Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, moc vás zdravím. Jsem ráda, že jsem vás objevila. Taky čekáme dvojčátka, právě končím 14 tt. Takže jste tady všechny přede mnou. Jestli se nebudete zlobit, budu z vás trošku tahat rozumy.
Přelouskala jsem celou diskuzi a vaše typy na kočárky jsou super.
Zajímalo by mě, kdy vám začalo viditelně růst bříško? Mně se zdá, že jeden den ho mám, druhej ne ![]()
Jestli jste na neschopence a od kdy, případně kdy se chystáte?
Je pravda, že tripple testy vyjdou skoro u každé dvoujtěhulky špatně a jak se potom postupuje?
Jo a kolik jste přibraly?
Doufám, že vás tou záplavou otázek neodradím a budu moc ráda, když mě vezmete mezi sebe.
Dana
Ahoj Daniko , tak tě tady „u nás“
vítám. Klidně z nás tahej rozumy, my je taky taháme z holek před námi
![]()
Já bych řekla, že v tom 14tt jsem už vypadal docela tlustě
a pak to šlo velmi rychle. V 16tt jsem už měla slušný pupíček
Teď jsem v 21tt a zrovna dneska mě manžel konečně vyfotil, tak snad dám večer do galerky (únor 2007) fotku - tak pak koukni
.
Na neschopence zatím nejsem, problémy vcelku nemám žádné, ale uvidím co mi v pátek řekne doktor. Pokud by mně ji nabídl nebo doporučil, už se asi bránit nebudu. Nechci nic riskovat a z únorové diskuse vím, že holky se cítily fajn a přesto byl problém a mají teď klidový režim. Takže to moc není o tom jak člověku je.
Budu upřímná - já dodnes výsledky tripple testů neznám (při poslední kontrole jsem byla u dr. v jiné ordinaci a neměl mojí kartu), ale netrápí mě to, protože jsem byla ve 12tt na kombinovaný test a ten dopadl dobře. Ostatně ty výsledky zjistím teď v pátek, tak uvidíme. Obvykle ty tripple testy vyjdou hůř, ale dr. by s tím měl počítat, jsou na to taky jiné tabulky a ty špatné výsledky taky nejsou pravidlem. Co je v případě špatných výsledků dále ti nepovím, asi záleží co vyšlo špatně.
A váha! To je kapitola sama pro sebe
Já mám teď tak 5kg nahoře. Myslím, že je to v pohodě, ale je to věc individuální a taky záleží s čím člověk začíná
. Rozhodně si s tím nehodlám lámat hlavu, hlavně pokud budou prckové v pohodě.
Držím pěsti a určitě se zase ozvi co je u tebe nového.
Zuzka
Holky, ja jsem za cele tehu pribrala 16 kg, ale je fakt, ze jsem rodila ve 34tt a nejvic se pribira na konci. Taky jsem mela na dvojcata hrozne male bricho. Co se tyce tripple testu, mne treba vysly dobre. Pokud by vysly spatne, poslou te asi na amniocentezu (odber plodove vody), se kterou muzes ale nemusis souhlasit.
Ahoj Daniko,
vítej mezi námi ![]()
Určitě je dobré, když si máme s kým probrat své problémy, protože dvojtěhu je opravdu o trochu jiné než s jedním.
Co se týče tripple testů - u nás se dělají v 11 tt spolu s UZ a pak až ve 20 tt UZ. A výsledky sama taky neznám. Zítra jdu k doktorovi s výsledky z UZ. Ale dr na UZ říkala, že z toho co může vidět-je to OK.
Já už v tom 8 tt měla malé bříško. Hlavně hrozný hlad a když se vidím vždycky se svým švagrem, tak se směje, protože než mi doktor sdělil, že čekám dvě miminka, byli jsme spolu s našimi dětmi na koupališti a já jedla za dva. A on se smál - jen jestli nemáš dvojčata
a mám.
Teď jsem v 21+5 a mám 6.5 kg nahoře. Pupek mám ale, jako bych měla už rodit. Připadám si obrovská. Ale fotku mi ten můj chlap ještě neudělal, taky se k tomu chystáme, protože to bude stát za to!!!
Taky stále chodím do práce a uvidím, kdy doktor üzná za vhodné mě nechat doma, asi taky nebudu řešit jestli ano či ne. Odborník je on a nechci nic riskovat!!! I já potřebuju být fit, abych měla na mimísky sílu.
Sice první 2-3 týdny bude snad doma manžel, pak se těší moje maminka - prý že si u nás udělá dovolenou ![]()
Jelikož mám termín 20.2.2007 a v termínu kolem 20.2.2006 jsme jeli společně s mojí maminou na dovolenou, kterým se mi jí snad podařilo splnit jeden z jejich snů, tak se připomíná, že si po roce dovču zopákne ![]()
Manžel taky nenápadně vyzvídá, co by mi udělalo radost, aby mi koupil po narození našich dětiček. Rozhodla jsem se, že nic nechci, ale v době takové,kdy to půjde co nejdříve se pokusím, abychom se všichni vypravili na nějakou pěknou dovolenou k moři…
No tak konec snění, protože to je ještě hoooooooooodně daleká historie.
Tak všem přeji pevné zdraví
AHOJ TĚHULKY
ahoj holky, vy jste se teda rozjely!
tak vitam Capinku a gratuluju ke zdravym holcickam a jsem rada ze tu jsi a budes nam radit! ![]()
a ostatnim preji k pohlavi miminek (nechci to poplest) a my jdem na utz zitra a asi si to nenechame nakonec rict!
a taky vitam Daniku ! doufam ze od nas ziskas nejake uzitecne rady ![]()
no, ja pribrala asi 6 kg, ale bricho mam taky jako v 10. mesici! ![]()
jinak do prace nechodim, jsem po umelem oplodneneni a oni to asi berou jako rizikove a jsem rada, valim se doma, nechci nic riskovat!
jinak kocar jdem obhlidnout dneska, furt mame asi ten hartan ZXII…
a u doktorky taky nic moc, kdyz uz se neco ptam, taky neni moc sdilna…
holky a chodite do nejakych tech predporodnich kurzu a nebo jste se uz byly podivat do porodnice? musi se tam hlasit nejak predem nebo me tam pak posle doktorka?
jo a pridala jsem foto vedle zuziky do unoru 2007, ale zuzika ma hezci brisko… ja ho nechala radsi oblecene… jinak je tam velky spek! ![]()
a jeste jsem se chtela zeptat jestli nevite co Oren, je v te nemocnici?????
Holky, díky moc za odpovědi.
My máme dvojčátka taky po IVF, ale zatím je vše OK, takže chodím do práce.
Na nějaký předporodní kurzy určitě budu chodit - já jsem z Brna a Klub dvojčat tady něco organizuje, takže to zkusím tam.
Koukla jsem na fotky, pupíky máte moc pěkný
Já mám zatím jen véééélkej špek.
My jsme včera byli poprvé zkouknout kočárky, teda jen v jednom obchodě a byla to dost bída. Měli tam všeho všudy tři
a ty byly strašně těžký. Takže nevím. Asi projedu ty, na který jste dávaly odkazy, některý byly moc pěkný.
Ale spíš se kloním k variantě starší hlubokej z druhé ruky a pak pořádnej sporťák na dýl.
Nevíte jak starý děti už v kočáru sedí ?? My máme termín v dubnu, tak jestli při další zimě už budou moct být ve fusaku ve sporťáku ???????
Ahojte
Daniko - jsem taky z Brna
, gratuluju ke dvojčátkům..k tvým dotazům..tak s holkama mi břicho vylezlo až kolem 18-20tt (ale za to strašně rychle a obrovských rozměrů), přibírat jsem začla stejně, celkově 13kg (nechala jsem v porodnici), pracovala jsem co to šlo..neschopenka jen asi tři týdny před nástupem na mateřskou a to ještě na domluvu (zaměstnavatel ukončil činnost - taky mohl počkat
) tripple testy jsem měla v normě, a rodila přirozeně(vyvolávačka) 39+0, na kočárky se jdi podívat do Bali na Tomkově náměstí v husovicích jestli jste tam ještě nebyli, měli by tam mít výběr, já u nich kupovala sporťák když ještě byli pro dvojčata v pidiprostorách a to měli vystaveno tak 7 i víc dvojkočárů, tohle by měla být prodejna ve větších prostorách tak třeba mají i velký výběr, já tam nikdy nebyla.....určitě mají www.
jinak se drž
a i pro ostatní…tak čekáme kluka…tak jsem zvědavá jaká to bude proti holkám změna..
Zdenik
Zdeniku ahoj, díky za typy, jsou super. Určitě to omrknu.
Teda tys měla pohodový těhu, kéž by nám to tak hezky vyšlo všem.
Hned využiju toho, že seš brňačka a jdu vyzvídat.
Jste v brněnským klubu dvojčat? Absolvovala jsi s nimi přípravu a když ne, tak kde?
Předpokládám, že jsi rodila na Obilňáku.
Tééda, když to po sobě čtu, to je skoro jako výslech
Tak doufám, že moc neprudím.
Daniko - v klubu dvojčat nejsem a přiznám se ani jsem o tom neuvažovala, já chodila na přeporodní kurzy, cvičení pro těhotné a následně cvičení pro děti na kounicovu www.jarmila.com, nic speciálního pro dvojčata - je to pro všechny
. a jako prvorodičce mi to docela dalo..
rodila jsem na Obilňáku, až tě tvá dr. pošle do poradny do porodnice doporučuju dr. Gerychovou, většinou se ti dr. objevují jak na Obilňáku tak v Bohunicích. (mmch tenkrát se to na Obilňáku hemžilo fakt pěknejma chlapama
, sympaťáci dr…) Mě se Obilňák líbí ze všech porodnic nejvíc tak jsem byla ráda, že půjdu s největší pravděpodobností tam,..hodně se rodilo byly stop stavy takže to zas tak jisté nebylo, ale holkám se na svět moc nechtělo tak to pak dopadlo vyvolávačkou…i když já bych asi místo července rodila asi až o vánocích
, mají výborné porodní pokoje, sprcha, záchod na pokoji takže soukromí a vybavení se mi taky líbilo… a personál taky…já můžu jen doporučit..
měla jsem těhotenství opravdu perfektní a krásné, bylo by fajn kdyby to tak šlo i ostatním, držím všem palce…teď při tom druhém už to taková lambáda není..zdravotně dobrý, ale já jsem nějaká opotřebovaná ![]()
a klidně se ptej když můžu napíšu.;-)
Zdenik
Ahoj všem ![]()
Tak jsem dneska byla u pana doktora.
Současně mi sestřička dala žádanku na test cukru v laboratoři.
Povíte mi někdo prosím, co to obnáší?
Také mě čeká do měsíce další ultrazvuk.
Hlavně se chci zeptat, zda někdo máte problémy s tvrdnutím bříška?
Beru těhu vitaminy Calibrum. Doktor mi vůbec nic na tvrdnutí bříška neřekl s tím, že dle vyšetření je vše v nejlepším pořádku. Prý si mohu dokoupit magnesium, ale v lékarně mi řekli, že dávka na den ve vitaminech pro těhu je dostačující… ??
Řešila jste některá podobný problém? Díky za radu.
Miminkám krásně tloukla srdíčka a pěkně se mi ozývají ![]()
Přeji krásný večer
Hodně klidu a zdravíčka ![]()
ahojky
tak jsme dneska zjistili, že budeme mít dvojčátka
ještě jsem trochu v šoku ![]()
teď když už se to ví, tak se na mě najednou hrnou informace, kdo všechno z rodiny je z dvojčat, a že to vlastně tak vychází ![]()
teprv se budu rozhlížet a dočítat diskuzi
tak doufám, že mě vezmete mezi sebe ![]()
ve čtvrtek mám jít na velký UZ a „genetiku“
co znamená ta genetika? musím vědět nějak podrobně rodinnou anamnézu???
díky zuzka
Vítej mezi námi Zuzajdo ![]()
Gratulujeme k téhle novině, i když zpočátku je to určitě velké překvápko!!!
Nevím, na co přesně jdeš, ale někde chtějí mít i rodinnou anamnézu…
Přejeme vám všem třem hodně zdravíčka a opatruj se !!!!!!!!!!!!!!!!
Pěkný večer
ahoj holky, omlouvam se jestli sem zanesu trochu smutku, ale dneska nam utz nedopadl dobre… v pondeli musim jit na amniocentezu, jedno mimco ma na jedne ledvine nejake cysty, takze je to displaze ledviny nebo co, tak se doktor obava aby to nebyl dusledek neceho horsiho… tak od pondeli za 3 tydny budou vysledky, to asi neprezijem!!!!
toz tak jsme dopadli ![]()
jinak zdravim novou Zuzajdu a vsechny se opatrujte!!!
Misu, moc na tebe myslím a v pondělí ti budu držet všechny palce. Ale neboj, určitě to dopadne dobře - musí !!!!!!!!
Ta doba čekání na výsledky se nedá nějak zdrátit? Třeba tím, že by ses objednala jinam? Určitě to dřív jde, kamarádka měla výsledky amnia do týdne.