci piskoviste. Cpou to za zahradku do pole, prakticky na cizi pozemek… Jak uz jsem natukla, radovky se nachazi na okraji meste, de facto v poli, kde se kazdy rok neco vyseje a ten bordel lita do zahradek. Mistonosti v radovkach jsou pidi, je to sice 4+kk, ale ty dva detske pokoje jsou mensi nez bezny jeden pokoj ve starsi zastavbe. Presto jsou vsechny tri domy i ty radovky obsazene…Podotykam, ze ceny developerske firmy jsou neskutecne, kdybych to nevidela cerne na bilem vubec bych neverila, ze to je mozne… Pohybuji se kolem 3-3,5 mil. Za tuhle cenu v tom meste sezenete pekny dum s velkou zahradou, ktery sice potrebuje nejakou rekonstrukci, ale nikterak velikou. Spise jde o predelani na modernejsi styl. Kazdopadne stale se to vyplati a ve vysledku mate prostorny dum, velkou zahradu a jeste za mensi penize nez ty developerske hruzy. Presto jsou lidi, kteri tu sumu developerum zaplati..nechapu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.16 16:10

Uplne nejlepsi je mit byt/byty v puvodni zdene zastavbe v Praze a kvuli detem jit do vlastni novostavby za Prahu s dostatecnym pozemkem a dostatecnou vzdalenosti k Praze (10 minut jizdy autem na konecnou Metra) a kdyz jeste chytnete dobre obcansky vybavenou vesnici, kde starosta ma mozek a do vesnice porad leje investice z dotacnich programu EU, tak je to uplne nejlepsi, kde je skolka, skola, posta, hospody, multifunkcni hrise, Sokol, jezdecka farma a obcanske spolky, kde bus jezdi k metru co 15-20 minut :palec: :potlesk:

Nam s detma to tak vyhovuje plne a dovedeme si predstavit, ze se do jednoho z bytu do Prahy na stara kolena vratime nebo jestli deti az budou na stredni/vysoke budou chtit osamostatnit, tak taky muzou a nemusi platit za pronajmy hnusnych panelaku nekde na periferii… :potlesk: :palec:
 Hanka

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
27.5.16 16:19
@káťa píše:
Jenomže právě často v té králíkárně naležato koupí ten nejlevnější a nejméně kvalitní možný materiál za cenu toho nejdražšího, protože tomu prostě nerozumí. S tím developeři, co jsem tak vypozorovala, většinou počítají.
To by si člověk musel platit kvalitní stavební dozor, ale nevím třeba u takových řadovek, zda je to vůbec umožněno a jak by to prakticky probíhalo. :nevim:

My nemame radovku a spoustu veci jsme nechali stavebnim dozorem ohlidat, stejne jako pred kopnutim jsme meli upravenou smlouvu k obrazu nasemu, tim padem se nikdo nedovolil nas ojebat, kdyz videl, ze na stavbe je buzeruje clovek, ktery tomu fakt rozumi.

Jako je spousta veci, co bychom ted meli jinak, ale to vyplyva z podstaty veci, ze jsme ani jeden nikdy v dome nebydleli, proste typicky par prazske kavarny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.16 16:35

Tak v Praze je situace jasná - za cenu bytu v developerské novostavbě (byť objektivně vzato stojí balík a lidi pak splácej hypo do konce života) se prostě nedá koupit zděný byt ve staré zástavbě/dům ve srovnatelné dojezdové vzdálenosti do města (práce, školy, školky, atd.). A pokud, tak je to k tak nákladné rekonstrukci, že to ve výsledku prostě nebude levnější, než ten developerskej byt. Stačí si srovnat cenu pozemků v Praze a jste minimálně na třičtvrtě ceny toho bytu. By mě zajímalo, kolik lidí, z těch co tady píší, jak jsou všichni okolo úplně blbí, to reálně řešilo. Protože my jsme to absolvovali obojí, nejdříve jsme kupovali byt v novostavbě v Praze a pak dům k rekonstrukci na kraji Prahy s dobrou dopravní dostupností a ne někde mezi novostavba v poli bez infrastruktury. Byt nás vyšel zlomek ceny než dům a jeho údržba a rekonstrukce. A to nepočítám ten čas, kdy okolo domu skáčeme. Jsme hodně nadprůměrně vydělávající, ale průměrná rodina vydělá na ten byt v developerském projektu, ale na ten dům nebo byt ve staré zástavbě ne, i kdyby si to rekonstruovali sami. Ještě je možné jít někam na sídliště typu Jižňák, ale když se kouknete na skladbu obyvatelstva, co tam zůstává, tak samozřejmě raději jdete do toho developerského projektu, pokud můžete, protože tam to přece jen kupuje trochu jiná sorta lidí. Jinak jsem před lety (v době takového toho prvního developerského boomu, kdy všechny strašila deregulace nájemného, tak lidi kupovali jak diví) pracovala v realitách, takže můžu říct, že jsou i opravdu krásné developerské projekty, rekonstrukce a dostavby starých objektů, v krásném prostředí, ale to nebylo pro normální smrtelníky. Předem se počítalo, že to budou kupovat jen cizinci, brožury byly rovnou v anj a rj.

• Citovat
  • Upravit
21311
27.5.16 16:35

@Gina108 jistě, měli jsme ho i když jsme kupovali byt ;) při takové investici se poradce vyplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
27.5.16 17:02
@Hanka1 píše:
My nemame radovku a spoustu veci jsme nechali stavebnim dozorem ohlidat, stejne jako pred kopnutim jsme meli upravenou smlouvu k obrazu nasemu, tim padem se nikdo nedovolil nas ojebat, kdyz videl, ze na stavbe je buzeruje clovek, ktery tomu fakt rozumi.Jako je spousta veci, co bychom ted meli jinak, ale to vyplyva z podstaty veci, ze jsme ani jeden nikdy v dome nebydleli, proste typicky par prazske kavarny :mrgreen:

Jj, to je dle mého základní samozřejmost, taky nejsem stavař a na stavebním dozoru bych nešetřila. Ale pokud někdo kupuje řadovku nebo byt, byť by se to teprve mělo stavět, tak tam by asi se stavebním dozorem nepochodil, ne??? :nevim:
Jasně, může potom vzít nějakého odborníka s sebou, když už je to hotové, ale ten taky všechno nepozná. Právě ty ošizené materiály, nedostatečně odhlučnění atd. lidi většinou (jak jsem četla a slyšela) poznají až při normálním provozním životě v tom domě či řadovkách plných lidí. A natrefit na firmu, která se k případným reklamacím postaví čelem a ochotně je řeší, bude asi taky kumšt. Klient je pro ně většinou zajímavý, dokud nezaplatí. Čest výjimkám.

• Citovat
  • Upravit
10834
27.5.16 17:10

@káťa Můžeš si vzít stavební dozor, i v developerském projektu, ale musíš si to dát do smlouvy. Stejně tak můžeš chtít klientské úpravy, pokud se na tom s developerem domluvíš, třeba jiné materiály, posunout nějakou příčku, ale za to vše si připlácíš. Celkem se to i dělá a je to ufinancovatelné, protože tyto projekty se staví rychle, spíš v řádu měsíců, tj. neplatíš ten dozor tak dlouho. Když už jdeš do hotového, tak můžeš max reklamovat a doufat. A nebo to prodat nějakému jinému zoufalci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.5.16 17:18
@dalmati píše:
Právě - dneska je těch kór mladých stavařů, zedníků a instalatérů mizivé množství. :roll: Každý má maturitu a chce vysokou. Vím, že se to dřív dělalo, ale dneska si to nedokážu představit.
Nebo někdo chce baráček, ale nemá penízky a nechce se starat, tak jde do králíkárny naležato.

To je právě to, čemu se divím. U nás se dá sehnat nový samostatný RD za 4 mega i s pozemkem (už hotový, nebo i po někom, max 5 let starý, ty vyloženě staré domky ještě levněji). Nic velkého, ale pořád větší než králíkárna. No a přesto všechny králíkárny za 3,8 mega se prodávají jedna báseň. To prostě nepochopím, že někdo koupí toto, když v podstatě za stejný peníze může mít něco lepšího ve stejné lokalitě. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.5.16 17:20
@káťa píše:
To by si člověk musel platit kvalitní stavební dozor, ale nevím třeba u takových řadovek, zda je to vůbec umožněno a jak by to prakticky probíhalo. :nevim:

Tak můžeš si to koupit i bez finálních úprav jako holou stavbu, tzn doděláš dle sebe koupelny, podlahy atd. Ale máš s tím starosti. A třeba okna si vybrat nemůžeš - jak by to taky vypadalo, aby byly v každé králíkárně jiné. No a co ti tam narvou - laciný plasťáky, co akorát hogofogo vypadají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
27.5.16 17:22

@Gina108 moje rec :-) tohle je i v mem bydlisti, pekne domy, krasne velke zahrady a lidi lezou do kralikarny, kde si cumi do talire..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
27.5.16 20:07

Tak kdyby nebyla poptavka nebyla by nabidka.
Ne kazdy chce bydlet na baraku. Ja i kdyz pochazim a cely zivot jsem zila v RD na malem meste bych do nej nesla.

My bydlime treba v novostavbe uz sestym rokem a spokojenost velika. Kdyz jsme hledali bydleni tak jsme nic jineho co by nam vyhovovalo nenasli. Chteli jsem vetsi byt aspon 4+kk nejmene 90m2. Na okraji velkeho mesta s dobrou dostupnosti MHD a vse aby bylo po ruce. Nakonec jsme vybrali novostavbu prizemni byt s krasnou predzahradkou. Sousedy mame super. Vztahy mezi sousedy k nezaplaceni. 4podlazni cihlova bytovka a nemame v planu se v nejblizsi dobe stehovat.
Stavbu jsem hlidali od kopnuti do zeme do finalni verze bytu. :palec: je Pravda ze ted bych nektere veci udelala jinak ale to spis jak clove uz bydli tak vidi ze by se mu zasuvka hodila nekde jinde, to udelal trosku jinak… ale jinak jsme spokojeni. :palec: neprislo mi to tehdy predrazene… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.5.16 21:12

Tak my máme novy barak od mistniho developera, 6+kk, nějakých 200m2 vč. garáže, patrový, zahrada 800m2 v ceně byla. A vešli jsme se do 2,9 mil. Interier podlahy, dvere atd.jsme si sami vybrali a v cene byl jeste najezd 25 m ke garáži a se soukromym parkovistem pro 2 auta, sli jsme do noveho jen jsme vzali decka, zvířata, věci a nastěhovali se.
Jediné co nebylo v ceně byla kuchyň.
Jeden je fakt, že rozhoduje lokalita, že on sám nám řekl, že kdyby jsme ten samý kupovali ve městě nebo blíž městu tak bude chtít minimálně o milion víc a ani s nama nebude debatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
27.5.16 21:39

Ja bych to nezatracivala, jsou radovky a radovky. Ja osobne bych zase nemohla zit v panelaku nekde na sidliste a jeste si na to vzit treba hypoteku. Jsem z Prahy a v Praze jsem chtela zustat, ale jsem zvykla na jine bydleni a lokalitu nez panelak a sidliste. Poridit byt v Praze mimo toto, nerealne. Ceny jsou vysoke. Bydlim tedy v radovem domku. nic mi tu nechybi. Novistavba, meli jsme stavebni dozor, u nad je vse v poradku. Mame dvoupatrovy. 127 metru a zahrafku 183 metru. Pro nekoho vybeh ci kurnik. Nam to staci. A proc jsme sem sli? Je to u Prahy, vlak i bus za 15 min v praze. Jevtu obcanska vybavenost. Mame auta, cili co tu neni, neni problem dojet a to i tim vlakem ci busem. Chtela jsem novosravbu. Nemam rada stare baraky, nemam cas to rekonstruovat. I energie, mame nizkoenergeticky. Vybeh mi staci. Neni nam do nej videt. Mame soukromi. Chtela jsem si splnit sen, v lete sezeni venku, grilivat, posedet. Maly bazen pro dite, to si muze hrat venku. Lepsi nez byt a balkon a koukat nekomu do oken. Vetsi pozemek by mi byl nanic, nemeli bychin cas se o to starat. A je to developersky projekt. Chce to si to ale neco zjistit, dihlednout na stavbu. Tady v praze pro me nejlepsi reseni. Sice to nebylo levne, ale vlastne ne zas o tolik drszsi nez panelak na sidlisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.5.16 21:48
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat