Dvojčátka

• Fotoalbum (29)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1719
17.10.06 14:00

Ahojky dvojtěhulky!

Míšo, tak to mi je moc a moc líto! :( Já pevně věřím a taky ti přeju, aby bylo vše v pořádku a aby se vše vyřešilo co nejlíp! Věřím, že to čekání bude hrozný, ale třeba na konci zjistíš, že máte naprosto zdravé mimi. :wink: Moc ti to přeju a moc na vás myslím!

Vítám Daniku a Zuzajdu! :wink:

Tak já jsem od začátku těhu doma na rizikovým, protože dvojčátka máme po inseminaci (stimulace hormonálními injekcemi) a navíc jsem si na začátku těhu hned poležela měsíc v nemocnici, protože se mi důsledkem těch injekcí rozjel hyperstimulační syndrom 4. stupně. Mé tělo to zkrátka neuneslo a zavodnilo se 15litry vody. Museli mi odsávat vodu i z plic. Byl to krušný měsíc a proto mě hned automaticky Dr. nechal doma. Jinak bříško mi pořádně vylezlo až po 20.tt. Teď ho mám podle mě velké, ale okolí mi říká, že mám pidibříško na dvě mimča. Jinak dnes jsem 27+3tt a přibrala jsem zatím 9 kg. Mám pocit, že mi to jde spíše do břicha. Ale samozřejmě i stehýnka mi poporostla. :wink:

K dotazu na cukrtest. Já šla ráno v 7h na lačno. Brala jsem s sebou ranní moč. Tu jsem odevzdala, pak mě píchli do prstu (kvůli vzorku krve) a hned mi dali vypít 0,5l glukózy (je to sladký a nic moc), musela jsem si s sebou vzít lahev minerálky. Pak po vypití hodinu sedět v čekárně, pak jít na WC odebrat moč a zase mě píchli do prstu (krev). Pak zase hodinu pauza, to už jsem se mohla jít projít ven. Ale hlavně nic nejíst a nepít! A pak za hodinu zase vzorek moči a vzorek krve z prstu. Pak ještě čekat 15 minut na výsledky. Dopadla jsem v pořádku. Ještě mám s cukrem rezervy. Doporučuju pár dní před tím moc nejíst sladký. :wink: Je to fujtajbl, ale dá se to přežít. Spíš je to časově náročný. Přijdete v 7h a odcházela jsem v půl jedenáctý! :wink:

Na téma kočárek: Asi jsme už opravdu rozhodnutí pro ten Phil and Ted. Vzhledem k tomu, že se mimča narodí koncem prosince, tak na začátku použijeme vložné tašky a pak už je potřebovat nebudem, tak se třeba ještě prodají, protože jsou v reálu opravdu pěkné a splňují i funkci fusaku. Jsou teplounké. :wink: Pro mě budou i potřebné, protože bydlíme ve 4. patře bez výtahu a děcka budu nahoru tahat v nich. Protože korbičky a autosedačky jsou moc těžké. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
17.10.06 14:11

Jinak včera jsem byla na poradně na gyndě. Dopadla jsem dobře. Sice mi minulý pátek fest tvrdlo břicho po malých intervalech, až jsem měla strach, ale nakonec jsem to rozehnala magneskem. Dr. mi včera říkal, že to teď už bude často zlobit, že se to pomalinku připravuje na porod. 8O V případě problémů si mohu vzít magneska 2 ráno a 2 večer. Pak mi kontroloval čípek, říkal, že pěkně drží. Zatím mám pořád CS2, tak jsem měla obr radost, že se nezkracuje a neotvírá. A to jsem měla strach, protože jsem teď chodila několik dní do práce jako záskok za dovču. Ale myslím, že i dost pomáhá ten těhotenský podpůr. pás. Opravdu přebírá velkou roli v držení bříška a ten tlak nejde tolik na záda a na čípek. :wink: Pak se mě Dr. ptal na pohyby, tak jsem říkala, že jsou to divočáci, ale že spíš cítím pohyby napravo. No, tak mi udělal neplánovaně UTZ!!! :lol: Měla jsem radost, protože se hned ptal, jestli známe pohlaví a já řekla, že ASI 2 holčičky, ale že to není stopro. No a on říkal, že tam taky vidí 2 pipinky, takže OPRAVDu 2 holčičky! Už tomu snad i věřím!!! :lol: No a řekl mi, že budu stoprocentně rodit císařem, protože mám úzkou pánev a navíc holčičky tam jsou obě napříč, proto mám i břicho dole. Prý jsou tam jako v hadím hnízdě. :lol: Jedna má hlavičku u vaječníku a druhá pod žebrem a vzájemně se kopou do hlaviček, chuděrky. :lol: Takže já bych nemohla rodit přirozeně, ani kdybych sebevíc chtěla. Dr. říkal, že už se nepřetočí, jelikož nemají místečko. :wink: Teď se budu objednávat do nemocnice na UTZ ve 30.tt, po něm mi udělá Dr. stěry na kultivaci a pak mi prý už nahlásí termín na císařák!!!! 8O 8O 8O Já čuměla jako puk. To prostě strašně letí!!! 8O Podle MS mám termín začátkem ledna, ale řekl, že rodit budeme stopro v prosinci. Holčiny prý pěkně rostou a prospívají. :wink:

Nemáme tady nějakou dvojčatovou maminku, která rodila CÍSAŘEM???? :?: Uvítala bych každou radu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
17.10.06 14:16

Jo a chtěla jsem vám poradit, abyste se vyprdly na práci. Radši zůstaňte doma. U dvojčat je každý den na konci dobrý. A tomu pomůžete i tím, že budete šetřit čípek a budete doma v klidu. Já třeba zjistila, že mi tvrdne břicho, když mám nervy, takže opravdu to chce klid. Říkám si, že člověk to pár měsíců doma vydrží, když za to bude mít 2 krásná potěšení. Navíc potom budete mít blázinec, tak radši čerpejte síly! :wink: Mám kamarádku, která ležela už od 6. měsíce v nemocnici (až do konce), protože se jí začal otevírat čípek a nezlepšilo se to. Takže ležela tam. Bylo to pro ni hrozný, ale pro mimi vydržela vše. Akorát věci na mimča pak museli dokupovat manža a její mamka. To jí trochu mrzelo. :(

Přeji všem hezký den. Já jedu s mamkou vybrat nějaký přebalovák. :wink:

Míšo, moc na tebe myslím a držím palečky!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
17.10.06 17:10

ahoj holky, diky moc! omlouvam se pisu jen kratce, nejak nemam naladu, ale jste moc hodne…
no, ty vysledky asi tak dlouho trvaji, i v knizce psali ze tak 2-3 tydny a spousta holek to myslim taky psali…
jeste jsme si to hledali na netu a pry i s jednou ledvinou se da prozit plnohodnotny zivot… tak doufame, ze to nebude nic „horsiho“
tak se opatrujte, ja se ozvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
17.10.06 19:08

misa
nemysli hned na nejhorší
ale i kdyby, můj manžel má celý život nefunkční jednu ledvinu, tu druhou má víceméně v pohodě
správně by neměl sportovat (nesmí se potit :) ) a jíst některé věci, což moc nedodržuje a je naprosto v pohodě
sem tam dojde na testy, ale poslední dobou se mu to nehorší, spíš naopak (svědčí mu manželský život :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
17.10.06 19:58

Ahoj holky,
no nám se tady zase urodilo :wink: :oops: Vítám novou těhulku Zuzajdu . Docela chápu, že jsi z toho zjištění ještě v šoku… já byla taky :wink: :D a když se mě sestřička ptala jestli to máme v rodině a já řekla, že můj táta je z dvojčat, tak mi odpověděla, že to jsme s tím teda měli počítat :wink: :D
Kuzelko , mě chytají občas křeče do nohy, tak jsem se na to magnesium ptala dr. a ten říkal, že v podstatě na to není omezení a jen mám dávat pozor ať z toho nedostanu průjem. Takže si většinou rozpustím 1-2 tablety denně a docela to pomáhá. Myslím, že stejný efekt to má i na bříško :wink: .
Míšo , držím pěsti a nemysli hned na nejhorší! A máš moc krásné bříško :wink: :D ! Oren už je určitě z nemocnice doma, myslím, že psala do „února“.
Lio , tak teda dvě holky, jo? To bude mít ten váš taťka doma babinec :wink: . S tou prací máš určitě pravdu. Řekla bych, že mé tělo si o to i samo říká. Za posledních 14 dní mi tak strašně povyrostlo břicho až mě děsí jak to jde rychle. Doufám, že se to temto trošku zpomalí, jinak mě odvezou k porodu na trakaři :wink: :D .

Já už se nemůžu dočkat kontroly v pátek. Nějak zase potřebuju info, že je vše v pořádku. Ale toho se už asi nezbavím, ač jsem si zpočátku myslela, že je to jen „syndrom prvních týdnů“ :oops: :D
A ještě závěrem se musím pochlubit. Včera dostal taťka první kopanec! A aby taky ne, poslední dny kopou kluci jak šílení, tak proč jenom mě, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
17.10.06 21:02

teprve dočítám diskuzi a jsem u kočárků

pro jedno jsem měla vyhlédnutou inglesinu magnum, takže teď pokukuju po inglesině domino
mě právě nejvíc láká ta kombinace i s autosedačkou (u nás se prakticky všude musí autem), ale nebudou mimča moc izolovaná, když budou naproti sobě?
nevíte, jestli nějak komunikují, když jsou v kočárku vedle sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
18.10.06 09:06

Zuzajdo , tak já jsem se rozhodla taky pro Inglesinu, ale tu starší, protože kupovat nový kočár za 30 tis. se mi fakt nechce :wink: . Musím taky hodně jezdit autem, takže pro mě jsou ty autosedačky docela důležité. Ty starší inglesiny mají navíc adaptér, na který můžeš dát ty korbičky i vedle sebe. Pravda je, že ji taky volím aby měla mimča zpočátku dostatek místa, což v těch samostatných korbičkách budou mít určitě a můžeš si zvolit jestli je dáš za sebou (např. do obchodu) nebo vedle sebe. Zpočátku je asi jedno, že budou mimča izolovaná a až budou sedět, tak se začnem poohlížet po nějakém novém sporťáku nebo golfkách. Navíc některé maminy psaly, že když už jsou děti trošku větší a sedí např. vedle sebe bez přepážky, tak si docela i můžou ubližovat. Tenhle kočár mi přijde docela variabilní, ale napíšu ještě v neděli až ho uvidím na vlastní oči :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
18.10.06 09:59

ahoj holky, diky moc za podporu, ja vim ze nemam myslet hned na nejhorsi, ale kdyz ja vzdycky vsechno vidim hned cerne!
Zuzajdo a to uz se tak manzel narodil? (jestli teda neva ze se ptam)
Zuziko, tak oren prosim kdyztak pozdravuj, ja ty vsechny diskuze nestiham :)
dneska manzel jeste jednou volal tomu doktorovi jestli opravdu je nutna ta amnio a pry by ji doporucil, protoze kdyby se (nedejboze) opravdu doslo na neco horsiho, tak pry jedno mimco muzou dat pryc, coz ja si myslela ze to nejde… takze tak :(
jo, obcas taky chytam krece do lytka, ted jsem si koupila magnezii (neperlivou vodu) ale doktorka rikala ze to mam stridat, protoze kdyz beru maternu tak tam pry to uz je…
ja ze mam krasne brisko? diky! ale kdybys ho videla nahe :) proste spek… ja ho mam totiz takove napul… :)
holky, nejak jsem se rozepsala, tak vam vsem jeste jednou moc dekuju a opatrujte se!!!!!
a ja uz chci taky kopanec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
18.10.06 11:03

zuziku
jo o té starší jsem četla, to by bylo ještě lepší
když se mi ji povede sehnat, šla bych do toho, ale nenašla jsem, že by to někdo prodával i s autosedačkami, myslíš, že je ten podvozek kompatibilní s dnešními korbičkami a autosedačkami inglesina?

jinak já bych taky šla klidně do staršího, ale připravuju se i na možnost, že když mám přesné požadavky, tak ho třeba neseženu
na první pohled na netu jsem našla komplet I-domino za 25tis.
je to pálka, ale je včetně nějakého zimního fusaku, ten nechci a třeba budou na jaře nějaké výprodeje…

misu
jojo manžel se s tím narodil, je to nějaký syndrom, až přijde, přesně se ho zeptám, vždycky to zapomenu
způsobuje, že mu jedna ledvina nefunguje a druhá z části (ale z větší části jo)
přišli na to asi až ve 12-ti letech, manžel říká, že seprý chtěl ulít ze školy, tak šel k doktorce a něco si vymyslel a ona mu udělala testy a přišli na to
jinak žádné obtíže nemá, jen si musí hlídat pitný režim
normálně rekreačně sportuje, normálně pije alkohol a pod.
ještě mu to pomohlo u vojáků, má na to modrou, ale to už dneska nehraje roli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
18.10.06 11:37

Zuzajdo ,
máš na kočárek spoustu času tak se ještě koukej po inzerátech, např. na www.dvojcata.cz Jediná nevýhoda je snad to, že ten kočárek je poměrně vysoký a jedna mamina psala, že tak od roku a půl už v něm prckové nechtěli proto být a koupila golfky. A starší se dá koupit kolem 6tis. Jinak si myslím, že to se současnými sedačkami kompatibilní snad bude, ale to se chce spíš zeptat přímo na Inglesině nebo někde v obchodě. Nebo ještě lépe to někde vyzkoušet, protože oni toho někdy nakecají :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
18.10.06 12:13

Holky jednu jetou Inglesinu včetně autosedaček prodávají tady:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Je to za 15 000 a to se mi zdá trochu moc, co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
18.10.06 12:42

danika
super, jsi poklad
už jsem odpověděla, jestli to bude ještě aktuální, asi do toho půjdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
18.10.06 12:56

ZUZ, tak to je super, že je to ono :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
18.10.06 13:15

Zuzajdo diky moc… tak to je super ze vede takovy zivot, dava mi to nadeji a trochu me to uklidnilo, diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová