Dva studenti a hypotéka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2325
14.1.15 21:48

Známí dostali hypotéku před dvěma lety na rodinný dům. Ona prodavačka plat 9tis, on zámečník 14tis. Hypotéka 1,7 mil. Splátka 13500 Kč měsíčně myslím na 20 let.
Ona je ted na mateřské a musí je živit jeho rodiče, jinak by zahynuli hlady i zimou.

Takže kdo hledá banku co půjčí asi najde, ale žít 20 let na pokraji chudoby bych vážně nechtěla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
14.1.15 21:56

A kde ji dostali? To už asi něco museli mít, ne? Jako masakr…to asi si nebudou moci dovolit více dětí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
14.1.15 21:59
@alenka84 píše:
Nějak nechápu, jak souvisí hypotéka s dětma?

Hypotéka s dětma souvisí docela úzce.
Je potřeba vyšší příjem, protože děti nepřinášejí příjem, ale „způsobují“ výdaje.
Takže co stačí „bonitně“ bezdětným manželům, to rodině se 2 dětma už stačit nemusí.
Další věcí je, že když se žena rozhodne mít dítě, tak nějakou dobu má velmi malý příjem a i když chce jít do práce, tak to nemusí být tak jednoduché…
Takže klidně otázka může znít: dítě, nebo hypotéku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
14.1.15 22:05
@Samarag píše:
Dobrý večer, jsem studentka a budu příští rok maturovat a chtěla bych se hlásit na vysokou školu, můj přítel je o dva roky starší jak já a vysokou školu studuje. Teď dostal smlouvu na zkrácený úvazek(30h tejdně) na dobu neurčitou. Co se týče mě mám 4 roky praxi jako číšnice a budu si dělat letos barmanský kurz. Pročítala jsem si problémy co se tu řeší a chtěla bych se zeptat. Je tu někdo takový, kdo by mi dokázal poradit, jestli dva vysokoškolští studenti mohou mít hypotéku když oba pracují na zkrácený úvazek na dobu neurčitou při celkovém příjmu dvou lidí 14 tisíc? Děkuji :)

No, mozna hypoteku na obytnou garaz byste dostat mohli 8).
Ne, i kdyby vam ji nahodou nekde dali, neni to dobry napad, ver mi. Ale stejne si myslim, ze vam ji nikde nedaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
14.1.15 22:07
@mončís píše:
My taky zkoušíme vyběhávat. Máme pozemek, já sice na RD(s jedným prckem) a příjem 7200, manžel má na pásce přiznaných pouze 12000,–čistého, a to má jinak 3X větší plat(ale bohužel né na té pásce)a banku to nezajímá, že se u něho na účtu každý měsíc otočí 40 tis. a máme problémy vyběhat hypotéku na 1 350 000..

Tak trochu záleží, kde se žádá (a malinko i kdo to zpracovává). Klient sám v bance má menší šanci, než když to dělá přes „hypotékáře“.
Jsou i banky, které jsou ochotny uznat příjem, který se objevuje na účtu…
Hypo na 1.350.000 není zase tak moc a pokud není jeden z vás výrazně starší, aby to omezilo dobu splácení, tak se dá dostat na solidní měsíční splátku.
A jestli máte pozemek, takže nemusíte žádat 100% LTV, tak i úrok bude velmi přijatelný.
S jedním dítětem by to mohlo být průchozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wewa1
14.1.15 22:08

Mám hypo půl roku. Na netu jsem si našla kalkulačku, vyšlo mi, že hypo s příjmy 8500,– Kč bez problémů dostanu. Po konzultaci v MBance (mám u nich účet) jsem šla s pláčem domů. I přes původní výpočet na netu mi odmítli hypotéku dát. Cestou jsem se stavila v ČS. Tam mí to spočítali a hypo mi po cca 2-3 měsíčním papírování přiznali. Brala jsem si 555 tis. Měla jsem 300tis. z vlastních zdrojů. Splácím 2400,– Kč (hypo na 30 let) + pojištění hypo 250,– Kč. Podmínkou přidělení hypo jsem musela byt nechat pojisit. Platím necelých 5000,– inkaso/měsíc a jednou do roka 1800,– pojištění bytu. Jsem samoživitelka, mám se co ohánět. Bez pomoci rodičů bych to asi nezvládala.
Zajdi se poptat do banky. Obejdi jich více, co banka to jiné podmínky. Ale 14 tis příjem obou žadatelů dohromady je však spíše nulovou šancí. Pokud to nevyjde, budete mít dostatek info, jak na hypo dosáhnout, tedy co proto udělat.

• Citovat
  • Upravit
mončís
14.1.15 22:12
@Ivan PPZ píše:
Tak trochu záleží, kde se žádá (a malinko i kdo to zpracovává). Klient sám v bance má menší šanci, než když to dělá přes „hypotékáře“.
Jsou i banky, které jsou ochotny uznat příjem, který se objevuje na účtu…
Hypo na 1.350.000 není zase tak moc a pokud není jeden z vás výrazně starší, aby to omezilo dobu splácení, tak se dá dostat na solidní měsíční splátku.
A jestli máte pozemek, takže nemusíte žádat 100% LTV, tak i úrok bude velmi přijatelný.
S jedním dítětem by to mohlo být průchozí.

My jsme zkouseli vyridit hypo pres jednu pani co to dela, a nabidla nam hroznej urok! Jsme mladi, 27 let.

• Citovat
  • Upravit
22614
14.1.15 22:16

@mončís no, chtěli aby muž měl pracovní smlouvu, ideáol na neurčito, pak chtěli 6 po sobě jdoucích výpisů a pak vlastně jen spočetli příjmy… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
14.1.15 22:18
@mončís píše:
My jsme zkouseli vyridit hypo pres jednu pani co to dela, a nabidla nam hroznej urok! Jsme mladi, 27 let.

My jsme hledali na netu, pak jsme oslovili doporučeného poradce, doporučil nám stejnou banku. U vás je ten problém specifický v tom, že nemáte „papírový“ příjem. Znám spoustu lidí, kteří za podobných podmínek na hypotéku nedosáhli. Banka zřejmě přihlížela k k tvým bývalým a budoucím příjmům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
14.1.15 22:20

@Vermion Kde jí dostali nevím, já se stýkám převážně s jejich rodiči takže to mám od nich, jsou z toho dost na prášky, protože původně ani děti nechtěli a po pár měsících v domku přišla s tím že je těhotná a hned se hodila marod protože měla smouvu na dobu určitou :roll:

Našetřeno neměli ani na rohlíky to vím jistě, nevím jak to dokázali, ale mají barák který je zralý na komplet rekonstrukci a tu si jako fakt dovolit nemůžou, prostě sebevrazi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
14.1.15 22:21

Jak tu už psali ostatní… my máme hypo asi 6000,–- + 1300,–- záloha na el. + 2500,–- plyn, 350,–- internet a 1000,–- pojistka kvůli hypotéce, kdyby se jednomu nás něco stalo (prostě kdyby jsme nemohli platit)… no to jsme skoro na 11 000,–-
Taky jsme si brali hypotéku, když mně bylo asi 21 a manželovi 23 (cca tedy 2 roky zpět), ale oba jsme už asi 2 roky pracovali na HPP se smlouvou na neurčitou (manžel už dyýl, asi 4 roky) a i tak jsme z kraje měli bobky, nejdřív aby nám jí dali (měli jsme asi přes 30 000 v čistým, pokládali jsme myslím 250 000,–- a půjčovali 1 400 000) a pak, aby se jak naschvál něco nepoto.
Ten úrok ti udají oni, my máme asi 2,7 %, ale jen díky tomu, že jsme tam měli oba dva účet (to udělalo asi 0,5 %) a pak ta pojistka od jejich smluvený pojištovny. JInak by jsme měli asi 3,7 %.

edit: ještě by mě teda zajímalo, jestli jste zkusili spolu bydlet..? Než se vrhat po hlavě do hypotéky.

Příspěvek upraven 14.01.15 v 22:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
14.1.15 22:22
@atominnka píše:
@mončís no, chtěli aby muž měl pracovní smlouvu, ideáol na neurčito, pak chtěli 6 po sobě jdoucích výpisů a pak vlastně jen spočetli příjmy… :think:

Takze spocetli prijmy z vypisu?

• Citovat
  • Upravit
22614
14.1.15 22:24

@mončís no, tak samozřejmě ze smlouvy plus z výpisu to potvrdili :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61118
14.1.15 22:27

Ve 24 by slecna mohla mit vic rozumu :think: my vybehavali hypo kdyz me bylo 23,bylo to pres poradce, plat tusim chteli v hrubym je mela asi 15000 prumer pritel tak o 10 vic.. chteli bud smlouvu na dobu neurcitou nebo aspon trikrat prodlouzenou..meli jsme uz pozemek v hodnote 800 000, zrovna jsme zjitili ze cekame mimco tak jsme meli docela kliku na matersky by nam skoro urcite tu hypo nedali :nevim: mame 1 850 000.. no a jinak co se tyce banky a poradcu, v bance vam nikdy nedaji tak vyhodnu urok jaky vam vyridi poradce :nevim: a vetsinou ani takovy jaky vam vypocita kalkulacka na netu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61118
14.1.15 22:33

@atominnka po vas banka nechtela potvrzeni prijmu od zamestnavatele? Nam vypis z banky nestacil ten byl spis jen kvuli tomu jestli ty penize na tom uctu jsou.. ale jinak chteli potvrzeny papir z prace kde zamestnavatel vyplnil castku prumer za poslednich 12mesicu.. taky na tom papiru bylo jestli zrovna nejsme v pracovni neschpnosti, nebo v rizeni o vypovedi atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel