Dvojčata 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.8.21 17:35

@Elleaa Ja teda zatim zadne pohyby necitim, jsem 19 tt, tak doufam, ze to brzo prijde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
26.8.21 17:40

@Michaela 122 třeba už každým dnem :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
27.8.21 08:41

@Elleaa Jo jo je to takova krec ktera za chvilku povoli, dost to tahne. Magnezium sem si brala hned sama jak to zacalo, protoze s prvnim sem to mela take a koncila sem na 4×2, tak ted uz mam 3×2 a dve tablety do rezervy na pozdeji. Deloha je hodne drazdiva a vsechno drzi jen cipek. Je fakt, ze ja sem poprve ani nepoznala, ze zacinam rodit kdyby mi nepraskla voda. Byla sem tak zvykla, ze to boli. Takze bricho uz si hladim co nejmene, nechavam jen syna protoze to vsechno bohuzel to tvrdnuti zhorsuje.
Je tak to je super to mame hodne u sebe:) Me to dali fakt na dlouho az 22+0 podle ms.

@Michaela 122 Dekuju snazim se ho nekam sklepat pokazdy kdyz to jde :) A taky bych rekla ze to brzy prijde, ja uz poznam kdy jsou vzhuru a mam je i natocene, co s tim brichem delaji, tam je hodne velka party :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
27.8.21 10:03

@krispyna jasný, chapu. Co si budeme, je to pro tělo velký zahul mít tam dvě.😓 😫 Snad se ti to uklidní a malej ti vyleze nahoru a to tvrdnuti zmizi.🙏
I mne ho dali na 22+0 a ještě se musím objednat mezi 24-28tt na tu cukrovku.😅
To je dost možný, ze budeme rodit stejně.😅 Navíc ty je mas taky nějak o týden větší ze?😊
Hlavne se drž.😊 😘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
29.8.21 08:40

Ahoj, chtěla bych se k Vám přidat :D, pročetla jsem celou diskuzi a jsem termíny velmi podobně. Nyní jsem s dvojčátky v 19. týdnu. 2. screening mě čeká 15.9., termín porodu mám dle ultrazvuku 27.1.2022. Těhotenství mám velmi klidné žádné nevolnosti jen častá únava. Těhotenství je to pro mě první a čekám dvouvaječná dvojčata. Vy jste drobné maminky já patřím k těm obézním a problém mám s vysokým tlakem. Bydlím kousek od Prahy a na doporučení gynekoložky budu rodit v Podolí :). Chtěla jsem se Vás zeptat na intimní otázku ohledně sexu, stále se oddáváte sexu nebo jste spíše opatrné a se sexem jste přestali? My s přítelem opatrně sex stále máme, ale s přibývajícími týdny začínám mít strach, aby to nezpůsobilo předčasný porod. S gynekoložkou jsem téma sex zatím neprobírala. Děkuji hezký den Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
29.8.21 09:13

@Monca9 Ahoj vitej mezi nami:) Mam kamaradkus velkym rizikem preeklampsie s jednim mimcem, ale hlidaji to peclive. Budu drzet palce at tlak tolik nezlobi a kdyz tak at leky zabiraji:) Jinak k otazce my jsme fungovali nejak normalne dokud mi neslezla jedna hlavicka dolu kolmo k cipku. Ted bohuzel jak sem na cervikometrii videla jen cipek a hned hlavu absolutne bez centimetru volna, tak davame oraz. Doktorka mi sice vyslovne sex nezakazala, ale naridila klidovej rezim a lezet takze je mi jasny, ze sex nebere jako klidovou aktivitu :mrgreen:

U prvniho jsme se moc neomezovali, jen to pak nebylo jak se rika az do konce, protoze spermie drazdi a pak tvrdne bricho. Takze hodne jsem to brala pocitove. Jak to potom zacne bolet, tahnout, tak zvolnit :) Ja sem bolava dost a stve me to, ale ty pevny vazy si pamatuju i poprve takze vim, ze s tim nic nejde delat.

@Elleaa Jooo jooo ja je mam oproti ms take vetsi:) Puvodni datum bylo 11.1. a upravili to na 5.1. :))) Ale je fakt, ze ja termin nikomu nerikam, za prve u prvniho se z otazky,,uz,, stal nenavideny evergreen :jazyk: a take picham ten clexan a meli by jit drive. Se synem jsem poprve sla na monitor az ve 39 tydnu a hned byl spatny. To byl hroznej pocit lezet a vsude srumec. Cekala sem co bude, nikdo se s vama nebavi protoze v tu chvili je samozrejme (a je to tak dobre) na prvnim miste dite. Jen je to zahul na hlavu.

Jinak holky vcera jsem absolvovala svou posledni letosni,,akci,,. Svatba v rodine, mela jsem domluvene jen sezeni a byla jsem asi pet hodin v tehotenskem podpurnem pasu a byl to zazrak. Byla to strasna uleva. Kdo o nem premyslite, boli vas zada u vareni, zkusila bych ho. Nic neni na celodenni noseni, ale me bylo to stazeni jak sem se nemohla natahnout moc prijemne :) Nevim jestli to je tim jak jsou moc dole, ale doma uz vecer bezne chodim v predklonu jak polednice :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
29.8.21 10:03

@Monca9 ahooj, taky te vítám. :kytka: A cekas holky, kluky, parecek? :dance:
Neboj s tím tlakem si te ohlídají, já mám zase opačný problém, mne se tehotenstvim tak snížil, ze mi kolikrát i zmodraji úplně rty a celá se motam. :nevim:
Co se tyče sexu, tak my teda fungujeme pořad, sice teda min (kolikrát večer odpadnu nebo mě táhne bricho) :mrgreen:,no a teda teď jak jsem v tom 20tt jsem zavedla, ze se manžel musí krotit a žádný spermie dovnitř. :mrgreen: :mrgreen: Prave aby nedocházelo k tomu dráždění dělohy. Ale beztak to už dlouho nepujde, přijdu si už teď jak slon a navíc třeba moje mati (porodnik) rikala, ze od 25tt je už u dvojek hodně riziko začínajících stahů při sexu. A z toho mám docela bobky popravdě. :roll: :zed:

@krispyna Já už nad nim taky teda premyslela, hlavne když chodím po obchodě nebo teď poslední dobou kamarádce občas “vencim” mimco v kocarku, tak potom jsem kolikrát taky celá v předklonu a narovnat se je dost nepohodlný a nemožný. :roll: Jakej ten pas mas prosím? Já pořad nevím jestli koupit ten co je jen pod bříškem nebo i přes jakoby. :nevim: Taky jsem se mohla v týdnu zeptat doktora. :mrgreen: :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
29.8.21 14:02

@Elleaa Mam ten pas pod pupik. Pres bricho mi neni nic prijemny. Mela sem kratasy s tou teplakovinou pres pupik a to vubec nemusim taham to pod. Takze mam tenhle na fotce, ale z aliexpressu za par kacek. Strasne mi vyhovuje, ze se stahuju sama podle potreby :palec: Akorat uz jsem ho objednavala driv aby dorazil, takze mozna kouknout na bazar urcite ho mamky taky prodavaji:)
Ne, ze bych ti to prala, ale jsem rada, ze v tom nejsem sama :lol: Nekdy si prijdu jak prehanka, kdyz se tahnu jak pred porodem a nejde se ani narovnat :mrgreen: Ale jsou fakt tezsi nez jedno..

Ja sem poprve zkousela tejpy v tehotenstvi, ze nekomu to moc pomaha a muzu teda rict, ze to byla asi nejhorsi zkusenost. Bricho tvrdlo v kuse, nechtelo se to vubec uklidnit a ja to ze sebe zacerstva servavala :zed: Takze ted sem z pasu prijemne prekvapena:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
29.8.21 14:13

@krispyna super dekuju, vidim, ze si byla připravena :pankac: :mrgreen:
O těch tejpech jsem slyšela, ale už vidim jak by mi to taky vadilo, vadily mi i na rukách když jsem měla, natož na tom pupku. :zed: :mrgreen: No je to asi fakt tíha, já jak to nemám s čím porovnávat, tak netuším, ale je to hrozne nepříjemný, hlavne člověk neví co je ok a co třeba ne. :think: Úplně se děsím těch vyšších týdnů, to ze mě bude fakt asi jen placka. A to já teda nesnasim. :,( A kor u tebe když mas ještě malyho v takovým věku, ze potrebuje pozornost. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
30.8.21 21:28

Ahojky holky, také se ozývám po delší době :mavam: a vítám nové členky skupiny 😁 já začínám 19tt a momentálně je všechno v pořádku 🙏 žádné nevolnosti, bolesti, nic 🙏 ☺️️ jediný co, tak, že trpím nadýmáním a pocitem nafouklého břicha, ale to je normální v našem stavu 😁 sem tam nějaká ta zácpa že 😁 ale proti začátku je to super 🙏 ☺️️ bříško už mi Tedy roste snad každým dnem, až mě to děsí 😁nahoře mám 2kg což není moc, ale až teď jsem začala nabírat, takže už to jde nahoru pomalu 😁 co se týče sexu, tak u nás ho stále provozujeme, ale také mám z toho už celkem bobky, nevím jak dlouho to ještě půjde No tak uvidíme 😁 druhý screening mě čeká za tři týdny :) jinak zatím stále potvrzený dva pinďouři 😁 takže můj syn bude mít opravdu ty dva brášky 😁 💙

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
31.8.21 13:23

@Elleaa minulý týden mi oznámili, že čekáme páreček :lol:. Ohledně vysokého tlaku mám strach, ale doufám, že bude vše v pořádku a s mimčama to zvládneme alespoň do toho 36. týdne.

Břicho na mě zatím moc znát není, jsem bacule, tak se bříško ukáže asi až později :)
Musím, ale říct, že se zácpou také bojuji :( ikdyž se snažím pravidelně jíst ovoce, zeleninu i mléčné výrobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
31.8.21 21:17

Holky na tu zacpu je to magnezium perfektni. Ja sem zkousela i lactulozu, ale takovy efekt nemela. Ted teda jsem v opacne fazi, tema vysokejma davkama mam casto krece, ze dobiham, ale myslim, ze pridat ho po tabletce vubec neuskodi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
1.9.21 08:00

@Monca9 jee tak to je hezky, ze parecek :srdce: :kytka:
Neboj, oni si vás pohlídají a bude to dobrý, rikam, ze tady v te skupine nikdo dřív rodit nebude, než ten 36tt. :pankac: :P :mrgreen: :lol: Jinak já mívala zacpu celej život dá se rict a od te doby co jsem těhotná (beztak je to tím magneziem co jim preventivně), tak žádný problémy nemam. Poprvé v životě :mrgreen: Asi si to magnezko naordinuju napořád. :mrgreen: Tak ho vyzkousej, tím určitě nic nepokazis, navíc to jen pomůže. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
1.9.21 09:49

@Monca9 také té vítám, já mam riziko na preeklampsii a hlídají si mě. Ale zatím vše v pořádku. Momentálně jsem 24tt a holky mě teda kopou jak zběsilý, kolikrát kvůli tomu i nespim :lol:
Jinak sex stále máme poměrně aktivně ale už jsi přijdu jako hroch takže počítám ze se nám interval asi sníží.
O tom ze sperma dráždí jsem neslyšela, je to nějak nebezpečné? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
1.9.21 10:30

@Aneeyj divosky, aspoň ti dávají hezky vědět, ze tam jsou. :P :mrgreen: Už mate jména? Nebo je to tajný. :)
No nebezpečné to není, jen, ze prej spermie obsahují nějakou látku co muže vyvolat předčasný porod, plus ty stahy dělohy, plus samozřejmě infekci. Je fakt, ze mi to říkal i gynekolog, ze je skoda si tím kazit tak hezkej cipek (cituji) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Takže my teda sex samozřejmě provozujem, ale konec je jen holt jinde. :nevim: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí