Důvod, proč v inzerátech neuvádí plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6381
30.11.24 13:12
@PaníBovaryová píše: Více

Já chci třeba do týmu ženy. Jednodušší spolupráce, větší pečlivost.
Ideálně pokud jsou bez závazků, ale teď mám na to celkem kliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
30.11.24 13:26
@Vyzvědačka píše: Více

Samozrejme, ale kdyz tu mzdu napises do inzeratu, tak kazdy vidi zda odpovida tomu, co nabizeli jemu..proto tam tu castku kolikrat nepisi, protoze se muze lisit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
30.11.24 13:44
@Dollorres píše: Více

Na závazky se ptát nesmíš a poznáš to leda podle díry v životopise, která se dá zaplnit kludně něčím fiktivním.

Navíc kdo nemá závazky teď bude je pravděpodobně mít v budoucnu, leda bys nabírala samé stařeny a mladí lidé jsou progresivnější.

A pokud má žena partnera, tak se to zorganizovat dá. Stejně nemá víznam aby zaměstnanec vysedával v práci oravudelně přesčas.

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
30.11.24 13:46
@astoret píše: Více

No tak představa, že nejenže budu muset zaplatit nového zaměstnance, ale ještě přidat všem ostatním příjemná není.

Ovšem v realu musíš schopné lidi stejně taplatit, jinak ti utečou

• Citovat
  • Upravit
6381
30.11.24 14:06

Ono je to celkem jednoduchý, pokládám dotaz, zda jsou v pořádku několika denní pracovní cesty včetně zahraničí. A nejčastější jsou dvě varianty, jedna je nadšená reakce, že super a druhá zaražená a začne výčet:dítě, pes.. Další, vysvětluji, že pracovní doba je flexibilní, ale je obvyklé končit v 5 a chci, abychom se potkávali. Tak to jsou opět obvykle dvě varianty odpovědí, buď v pohodě a nebo musí vyzvedávat dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
30.11.24 14:17

Takže u vás je běžné, že lidé na stejné pozici s obdobnými výkony mají různý plat? Btw ty doložky o mlčenlivosti už byly rozcupovány. A v zákoně je také povinnost za stejnou práci, stejná mzda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
30.11.24 14:21

@Dollorres Chytře do děláš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
30.11.24 14:24

Myslím si, že minimálně nějaké platové rozmezí by mělo být uvedeno a pak to doladit na pohovoru v rámci toho, jaké konkrétní zkušenosti může kandidát nabídnout. Dost často asi fakt ten zaměstnavatel vlastně neví, co chce, navíc čeká, jestli třeba ten dotyčný nebude chtít méně. Je to dost nevýhodná pozice pro toho kandidáta, protože on „musí“ říct nějaké číslo, a zaměstnavatel si pak dělá porovnání mezi kandidáty, kdo se jim za co vyplatí. Určitě bude mít i vliv to, aby se aktuální zaměstnanci drželi v nevědomosti ohledně platů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
30.11.24 14:42

Já bych ti odpověděla, že v pohodě a po zkušebce by si to nějak sedlo.
Ono to s těma služebkama nebývá dle mých zkušeností tak horký a občas od nich vypadnout je fajn. Navíc s tím stejně žena musí souhlasit. A ve zkušebce by holt vyzvedával manža nebo babča.
A máš snad sama děti, tak bys nemusela být rak drsná 😘

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
30.11.24 14:44
@ally123 píše: Více

Není to běžné, ale mezi lidma jsou rozdíly.

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
30.11.24 14:45
@Theli píše: Více

No to je ale hrozné, že si zaměstnavatel dělámezi kandidáty porovnání :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1482
30.11.24 14:54

Není hrozné to, že si dělá porovnání, ale to, že ta informace o platu pak padne jen ze strany zaměstnance, a ne zaměstnavatele. On si potřebuje totiž dělat porovnání i zaměstnanec, pokud vybírá z více nabídek.

Příspěvek upraven 30.11.24 v 14:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
30.11.24 14:54

I když vlastně ne. Když někdo v inzerátu slibuje flexibilní pracovní dobu a pak zjistím, že flexibilní pracovní doba není, tak to bych se vám na to rovnou vybodla :mrgreen:
Ono se v kanclu potkáš v rámci pevné části pracovní doby. To stačí. Nemusíme na sebe koukaz 8 hodin denně.

• Citovat
  • Upravit
6381
30.11.24 14:57

Mě je úplně jedno, jestli má někdo děti, zvířata, jinou činnost, jen ať je to neomezuje v jejich práci. To mi úplně stačí. Nejsem nijak drsná. S nově příchozími je to úplně jiný kafe než s týmem, který jsem obdržela a byli zvyklý na něco úplně jiného, jiný požadavky. Krátce po Covidu si navykli na HO, teď nechápali, proč je chci v kanclu, proč se na kontrolu musí fyzicky vyjet, proč mi vadí jednání s klienty online apod.
S nováčky si to nastavíme hned a funguje to.
Kdo s tím nesouzní, stejně buď rovnou odstoupí nebo v nejhorším nepřijme nabídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
30.11.24 15:06

V realitě toho, že se v ČR stále dělá i za 25 hrubého
mi přijde o to smutnější, co Fiala předvádí za divadlo s porovnáním s platy v Německu do čtyř let a podobné kecy
měli by ho odvézt na uzavřené oddělení :zed: :zed:
v našem okrese i po pár letech praxe holky třeba na úřadech nosí domů 25 čistého, to je dnes tak leda na přežití, když se člověk hodně uskrovní a nakupuje v akcích…

Příspěvek upraven 30.11.24 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat