Dvojčata 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
396
6.10.15 09:16

@LenčaKi. aha, tak snad to nebude mít nic vážného:(…a brzy to přestane, jakmile se mimuška usadí více vepředu, možná ti teď něco utlačují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
6.10.15 12:11

Ahoj holky, můžu se k Vám přidat? Včera (6+2tt) mi Mudr potvrdil, že čekáme dvojčátka. Já měla tucha už počátku, měla jsem brzo pozitivní tt (týden před MS)a prostě jsem to cítila. Přesto jsem v šoku. Doma mám 4 letého raubíře, a vůbec si nedokážu představit, jak to budeme zvládat. Ale tyhle pocity, asi jsou normální, že? :) Chtěla bych si něco o dvojčátkách přečíst - doporučíte mi nějakou literaturu? Mám tolik otázek.. Jak to je s rizikovým? Bude mě doktor automaticky posílat na nemocenskou? A kdy?? Děkuji moc za vaši podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
6.10.15 19:25

@maferin Tak to gratuluju :potlesk:. Já tucha neměla vůbec, pozitivní test jsem měla až několik dní po vynechání a druhé mimi se nám ukázalo až zhruba v pol. 3M :lol:
Já jsem na nemocenské od začátku 4M, chtěla jsem počkat do konce 3., navíc je mi 38, denně jsem jezdila do práce v autě mimo své město, práce často stresová, časově náročná.
Knížku žádnou nemám a ani si pořizovat nebudu, nejvíce reálných odpovědí na své otázky najdeš v diskuzích, jak tady na emiminu, tak je super na FCB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
7.10.15 00:37

@maferin: Ohledně rizikového bude záležet na Tvém zdravotním stavu a charakteru Tvé práce. Já měla dvojčata bi-bi, čili ta „nejbezpečnější“ a s pomocí nejdříve asi poloviční práce z domova a pak nakonec měsíce kombinace dovolené a Vánoc se mi povedlo fungovat úplně bez rizikovky. Ale měla jsem kancelářskou práci, která se navíc dala dělat i vzdáleně z domova (už před těhotenstvím jsem tak občas pracovala, v něm jsem si jen domluvila, že budu pracovat z domova víc).
Jinak se všude možně píše, že zhruba od 5 měsíce je nemocenská s dvojčaty běžná.
Ale buď připravena na to, že si můžeš v nemocnici poležet i dlouhé týdny a to jak sama, tak pak už s nedonošenými dvojčaty.
Já nebyla na mateřské ani týden a z obyčejné těhotenské porodny v 33t jsem putovala rovnou na rizikové oddělení porodnice a tam jsem strávila další 3 týdny a měsíc před vypočteným termínem jsem šla na císaře (dělaly se denně monitory a toho ráno dopadly tak, že jsem skončila ještě ten den na seznamu císařů…) No a domů jsme šli po dalších dvou týdnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
7.10.15 08:38

@LenčaKi. Děkuji moc za info a názor ;)
@šerifka Taky moc děkuji za odpověď. Myslím, že zdravotně jsem na tom dobře, krom obvyklé únavě a žaludečních potíží, co má každá těhule. Taky čekám bi-bi, jsem právě v 6+4tt a na další ko jdu až 2/11. Pracuji ve vzdělávání dospělých, takže dost často školím. Buď v místě mého pracoviště, nebo také jezdím vlakem, tak 1× týdně do jiných měst. Má práce se bohužel z domova dělat nedá. Ráda bych jí dělala co možná nejdéle, protože mě jednak baví, a pak je to i zdroj financí.. co si budeme povídat… Ale zase se obávám o to, abych ty drobečky donosila co nejdéle.. to je samozřejmě pro mě nejdůležitější.. Takže mám čekat na vyjádření lékaře? Zatím mi vypsal jen papír, který potvrzuje těhotenství (těhu průkazku dostanu až 2/11) a sdělil mi, že nemám pracovat v noci a tahat těžké věci.. V práci už to vědí, a dost na mě tlačí abych se vyjádřila, jak dlouho ještě zůstanu..
Ty jsi tedy rovnou z poradny šla do porodnice a to jsi tedy čerpala co? Nemocenskou, nebo rovnou rodičovskou? Je to s dvojčaty jinak než s jedním mimi? Myšleno tak, že je mateřská delší? Moc děkuji za Vaše odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
7.10.15 09:28

@maferin Však uvidíš, jak se budeš cítit, pokud nebudou problémy, tak to zatím neřeš (teda jen pokud Tě nebudou moc tlačit do toho termínu, kdy odejdeš).
Určitě si počkej na další kontrolu a poptej se. Cesta vlakem nemusí být náročná, pak to školení, při něm nakonec můžeš i sedět ;)
Ono ta nemocenská má už svá omezení - vycházky. Měli jsme ještě s manželem naplánovanou cestu do zahraničí, takže prd, sestru mám taky na Slovensku, tak tam se už do porodu nepodívám :?
Ale už jsem doma ráda, hl. odpočívám. Navíc teď nově řeším praskající cévky na noze, ta mi trne a bolí, v autě, když jedu pro děti, je mi nevolno (asi bříško už tlačí někde, kde před těhu nebylo :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
7.10.15 09:37

Pohyby

Holky a jak jste na tom s pohyby? Já jsem mimča cítila od 14tt. Teda jen jedno, druhé až po týdnu, ale to je vůbec nějaké klidnější, cítívám ho i teď méně. Doufám, že je vše v pořádku :? Už ať mám za sebou další kontrolu, jdu příští středu. Po 4 týdnech je to na palici.

Už jsem se zase vyčerpala z 5ti příspěvků (jako nováček :oops: ), tak zase zítra :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.10.15 10:26

Holky, ohledně pohybů by mne to taky zajímalo, já začala cítit teprve někdy až ve 23 tt, trochu tak třeba 2-3× denně, ale je to asi 5 dní (teď jsem 24tt), co necítím skoro nic :-( včera jsem si vynutila ozvy na kontrole a byli slyšet obě srdíčka, tak snad dobrý, ale děsí mě to. Máte některá zkušenost s kontrolami u apolináře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
7.10.15 10:34

@mmag doufám,že dnešek platí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
7.10.15 11:13

@LenčaKi. já jsem cítila od 17tt a to hodně nepravidelně, někdy se stalo, že vůbec a někdy často:), takže to bude určitě všechno v pořádku, přijde mi, že až tak od 6.ěsíce, to bylo často a mnohem silnější, takže od té doby jsem klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
7.10.15 11:15

@maferin já dostala průkazku až 10tt. a jsem od začátku doma, mám rodičovskou ještě z prvního dítěte…:)
Myslím si, že bys měla počkat po kontrole a zeptat se přímo svého doktora, jestli na nemocenskou nebo ne, každý doktor k dvojčetnému těhotenství přistupuje jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
7.10.15 11:16

@monini79 platí :mrgreen: budu ta blondána s obřím břichem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
7.10.15 12:37

@mmag já jsem ta v té červené vestě a netrpělivě vyhlížející :mrgreen: blond melír :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
7.10.15 13:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
7.10.15 14:29

@LenčaKi. Máš recht :) Nic jiného mi stejně nezbývá než počkat na další KO. Můžu být ráda, že nemám žádné komplikace. Ještě toho mám ale hodně před sebou, takže hou hou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí