Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
A tak nakonec proč se nejdeš zeptat přímo do banky? Jinak nevím, proč chceš všechno hned teď
@Vermion zkušenosti??? to papírování je šílenost!!!
ale klidně se ptej
@Samarag houbeles rodila jsem ve 29,výška do 23 a mezitím práce ![]()
Pochybuji a hlavně z čeho by jste vše platili?
ono to nekončí jenom splátkou za hypo měsíčně.
My taky zkoušíme vyběhávat. Máme pozemek, já sice na RD(s jedným prckem) a příjem 7200, manžel má na pásce přiznaných pouze 12000,–čistého, a to má jinak 3X větší plat(ale bohužel né na té pásce)a banku to nezajímá, že se u něho na účtu každý měsíc otočí 40 tis. a máme problémy vyběhat hypotéku na 1 350 000.. takže to dopadne tak že musíme počkat až na nový rok půjdu zase do práce a tím se příjmy zvýší.
@Vermion tak nějak..skončila jsem vysokou v 25 a s prací neměla žádný problém ![]()
1. co se týče mě… i za tři roky jsem si našetřila slušnou sumičku, 2. kdo mluvi o splatkach 10tis +, nechci ted az po maturite… o prazkach mam plat 30tis + tak az mi to opet skonci tak pak, tim ze nebudu muset platit rodicum to pujde ciste me, chce byt do 1 200 000 a urok co mam pres banku mam 2,2 s tim, ze co vim splatky, platba je pod 5000 na 20 let (zakladni kapital cca 350 000,–)
@Samarag píše:
1. co se týče mě… i za tři roky jsem si našetřila slušnou sumičku, 2. kdo mluvi o splatkach 10tis +, nechci ted az po maturite… o prazkach mam plat 30tis + tak az mi to opet skonci tak pak, tim ze nebudu muset platit rodicum to pujde ciste me, chce byt do 1 200 000 a urok co mam pres banku mam 2,2 s tim, ze co vim splatky, platba je pod 5000 na 20 let (zakladni kapital cca 350 000,–)
přečti si můj příspěvek. Máme to podobné s tím, že ale manžel má práci a je to fakt těžké. Pozemek máme v hodnotě 350 000..
Tak my vyběhali kdysi - dohromady příjem 60tis a stabilní práce. A stejně se tvářili na začátku, že nám to snad ani nedají. ![]()
@Samarag no tak pořád je to dost, vzhledem k tomu, že jsi psala o čistém příjmu pro oba 14 000. Resp. ten příjem je fakt málo. Ke splátkám si musíš připočítat režie (poplatky, energie, internet…) a taky z něčeho musíte žít (jídlo, oblečení, drogerie, telefon, atd…)
@Samarag píše:
teeeda asi pujdu delat cisnici
mas super praci.
jinak jak rikaj holky, hypoteku nedostanete. a jestli vydelavas takovy prachy, tk si pockej jeste par let a muzes si byt koupit cely a nemusis nikomu platit uroky ![]()
@Samarag píše:
To nejde… v dnešní době si žena volí mezi kariérou a dětma… studuji částečně i genetiku, to nejde když budu čekat než dostudujeme je mi 24 a porádnou práci neseženu páč nebudu mít děti nebo naopak budou malé… do toho hypotéka, od mejch 14ti jsem samostatná jednotka.. a myslim ze uz je celkem fuk davat 3500 rodicum na bydleni a pracovat jen brezen az zari. nebo pracovat celej rok, ale davat to do sebe.
Co má genetika společného s hypotékou? Proč bys neměla sehnat práci, dneska nikdo nepředpokládá, že ženská chce dítě po dvacítce. Když začneš pracovat v oboru ještě na škole, můžeš v klidu pět let pracovat, šetřit si, a před třicítkou stihnout dítě. Hypotéka teď je blbost, neměli byste z čeho žít.
Blbý je, že ty příjmy máte asi nejspíš načerno. Kdybyste z toho platili daně, tak by vám tolik nezbylo, ale zase byste třeba dosáhli i na hypošku… ![]()
@Samarag na netu je spoustu hypotečních kalkulaček, tak si tam zadej údaje a uvidíš. Podle mě je úplně jedno, jestli studuje jednu nebo čtyři vysoké školy, důležité bude, kolik máte na akontaci a jaký měsíční příjem doložíte.