Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě dr. pohlaví řekla ve 12. týdnu a na další kontrole se to potvrdilo. Jsou tam 2 kluci. Já nevim proč čekala holky ale spletla jsem se, mým instinktům se asi nedá důvěřovat.Hlavně že jsou v pořádku, to je přece nejhlavnější.
Jo táááák, ja myslela ze videl.. ty joo tak to je divny:( ale kdyz slysel srdicka tak sad vsechno bude v poradku…:) drzim pesticky a dej vedet
Přeji krásné ráno.
Včera jsem byla na velkém sonu a vše ok, tak jsem si zase oddechla
MUDr to vzal opravdu podrobně, nikdy bych nevěřila, že to jde všechno tak vidět. Všechny prstíčky, kotníky, kostli, komory a síně u srdíček prostě supr. Potrvdil opět páreček, takže už to je asi jistota…
jinak co se týká popraskaného břicha, tak zatím nemám ale prý to vypukne v 6měsíci. někde jsem četla, že je supr se obalit folií , takže to teď provozuju každý večer, pořádně se naolejuju a zabalím do folie, tak na hodku ![]()
Doufám, že to bude mít nějaký efekt ![]()
Ahoooj, dneska jsme byly prvne na brisnim ultrazvuku, prcci jsou oba dva stejne velcí (4,5 cm) tak snad se budou uz jen dal a dal dobre vyvíjet a nic zlého se nestane…Jen me nechtela nechat pracovat
ale ja ji ukecala ze do posledniho dubna, pac od kvetna z prace odchazi a mam odstupné ![]()
Nevíte jak mi tedy budou pocitat materskou( nárok na ní mam, to mam zjištený) jen nwm jaky mesíce a zda se tam pocita i to odstupné:)
musím to proste jeste dva mesice vydrzet:) hih…
Fákt folii jo? ty jooo, tak to asi budu taky praktikovat, ja se zatim mazu jen telovym kremem… tak asi budu muset casteji ![]()
Joo holky.. myslite že to jeste dva mesice zvladnu? zatim si teda nepripadam ze by mi bricho narosltlo..takze se to jeste da ne do toho 5. mesice? to jeste bricho mit ohromny nebudu… jsem ted 12+1 a potrebuju jeste 8 tydnu vydzet.. tak snad jooo.. prumerne prcci rostou 1 cm za tyden.. coz je osm cm.. takze snad to dam, ne?
Kátísek píše:
Joo holky.. myslite že to jeste dva mesice zvladnu? zatim si teda nepripadam ze by mi bricho narosltlo..takze se to jeste da ne do toho 5. mesice? to jeste bricho mit ohromny nebudu… jsem ted 12+1 a potrebuju jeste 8 tydnu vydzet.. tak snad jooo.. prumerne prcci rostou 1 cm za tyden.. coz je osm cm.. takze snad to dam, ne?
Holka zlatá t ti nepovím mě břicho narostlo tak že mám už 104cm přez pupík v 18+0tt
Určitě to zvládneš.Musíš pokud jde o to odstupný.Já se přiznám,že jsem ráda že jsem doma a nemusim se v práci nervovat.
Držim palečky ať to ty dva měsíce zvládneš!!!!!! ![]()
Kátísek píše:
me slo videt brisko az po 20tt,jde o to jakou postavu mas pred tehotenstvim,na hubenych zenskych jde videt brisko drive:))me rostlo pomalu a ted uz mam buben ze si na nohy nevidim a sotva stojim,sedet uz nemuuzu
jinak popraskani jsem se nevyhla a to jsem zkousela vse,mazu se i 10× denne olejem,ale brisko se hodne natahne a na to podle me ani folie nepomuze
to zvladnes,pokud nemas narocnou praci a potom budes uz jen odpocivat ![]()
Díky moc za radu.. no nejhubenejsi nejsem, nakej spíček mam:-D ale zatim mi to neprijde… a práce narocna neni, vetsinu casu sedim a stejne delam 2 hodiny rano a dve odpoledne.. takze to neni tak nárocne.. uvidim.. holt bych popripade nasoutpila na neschoenku a pak bych se 30 dubna nechala uschopnit.. ale snad tech 8 tydnu zmaknu.. urcite se budu moct jeste hejbat:) drzte mi pesti:)
Tak po delsi dobe zdravim vsechny maminky
ja jsem ve 12 tt a muzu rict ze uz se brisko zacina pekne rysovat.Pristi tyden jdu na NT a BIOCHEMICKY TEST tak doufam,ze bude vse v poradku,no koncem brezna mi konci materska,tak nastupuji na neschopenku,tak jsem zvedava,jak to bude s tema vychazkama.Uz se taky nemuzu dockat az se dozvim co cekame,manzel to sice nechce vedet,ale ja to proste nevydrzim
Krasny slunickovy den vsem ![]()
Leni to je supr zpráva, já bych to taky nevydrzela a budu to chtit vedet co tam mame
joo ja jsem 12+4 a taky trosku brisko mam
sice merime zatim necelych 5 cm ale uz i tak je to znat:)
Ahoj, dneska jdu na screening na vrozené vady, tak jsem trošku napjatá, jak to vyjde. Dneska jsem 12+1, přesně před týdnem mělo A 40mm a B 42mm, dneska se už snad k těm 5 cm dopracujeme
Je to tady nějaký mrtvý ta diskuze a taky často myslím na Dagmarianu, jak tu naposledy psala, že doktor neviděl srdíčka, jen je slyšel…Tak jen doufám, že to dopadlo dobře a že se tu zase brzo ukáže a písne nám, jak na tom je… Jinak mi bříško narostlo úplně hrozně, už asi 14 dnů nosím svoje staré těhotenské kalhoty a džíny jsem uložila na dno skříně a asi budu muset vyrazit nakupovat ještě další těhu oblečky, z prvního těhu mi těch slušných věcí do práce moc nezbylo. Aktuálně jsem navíc od dcery chytla rýmu, tak jsem si v sobotu po dlouhém rozmýšlení zobla na teplotu paralen (všude na internetu psali, že ten by snad škodit neměl),tak snad mi za to dneska doktorka nevynadá ![]()
Ahooj lištičko, jj, nejak se to tu posledni dobou nehejbe,ale obcas jooo
ono se to rozjede…
nooo me prvni screening delala,ale sotva mi po brise jezdila minutu a nic nerekla.. tak nwm, snad taky vsechno v ohode.. zmerila je a bylo to, jinak nak nic nerikala.. jak byly dvojvajecny, tak uz jsou nalepeny na sobe,ale maji mezi sebou prepazku
takze opravdu budou dvojvajecny a merime 4.5 cm( tedy v patek) na kontrolu jdu az 30. brezna, takze mame zatim pohodu… nic me netrapi, a diky bohu, se do obleceni normalne vejdu porad.. uvidime jak se vyloupnu:) já si taky tuhle vzala paralen pac jse si skripla nerv v zadech a paralen mi pomohl.. kdyz ho nebudes jist moc casto tak to urcite neskodi a paralen je jeden z mala, ze se muze
dej vedet jak ti utz dopadl ![]()
Já jsem tady furt
Já myslela,že jsem to sem psala,dva dny na to jsem byla u svého gynekologa a jsou tam,moc na Gennet nadával,ale to už i dřív ![]()
dagmariana píše:
Já jsem tady furt![]()
![]()
Já myslela,že jsem to sem psala,dva dny na to jsem byla u svého gynekologa a jsou tam,moc na Gennet nadával,ale to už i dřív
Tak to je super, že je vše v pořádku ![]()