Dvě zástavy na nemovitost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
309
30.1.22 18:24
@Katies1104 píše:
Tak ptám se na názor, to snad můžu. 🙂 Jde o to, že tchán je z toho nervózní a chlap teď už nikam volat nechce, že až zítra, navíc čeká, až mu odepiše náš realitní makléř. 🙂 Prostě mě zajímají zkušenosti a hlavně důvod, proč máme my platit za to, že vymazali jejich zástavní právo. 🙂

Ano, zeptat se na nazor samozrejme muzes, ale kazdy bude mit zkusenosti jiny, takze stejne nic nezjistis. A pokud je tchan nervozni a tvuj muz nikam volat nechce, tak tam zavolej ty, infolinku maj v nedeli az do 22 hod, tak aspon nebudes cekat do zitra. :nevim: byt nervozni ze situace, ktera se pritom da jednodusse do 5 minut vyresit jednim telefonatem, je vazne padle na hlavu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
30.1.22 18:59
@větvička1 píše:
Kdyz jsem prodavala byt, vsechno okolo katastru a realitaka/pravnika platil kupujici. Kupujici chtel byt, tak platil, ostatne proti cene bytu, to byly fakt drobny :lol:

Kupujici chtel byt, vy jste zas chteli penize. Takto to nejde brat. Je to vzdy na dohode, kdo co bude platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45739
30.1.22 19:00

Zakladatelko, pokud nebyla jina domluva, budete muset ten vymaz zaplatit vy, vy jste ted vlastnici a je to ve vasem zajmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
30.1.22 19:06
@Katies1104 píše:
Tak dodávám zbytek informací. Jedná se o to, že předchozí majitelé měli na byt také zástavní právo. To, co teď přišlo od Komerční banky, je potvrzení o tom, že jejich zástavní právo bylo zrušeno a že my máme podat návrh na vklad vymazu zástavního práva a současně zaplatit poplatek 2000,–. Opravdu to máme platit my? Proč my máme platit za to, že vymazali jejich zástavní právo? Díky. 🙂

Zeby protože ho chcete vymazat vy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13095
30.1.22 19:08
@veria píše:
Kupujici chtel byt, vy jste zas chteli penize. Takto to nejde brat. Je to vzdy na dohode, kdo co bude platit.

Jasne, ze je to na domluve, ale prekvapuje me, ze nekdo pri koupi bytu netusi, co a proc plati. Ja jsem nebyla problematikou tak uplne nepolibena, ale i tak mi realitak podrobne vysvetlil, co a jak se bude dit a jeste jednou to probral se mnou i kupujicim u advokata.
A mne prijde i normalni, ze tyhle veci plati kupujici, ja momentalne v pozici kupujiciho taky platim navrhy na vklad a neprotestuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.1.22 20:24
@kateka.1 píše:
@Katies1104 presne tohle se nam stalo-kb nam rekla, ze odhad je zdarma! a ze nam udela nabidku hypoteky. Zenska nas presvedcila, ze musi poslat odhadce, aby mohla nabidnout co nejlepsi urok. Tak se udelal odhad, ale jinde nam vysel urok lip, tak jsme nakonec vzali nabidku od konkurence. No a kb si sama!!! z manzelova uctu, co ma v kb strhla 5000 za odhad. Tenkrat jsem byla fakt nastvana :cert:

Ale ten odhad proběhl..a pokud nebereš hypo, tak ho prostě platíš. To je ale normální věc :think: proč jsi překvapená. Muselas minimálně podepsat smlouvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
30.1.22 22:54

@martina.se protoze nam tvrdila ze bude zdarma-ze na to maji ted akci a i v pripade, ze od nich nebudeme brat hypoteku zadny odhad nebudeme platit :nevim: A uz vubec nechapu, jak si mohli dovolit sami strhnout castku z uctu-to prece neni bankovni poplatek a myslim, ze jsme k tomu meli minimalne dostat fakturu-ne to nechat jako prekvapeni na vypisu. A to uz ani nemluvim o tom, ze kdyz jsme ten odhad chteli (protoze jsme ho platili), tak nam ho nedali, ze je to jejich interni vec :zed: Jako ja chapu, ze to banku neco stoji a jsem ochotna za to zaplatit, ale prece nemusi lhat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.1.22 09:00
@kateka.1 píše:
@martina.se protoze nam tvrdila ze bude zdarma-ze na to maji ted akci a i v pripade, ze od nich nebudeme brat hypoteku zadny odhad nebudeme platit :nevim: A uz vubec nechapu, jak si mohli dovolit sami strhnout castku z uctu-to prece neni bankovni poplatek a myslim, ze jsme k tomu meli minimalne dostat fakturu-ne to nechat jako prekvapeni na vypisu. A to uz ani nemluvim o tom, ze kdyz jsme ten odhad chteli (protoze jsme ho platili), tak nam ho nedali, ze je to jejich interni vec :zed: Jako ja chapu, ze to banku neco stoji a jsem ochotna za to zaplatit, ale prece nemusi lhat…

Tak jako co máš ve smlouvě je důležité. Jinak jo. Můžeš tam mít i souhlas, že si poplatky strhnout sami :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
31.1.22 20:08
@větvička1 píše:
Jasne, ze je to na domluve, ale prekvapuje me, ze nekdo pri koupi bytu netusi, co a proc plati. Ja jsem nebyla problematikou tak uplne nepolibena, ale i tak mi realitak podrobne vysvetlil, co a jak se bude dit a jeste jednou to probral se mnou i kupujicim u advokata.
A mne prijde i normalni, ze tyhle veci plati kupujici, ja momentalne v pozici kupujiciho taky platim navrhy na vklad a neprotestuju :D

Netuším třeba proto, že většinu řešil přítel, protože máme malé dítě a opravdu jsem s ní nemohla chodit každou chvíli do kanceláře, protože bych se stejně věnovala jí a ne tomu, co říká realitak. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13095
31.1.22 20:53
@Katies1104 píše:
Netuším třeba proto, že většinu řešil přítel, protože máme malé dítě a opravdu jsem s ní nemohla chodit každou chvíli do kanceláře, protože bych se stejně věnovala jí a ne tomu, co říká realitak. 🙂

Ten byt predpokladam kupujete oba a neni to jako kdyz kupujes housky. Je i ve tvem zajmu zajimat se a vedet, co podepisujes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel