Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@mmag Děkuji, zatím se držíme. Ještě těch pár dnů aspoň
dneska 34+2
![]()
@Zdenda3530 píše:
Jeee to jsou krasne miryme vazili dvojky naposled v 20tt a budou až v 32tt
,ted jsem30tt
u nas doma tez nachystáno jen vel.44 a 50
Nás taky vážili jenom ve 28tt a pak až teď, asi proto mě to tak překvapilo
No uvidíme, necháme se překvapit jak to nakonec bude ![]()
Mě váží princezny každých 14 dní, zase mě od soboty pěkně bolely žíly, na stehně na boku mám obří shluk hodně vystouplých až černých žil, včera už to byla krizovka, jak to pálilo a bolelo, odpol jsem chtěla jet k obvodákovi, aby to zkouknul, ale psal mi že má změněnou ordin. dobu a je tam jen do 12h a že raději mám jet do nemocnice aby to nebylo na ATB. Co mám přírodní mast - jedinou co v těhu se můžemi nepomáhá a pálí to ještě víc, ale celý den jsem ležela a dávala studené obklady…no a dnes jsem se i vyspala už to nemámzarudlé a můži si na to i sáhnout, takže to asi ustupuje, sláva!
Tak holky vcera kontrola…dneska 32+1
delozni hrdlo drzi, takze super ![]()
no a co se tyce deti, tak Acko polozeno hlavickou dolu a vse pry OK. vaha cca 1800g, ale Becko polozeno sikmo a jeste k tomu tak zvlastne, ze u neho dost veci nemohl namerit, tudiz ani odhad vahy nevim
ani nozicky mu neprohledl, protoze je tam proste nemohl najit…tak jsem z toho takova nesva…objednal me do rizikove poradny do HK, kam jdu přesně za týden a k nemu uz chodit nebudu - sestricka mi do telefonu rekla, ze pan doktor si udela svuj kompletni ultrazvuk znova, tak jsem celkem rada, protoze prece jenom ty zakladni ultrazvuky co mivaji doktori v ordinacich mi prijdou jak z doby kamene, v dnesni dobe… ![]()
@miska.siskaa Mě taky minulý týden navážili 1960g a 1980g v 32+0 a béčko je taky položené KP, určitě mu nic není, uvidíš, taky je vždy nemůže dohnat!
@AlibabaA8 Mě v těchto stavech zachraňují kompresní punčochy. Nebolí to tak. A pozor na zánět žil, raději si to nechej zkontrolovat ![]()
@miska.siskaa Já měla taky do zhruba 33t Bčko zvláštně napříč, pak se malá stáhla dupkou dolů a včera jsem měla takový rambajs v břiše, že si myslím, že se otočila. Příští týden už jdu na kontrolu do porodnice, tak možná taky bude podrobnější UTZ při převzetí ![]()
@AlibabaA8 ty jo, tak to uz taky nejsou zadni prcci
a co ti rekli ohledne porodu? ja se totiz ptala jestli se muze jeste otocit, na coz mi rekl, ze kvuli prostoru uz spis ne a ohledne porodu mi rekl no…hlavni je dostat ven Acko, to Becko se pak dycky nako ven dostane..tak jako taky dobry pristup ![]()
@LenčaKi. Mně taky občas přijde, že tam proti sobě snad v tom břiše bojují
nepřijde mi teda, že by jim chyběl prostor, tak nevím
odkdy se tedy chodi na kontroly uz do nemocnice?? a tys do rizikovky nemusela?
@miska.siskaa U nás od 35tt a do rizikovky mě neposílal, vše se mu zdálo ok. I když já bych už teď častější kontroly než co 2 týdny uvítala
, navíc termín císaře mám už stanovený na 1.3., ještě počkám, co na to porodnice, budu v 37tt.
@LenčaKi. no on mi prave doktor rikal, ze je u me taky vse OK, ale ze od 33.tydne uz posila automaticky do rizikovky, tak proto se ptam…uz mi to tady i tenkrat nekdo psal, ze z dvojcatama by se tam melo chodit, tak nevim… ![]()
To ti stanovi termin cisare, uz takhle mesic dopredu jo??..to jsem vubec nevedela…no ja nwm jak casto budu muset do tej rizikovky dojizdet, ale pocitam, ze co 14 dni no…
@miska.siskaa Domluvili jsme se tak dopředu, protože už ke svému dr. nepůjdu a chce si mě sám odoperovat.
@LenčaKi. píše:
@AlibabaA8 Mě v těchto stavech zachraňují kompresní punčochy. Nebolí to tak. A pozor na zánět žil, raději si to nechej zkontrolovat
Tak jsem včera raději volala do rizikovky a řekli mi at přijedu avezmu si věci sebou pro jistotu! Vůbec se jim to nelíbilo…ani se nedivým, když to je ve shluku skoro černé, poslali mě na sono žil, na bolestivé místo nic příjemného, ale hluboké žíly jsou v pořádku, ale v tom pletenci mám tromboz, tak mi napsali ještě jinou mast - Lioton 100000gel, ten se samozřejmě taky platí a ještě jsem jim řekla, jest-li by šlo napsat jiné punčochy než co mám, ty hrozně stahují a rolují se. Byl tam nějaký mladý doktor ani nevěděl jaké, takže jsme mu se sestrou radili, docela sranda! Až v 2.zdr. potřebách měli moji velikost a ještě mi paní poradila trochu jiné, na které není žádný doplatek jinak bych opět platila 490,– ale hurá pustili mě domů!!! ledovat, mazat, stahovat a nohy hore! + samozřejmě pořád detralex. A za týden opět s taškou, kdyby náhodou! Manžel viděl jen tu tašku a už měl depku, že mě tam nechají, prý než porodím tak asi dobře zešedivý!