Důvod, proč v inzerátech neuvádí plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
K původnímu dotazu - v inzerátech samozřejmě neudávají mzdu, protože ji chtějí dát co nejnižší. ![]()
To, že junior dostane jinou mzdu než senior, je výmluva. Už když vypisují výběrové řízení, vědí, jestli na to místo hledají nebo juniora nebo seniora. Pokud hledají oba, vypíší dva inzeráty. Ti, co hledají pomalu všechny, jsou ti, co jenom sondují trh práce a je to ta největší ztráta času pro uchazeče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dufam ze sa tu @admin nerozculoval koli mne, tak asi uz naposledy, aj tak mam pocit ze sa nechapeme a zbytocne sa opakujem.
@andrasteia Je mozne ze moja neschopnost riadit team bol dovod preco si ma zamestnavatel vybral prave na riadenenie teamu. Utracal som mu desiatky milionov EUR a v EU sme boli iba 2 ktory sme mali vsetky papiere pracovat nad 10M EUR, potrebne certifikaty a previerky…
@smile_xxx O ziadnej kolektivnej vine som nepisal, samozrejme mozes ako kolektivnu vinu brat to ze ked bagrista prekopol plynove potrubie tak sme museli ist do prace o 3 dni navyse, ale proste nemozem po tom bagristovi chciet aby to urobil za mna
resp mozem ale je mi jasne ze by to negungovalo ![]()
@Beruska999999 Ano mas pravdu takto nejak funguje statny sektor (resp rozne statom dotovane podniky ako poistovne, stk, stavba dialnic, nemocnice… a bohuzial sa to pouziva aj pri zachrane zivota… kolk okrat som videl zachranarsky vrtulnik len tak parkovat na dialnici, zachranku ktora vypinala sirenu, ked uz ostatne auta stoja, ona sa zaradi na koneic kolony a zapne sirenu tak co sa stane? nic tie auta magicky nezmiznu, keby ju mala pustenu stale tak by sa auta uhli este kym sa hybali…). Vzdy sa najde dovod preco to nejde, preco sa to posunie. V horsom pripade sa pouziva postup „co nemusis urobit dnes neurob ani zajtra a budes mat 2 dni volna“. No a potom mas sukromny sektor (kde som pracoval) kde nejde o zivot, nikto neumrie ked sa na to vykasleme. Ale niekto nas plati a plati nas mimo ine za to ze dodrziavame terminy. Ci uz z titulu ze si to tak ten kto nas plati praje, alebo z titulu ze su nejake zakonom dane terminy - to bol napriklad ten pripad bagristu kedy sme pracovali voci zakonom danemu terminu, takze ano nikto by neumrel keby sa to nestalo, ale nas zamestnavatel by platil obrovske penale, tak preco? Ked jeden weekend v praci to vyriesi? Navyse existuje skupina ludi (a tych som vyhladaval) ktory maju nieco ako profesnu cest. To znamena ze pracu netravia tym ze hladia na hodiny a cakaju kym padne 14:00 aby mohli pustit z ruky pracovny nastroj a utekat domov. Ale naopak sa pozeraju na to co je ich praca, co je ich uloha, ked raz povedia ze nieco bude tak to bude - citili by sa sami blbe keby to nebolo (a naozaj nikoho nezaujima z akeho dovodu). Kolko krat sme boli spolu na veceri a potom este pracovali… Proste iny svet ako vacsina epipi ![]()
@andrasteia Samozrejme ze mohol, ale zeny som mal vzdy v teame rad, pretoze vacsinou bola prevaha chlapov, tak sa mi ich tazko vyhadzovalo a ak sa aspon trosku dalo tak som sa snazil dohodnut (ale to jej samozrejme nebudem rozpravat ked tam robi divadlo pre celym teamom). A bud si ista ze kazdy je nahraditelny a z principu musi byt nahraditelny. Ako si predstavujes nenahraditelneho cloveka? Prejde ho auto a vsetkych 300 ludi zacina od 0? Proste ked niekoho prejde auto tak vieme kto jeho pracu prevezme a je mi jasne ze to bude nieco trvat, ze to nebude 100% (uz som to tu vypisoval), ale je to najlepsia nahrada aku viem zabezpecit. Plat bol taky aky si kto dohodol. Ja som si na svoj rozhodne nemohol stazovat. A prave tych „nenahraditelnych“ ludi neziskas peniazmi - cloveku ktory urobi robotu za 3 a este za polovicku casu som ponukal asi 10 nasobok platu co mal. Odmietol ma, malo zaujimava praca… podobne ja som odchadzal z osobnch dovodov (chcel som sa vratit na Slovensko) a bolo jedno kolko mi ponukli, dokonca mi plat zdvihli hned este pocas vypovednej doby.
Inak toto tu casto pisem ked sa ludia pytaju co je lepsie platene. Najlepsie platene je to co robis poriadne! Upratovac ktory sa stara o auto velkeho sefa ktory na SK dorazi 2× do roka… a podobne priklady, ako myslis ze sa na taku poziciu dostal? Prisiel na pohovor? Ani nahodou! „Kazdy“ vedel ze to robi najepsie a priamo jeho si ten velky sef vybral.
Ked robis svoju pracu poriadne mas referencie a vo svojej pracovnej ‚bubline‘ ta ludia poznaju. Ked si volny tak sa ti kludne moze stat ze ti zavola teta z HR nejakej neznamej firmy ze hovorila s tvojim byvalim sefom a ze by ta urcite chceli, ze vedia ze nechces ist ani na pohovor tak ti poslali priamo zmluvy na mail a ak chces staci podpisat. Podobne som ja lovil ludi do svojich teamov. Nezamestnanost je nizka a zohnat kvalitneho cloveka je problem, su dostupny jednotky hodin, max dni, nikdy sa nevalaju na pracaku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IcePlanet7 : neboj, pracuji v soukromém sektoru celý život, profesní čest mám, klidně trávím v práci čas navíc i dobrovolně, když to dává smysl…třeb před důležitým auditem jsem dělala 14 hodin denně 6 dní v týdnu v závěru, mělo to ale nějaký průběh a domluvu, stejně tak ve stávajícím zaměstnání jedu jak drak před roční závěrku. Stejně si myslím, že nejsem otrok, a kdyby nedošlo ke zdržení z mé viny a mě to výrazně zasáhlo do života, určitě bych nereagovala s nadšením a možná bych i odmítla, záleželo by od situace.
Jasně, když to pak rozebereme dopodrobna, v případě hrozícího vysokého penále bychom určitě hledali způsob, ty to tady ale podáváš jako obecné právo zaměstnavatele a zaměstnance, kteří si dovolí se ozvat, prohlašuje za toxické. Já vidím toxický postoj akorát tak u tebe ![]()
Práci si vybírám tak, aby mě naplnovala, dělám ji s nasazením, ale NIKDY u mě už nebude důležitější než můj osobní život. Už nejsem mladá, blbá a bez závazku. Konec konců, jak píšeš, v té práci tě vždy někdo nahradí, doma ne, nebo minimálně o dost hůř.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše: Více
Toto ale v niektorých oboroch fakt neplatí. Všade kde som robila ja brali bez ohľadu na senioritu proste každého, čo úspešne prešiel pohovorom, práce bolo pre šikovných ľudí všetkých skúsenostných úrovní dosť.
A teda úplne neviem, komu pomôže vidieť v inzeráte celý rozptyl - od 35k do 150k ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit