Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Elleaa To bude v pohode, ja sem hubena - prelom 17/18tt a taky uz mam okolo 6ti nahore
S prvnim ditetem jsem v sedmem mesici mela krasnych 7 kilo nahore a koncila jsem na 18ti
Asi ze vzduchu
Rano to jeste nejak jde, ale vypoulim se uz hodne rychle 😁
@krispyna no tak jsem klidnější, ale co jsem četla co holky čekaly dvojky, tak většina končila +30-35
A já asi nebudu jak ty šťastný co měly jen +14. ![]()
Každopádně podle insta mas úplně maličký brisko
A teda krasna zenska musím rict.
![]()
Ahoj holky, tak po delší době se zase ozyvam.
Zacinam 23. týden, a musim říct, ze pohyby se za poslední 2 týdny hodně zintenzively. Prcky už občas cítím i při běžném pohybu, ale pořad je to hodně jemne, nic bolestivého
Už mám po 2. screeningu a bohužel stále nevíme, koho tam máme, nechtějí se ukázat.
Další kontrola až za 5 týdnu, takže si to už asi necháme jako prekvapeni k porodu.
Jinak příští týden bude kontrola na kardiologii a na cukrovku mě prý posílat nebude, ze mě nebude vysetrenim zbytečně trápit
Jak zvladate ta vedra?
Ahojky holky, tak u nás je také stále všechno v pořádku 😍 další kontrolu mám až za necelý 4 týdny, tak to budou zase nekonečné dny 🙏 😁 zítra začínám 15tt, nevolnosti už dá se říct konečně ustoupily 🙏 takže si to začínám užívat 😁 necítím vyloženě pohyby, ale cítím, že se tam něco děje, že tam mění polohu, což je pak viditelné na břiše 😁 zatím jsem nepřibrala ani 1kg 🙏 ale myslím si, že to teď začne, jelikož nevolnosti už nemám a navíc už se začínám pěkně kulatit 😁
@Elleaa píše:
@krispyna no tak jsem klidnější, ale co jsem četla co holky čekaly dvojky, tak většina končila +30-35![]()
![]()
A já asi nebudu jak ty šťastný co měly jen +14.
Každopádně podle insta mas úplně maličký briskoA teda krasna zenska musím rict.
![]()
![]()
Ja cekam dvojcata, jsem ve 34tt a mam nahore 5 kilo, deti velke, ve 32tt meli kazdy odhad cca 2,3 kg, 30-35 kg neznam nikoho kdo odnosil dvojky, bez ohledu na startovaci vahu.
@Little_dreamer tak to je parada, hlavne, ze je vše ok.
Haha tak prekvapko, ale třeba se ještě ukážou stydlivky.
Vedra byly hrozny, jsem teď šťastná, ze se trosku u nás ochladilo, tak už mužu zase lip fungovat a víc si to uzivam. ![]()
@Ginger77 Šťastná to žena s tema kilama.
A konecne nevolnosti pryč, tak si to poradně uzivej.
A hlavne, ze je vše v pořádku.
![]()
A pro anonyma : tak to mas štěstí, já co jsem ve skupince na fb dvojčata, tak tam psalo strašně moc holek ty konečný váhy 30-35kg. A je mi to fuk, moje mati se mnou pribrala skoro 30 a byla jsem jen já. A to měla počínající váhu 48kg. Plus i další kamarádky pribraly s jedním přes 20kg, takže dokud nemam nějaký otoky atd a všechny výsledky mám v pořádku, tak mi je to jedno. Jen jsem nikdy tolik na váze nevidela, tak se s tím pomalinku smiruju.
![]()
@Elleaa Moc dekujuuu
Me uz taky pekne vylejza, hlavne vecer
Porad rikam, ze se pohybuju mezi,,jsem po obede,, a,,jedeme na sal,, ![]()
Anonym: Ty vahy deti jsou krasny, preju vsem at si pribiraj jak chteji
Znam holcinu 160cm co v prvnim trimestru pribrala 13kg. Koncila 26 s jednim ditetem. 5 kg pro vas super, ale nevypovida to nic o nicem
Me to urcite neceka kdyz mam za sebou porod koncici 18 kg ![]()
Hlavne teda musim rict, ze s prvnim jsem porad chtela nabirat aby bylo brisko videt co nejvic
Fotky mam pod uhlem nastaveny tak, aby bylo co nejvetsi a pak prisla hlaska porodni asistentky pri porodu - jeee vy mate tak maly brisko na to jakej tam ma byt chlapak
Takze bych tohle nebrala jako nejakou trumfovacku, kazdemu je lepe jinak ![]()
@Little_dreamer Ja vedra porad vyhlizim
Nam nejak zelena bazen a nikdo se nema k cisteni ![]()
Taky musim dohnat resty zubare, ekg a cukrovku pujdu, byla jsem i poprve a bylo to ok, ted se tesim, ze nekdo bude hlidat a ja si v klidu poctu
Nastesti lacnej cukr mam vyssi jen na zacatku, ted uz je taky lepsi, tak necekam zadny diety. A na druhy ultrazvuk se tesim, ale jeste si pockam mam ho dany presne na 22+0 za pet tydnu.
Ahoj holky, tak se ozývám po delší době. Dnes jsme byly na 2. screeningu a vše naprosto v pořádku.
Holky se vyvíjí jak mají a jsou pěkné akční.
Dost se mi ulevilo, měla jsem trochu z vyšetření obavy. Znáte to, ale nakonec se mi velmi ulevilo.
Všem vám přeji také krásné výsledky a zdravé dvojčátka
![]()
@Aneeyj Tak to je skvělá zpráva, gratuluju, jen tak dál
já jdu na ten druhý screening za 14 dní, snad už se tam dozvím pohlaví druhého prcka, zatím vím jen jedno, to bude kluk ![]()
@Aneeyj supeer, gratulujuuu.
![]()
Taky jdu na 2.screening za dva týdny, tak jsem taky zvědavá. Pak už jen vydržet co nejdéle 3v1.
![]()
@Michaela 122 Moc děkuji.
A já budu držet palce at se ukáže
a dejte pak vědět ![]()
@Elleaa Přesně také si říkám, vydržet co nejdéle! ![]()
Ale to zvládneme, jen teda holky mi tam tancují silene. Je to me první těhotenství a ty pohyby mi někdy dávají docela zabrat, když jsou mířené třeba do mocaku ![]()
@Aneeyj Haha Jojoo, mne zase kluci lítají jeden po ledvině a druhej se krasne zabořuje hlavou pod žebra, to byva hnus fialovej.
A to jsem teprve 20tt, kdo vi jak to bude dál. ![]()
Ahoj holky to jsem rada, ze jste vsechny v poradku
ja sem vcera byla na gynekologii a hlavicka jednoho mrnete mi naleha na delozni cipek
Dle doktorky na muj tyden 21 neobvykly nalez. Takze uz nikam nesmim, mam klidovy rezim a musim lezet s podlozenym zadkem. Jen nevim jak si to vzdycky predstavuji s doktory, jen za tento tyden jsem jich mela sest
Ale aspon uz vim proc mi to bricho prijde tak strasne tezke uz ted. Tvrdnuti zacalo asi pred tydnem a jedu desetkrat za hodinu. No s triletakem doma nic moc, ale co se da delat.. 2 screening mam 6.9. tak aspon budu vedet jak tam lezej jestli ho premluvim se nekam presoupnout. A kontroly na gynde uz po trech tydnech a mene.
@krispyna jeezisi, no to je teda hezky.
No tak snad se přesune sakra.
Já mám spodního příčně a vrchního podélně. Tvrdnuti nemam, teda jako ani nevím co to je, ale předpokládám, ze to je to jak se to bříško smrskne do křeče?
Nenasadili ti magnezko? Mne hned ze startu doktor řekl ať beru 3×denne magne b6, žádný jiny a teď na kontrole včera říkal, jak to krasne drží. Tak zkus kdyžtak, ale jen fakt to magne b6. Ještě mi říkal, ze od 25tt (když bude vše jak doted) tak preventivně 3×2. Ze s tím má u dvojek dobrý zkušenosti kor na to tvrdnuti. Budu na tebe moc myslet ![]()
Já mam 2.screening 7.9., tak ti jsem v patách. ![]()