Důvod, proč v inzerátech neuvádí plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10885
30.11.24 11:05
@ally123 píše: Více

Nejsem :mrgreen:. Jako taky by se mi libilo ten plat vedet, ale nemam problém se zeptat pri prvnim kole. Obvykle byva telefonat prave s personalistkou a tam uz to muzes zjistit.
Treba na jobs.cz si muzes filtrovat podle platu, i kdyz tam neni napsan primo. Používám spise proto, abych si nerekla malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
30.11.24 11:13

A jeste jedno uskali uvadeni mzdy v inzeratu. Kdyz podrizeni vidi, kolik bere jejich nadrizeny. Nedokazu si predstavit uvadet mzdu u stredniho a vyssiho managementu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
30.11.24 11:47
@PaníBovaryová píše: Více

Tak pokud zo bude chlsp a ta ženská bude hezká, tak tý ženský. :)

Jinak zaměstnavatelé si cení i loayality a ta se spíš předpokládá u žen

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
30.11.24 11:54
@ally123 píše: Více

Nejsem, ale vybírám si lidi do týmu. A chci tam entusiasmus a tudíž lidi, kterə zajímá především náplň práce.

Uvádět plat si můžeš dovolit u nekvalifikovaných pozic. U těch kvalifikovaných nabídne jaždý něco jiného a má jiný charakter. Prostě nemůžu říct cenu, když ještě nevím co kupuju. Když o toho člověka budu opravdu stát klidně cenu navýším.
Navíc zkušený profesionál so může vybírat a zná svojí hodnotu.

• Citovat
  • Upravit
196
30.11.24 12:10
@Vyzvědačka píše: Více

Náplň práce člověka vždy zajímá ve spojení se mzdou a volným časem. A ten entusiasmus rychle vyprchá, když zjistí, že kolega bere lepší peníze, ačkoli dělá stejnou práci. Je to známka toho, že si mne zaměstnavatel neváží. Jinak moje pozice je velmi kvalifikovaná a odměnu (nebo aspoň rozmezí k diskusi) u ní uvádí ti, kteří se za nabízené peníze nestydí, zbytek si to schovává na pohovor. A ano, zkušený profesionál zná svoji hodnotu, proto inzeráty bez odměny přeskočí.

Příspěvek upraven 30.11.24 v 12:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.24 12:10

Dcera pracuje v korporatu, tam se ted „provalilo“, ze na stejnych pozicich jsou ruzne platy. Celkove jsou tam problémy, takze se chysta velka stiznost na inspektorat prace a bude tam i tohle uvedene. A Ceska posta ted musi doplacet platy, maji rozdilne Praha a zbytek republiky.

• Citovat
  • Upravit
196
30.11.24 12:16
@Anonymní píše: Více

Ano, tohle teď bude velké téma. Já třeba chápu rozdíl Praha x menší město, ale rozdílné odměňování v rámci jedné firmy na stejné pozici nechápu, pro zaměstnavatele je to časovaná bomba a riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
30.11.24 12:28

Z mé zkušenosti, to většinou bývá neuvedeno u platů hodně pod úroveň. Každý člověk má cca představu o svém příjmu, ale je teda lepší, když tam plat je a nedělají zbytečný cavyky. Pak člověk nemusí plýtvat časem na zbytečný pohovor, kde se ten plat dozvíš a řekneš si, už chápu. Takže já když vidím inzerát, který me zaujme a nemá plat, bliká mi kontrolka a vím, že tam bude hodně málo, kdybych se mýlila, aspoň potom budu mile překvapená. Lepší pocit a raději hlavně odpovídám na inzeráty, kde je plat prostě dan a hotovo, kdy firma nemá co schovávat. Bavím se tedy o klasických pozicím v klasických oborech, netuším jak je to u vyšších pozic, např u řízných managementů, inženýrů atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
30.11.24 12:36

Řekla bych, že to může být cokoliv z uvedeného…nicméně taky se hlásím k těm, co na inzeráty bez uvedení nereagují, ztráta času :nevim: Teda já vždy hledala třeba přes ty Jobsy, tam počítám, že když mám zadané rozmezí, tak se ty vyfiltrovane inzeráty mají v něm pohybovat, i kdyby to vysloveně uvedené nebylo.
Entuziasmus a podobné věci jsou fajn, ale když jsem se tím naposledy pokoušela zaplatit nákup, neuspěla jsem :nevim: (to je vtip samozřejme). Mám nějakou minimální hranici, pod kterou bych prostě nešla, pokud bych nebyla v nějaké extrémní životní situaci…a těm nehodlám věnovat ani tu hodinu svého času, mám na něj lepší využití.
Na CEO jsem se tedy ještě nehlasila, tam beru, že to bude asi jinak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
30.11.24 12:40

Jak nevíš, co kupuješ? Víš, jakou práci má ten člověk odvést, ta má pro firmu nějakou hodnotu, a to je přesně to, co kupuješ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
30.11.24 12:47
@Beruska999999 píše: Více

Podívej se jaké je cenové rozpětí na trhu třeba pro kuchyňské spotřebiče. Neřku li, když kupuješ celou kuchyňskou linku.

• Citovat
  • Upravit
4749
30.11.24 12:49

Mzdy se casto neuvadi, kvuli vyjednavani. Zvlast na vyssich pozicich, kdy ta prace neni urcena pouze obsahem, ale tim co kandidat muze nabidnout. Je to vzajemne vyjednavani. Ta mzda muze byt mnohem vyssi nez by firma nabidla v inzeratu, vyssi nez maji treba lidi na podobne pozici v te firme, protoze je ta pozice necim specificka nebo kandidat ktereho hledaji, je tam ted prostor na vyjednavani. Mit tam danou nizsi mzdu, nez by mohla ve skutecnosti byt, bych na takovy ani neodpovedela, pritom kdyz bych sla na pohovor, to cislo bysme dostali nekam jinam, kvuli tomu co bych mohla nabidnou, kvalifikaci atd jenze tim, ze by dali nejakou castku uz rovnou do inzerce by se mohli o kandidaty pripravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
30.11.24 12:55
@astoret píše: Více

Jo, chápu, u vyšších pozic to asi bude jinak, to beru. To vlastně bude asi patřit i k odpovědi @Vyzvědačka. Tam ten rozptyl toho, co ten člověk muze nabídnout a jaká z toho bude hodnota, bude asi velký.
Tam, kde se pohybuji já, to ale smysl nedává, a tím se řídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
30.11.24 12:58

Pak to muze byt tim, ze v te dane firme jsou mzdy tabu a tim se kryji, aby nikdo nevidel jaka mzda/plat se za danou pozici nabizi a dalsi ze ta mzda/plat bude teprve vyjednavana, otazka kolik byste si predstavovala apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
30.11.24 13:06
@astoret píše: Více

Tak máš spoustu pracovních smluv kde máš ustanovení, že o své mzdě nesmíš nikomu říkat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat