Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@maity-star píše:
@Zdenda3530 kvuli cemu??
Nedopsalo me to a přitom jsem psala takovou slohovku, kontrolni dimery v krvi zvysenr, začínající otoky nohou, zpet astma, budou me chvili sledovat, delaji monitory, odbery, beru nějaké kapky na otoky, injekci na redeni krve. Plody se toci cele i pri ultrazvuku, jazdy den je skoro A jinde jak B
@Zdenda3530 píše:
Nedopsalo me to a přitom jsem psala takovou slohovku, kontrolni dimery v krvi zvysenr, začínající otoky nohou, zpet astma, budou me chvili sledovat, delaji monitory, odbery, beru nějaké kapky na otoky, injekci na redeni krve. Plody se toci cele i pri ultrazvuku, jazdy den je skoro A jinde jak B
Jsem 30tt a A ma cca 1230g a B cca 1430g
Aha, tak aspoň tě tam pohlídají. Mimča se zatím točit můžou, mně dnes přijde, že jsou zase taky jinak a to začínáme 36tt… ale doufám, že se mi to fakt jen zdá a jsou pořád hlavičkama
Tak mě od večera od 7 bylo fakt blbě, bolel podbřišek, üplně šíleně, v 8 jsem si dala sprchu a nic až v 9h a od té doby jsem se svírala v bolestech a sledovala hodiny, interval se nezkracoval jednou to byla půl hodina, jindy 5 nebo 10 min prostě různý, po hod jsem šla 3× na wc, že sem si i břicho držela. Někdy mi to bolelo i celou hodinu, jindy za 10 min klid. Holky se hýbali snad celou noc, ještě ráno v 7 to bylo hrozný. Ted posedávám, tak je to o dost lepší, uvidím odpol, až přijde manžel z práce, jest-li nezajedem raději do nemocnice, to je jistý, že mě tam už nechají! Manžel toho taky moc nenaspal, neustále se ptal, jest-li raději nepojedeme, říkala jsme mu, že nechci aby se narodili na 13tého…no to jsem ani neměla řikat, že jsem prý asi divná a poroučet se tomu moc nedá!
@maity-star ty jo zacinate 36…to se krasne drzite
…jinak jsem se dost nasmala, nikdy me nenepadlo přemýšlet nad datumem narození dětí
ať se narodí klidně pátek 13, hlavně ať jsou OK ![]()
@miska.siskaa diky,jsem tak strasne rada, ale nervozita stoupa… Moc se bojim, aby bylo vse v poradku a zvladli jsme to
![]()
@maity-star to naprosto chapu, u me stoupa uz ted a to jsem dnes 32+6…vsichni mi rikaji, ze ani neverili, ze s dvojcaty a moji postavou vydrzim tahkle dlouho, ale ja si myslim, ze budu urcite jeste prenaset…v tom 36. tydnu uz bych nejradsi lezela, aby me meli pod kontrolou a hlavne kvuli klidu, do porodnice to mam daleko ![]()
@miska.siskaa no, přijde mi, že se skoro nic jiného než ležet dělat nedá… i když, i to ležení mě bolí, vlastně celé dny hledám polohu, která mi je příjemná. Chodím max na nákup - bydlíme přímo na náměstí… a i tak toho mám dost. Dneska jsem se ale hecla, dnes slavíme svátek naší holčičky prvorozené, tak jsem jí upekla a nazdobila dortík ![]()
Ahoj holky
tak ve čtvrtek jsme byli na další kontrole v porodnici. Podle poslední MS 37+2
a naši miláčci opět povyrostli
A-3100g, B-3200g
vzhledem k poloze nám naplánovali sekci na 17.2., a to jsem se snažila je ukecat aby to bylo dřív, protože už nemůžu
jenže vzhledem k tomu, že můj gynekolog je současně primář a ten co řekne to platí tak mám smůlu, prej to ještě musím vydržet
nebo ukecat tatínka ať zkusí vyvolat porod seminkem
tak uvidíme, asi musím vydržet, protože tak druhá možnost je už technicky nemožná ![]()
@maity-star teď jsem zjistila, že jsi z Kostelce
tak to bydlíme skoro vedle ![]()
@ver1990 teda, jsi moc šikovná a budeš mít krásnou váhu u miminek
Já rodila 37+1,a císař jsem měla mít až za týden na to, třeba se ti to taky rozjede samo:), já začala být hodně aktivní, pořád jsem uklízela, chodila na procházky a pak to začalo samo:D Ten konec je hodně náročný, skoro vůbec jsem nemohla spát a na záchod jsem chodila co hodinu, tak snad si na to lépe ![]()
@mmag můbec na tom nejsem lépe
Přesně jak říkáš co hodinu na záchod a spánek žádný, protože všechno bolí
, ale už jenom chviličku, ty jo vlastně pozítří
nějak to letí
A co ty tvoje zlatíčka?
jakpak se vám daří? ![]()
@ver1990 to jo, to už máš za pár:), budu držet palce…Zlatička jsou většinou zlatí, střídají se ve zlobení, takže to jde, období, kdy pořád jen spali mají za sebou, takže teď když koukají, chtějí samozřejmě i společnost
ale jde to, máte se na co těšit, když se smějí, je to nádhera. Večer vstáváme jednou kolem 1 ráno a pak až kolem páté a potom Vaším v pět už vstává a Filipek spí do šesti, takže spánek taky jde…čekala jsem to horší, ale musím zaklepat. Jsem teda závislá na sladkostech
..
už jsou velcí:)
@mmag Jsou nádherní, kulíšci
už se na ty svoje cácorky taky těším
můžu se na něco zeptat? Možná to bude hloupý dotaz, ale jako prvorodička jsem z toho trochu nervózní. Dneska od rána mám strašný tlaky do pánve když stojím nebo chodím. povolí to jen, když si lehnu. Když to řeknu blbě tak mám pocit jako kdyby měl mrňous každou chvíli vylézt ven. Je to normální?