Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky, mám dvojvaječný, na fotce je můj Honzík, jsou mu 3 roky a 8 měsíců. Prej se na miminka těší, když o nich mluvíme, tak vždycky že to bude kluk a holka.
Ale to si ještě počkáme, než se to dozvíme, to bude překvápko v lednu. ![]()
Ahoj holky,
pár dní jsem tady nebyla, tak všechny zdravím ![]()
Kamčo: neboj určo všechno dobře dopadne, já měla srdíčko u jednoho kolem 30 dne a u druhého a pár dní později ![]()
Králi: toxo se dá chytit spíše se špatně umyté zeleniny, nebo z masa a když ji někdo chytně, tak často vinu hází na kočky apod. Já mám taky strach, sama mám doma 2 kočky, ale zbavit bych se jich určitě nedokázala.
holky já včera byla na kontrole, výsledky z krvě ok, ale moč mě trochu viděsila, mám malinko zvýšené leuko, ale to bude asi tím, že mě trápí hodně rýma a od doktorky jsem dostala Pimafucin na výtok. Pak mám prý taky drť (písek) v moči, denně piju tak 3 litry vody, tak jsem docela vystrašená. Nevíte co s tím?
@Térouš ty náš zdravotníku
na tebe jsem právě spoléhala, že napíšeš, že to je vše ok
díky moc ![]()
. dokud neni zaplava bakterii z kultivace moce, tak bych to neresila. ale brusiny si dat na tejden muzes, a prolejvat se a prolejvat
![]()
@Térouš
díky moc
jo a ještě ta rýma? dneska mě strašně svědí v nose a neustále pčikám, mám o ty mimča strach. Kámošky říkají, že se to stává, jedna měla prý rýmu celé těhu. Ach jo
samé strachy ![]()
Máško, stejne jako Krali. nektere tehotne mivaji ucpane dutiny vlivem hormonu. urco nezkazis nic klidem a nejakym cajikem s citronem a medem. uvidis, jestli to zmizi nebo ne. kazdopadne se neprepinej a laduj ovocko at ma imunita podporu. nic jinyho s rymou stejne nenadelas. jediny volneprodejny prasek, co muzes v tehu je paralen a to je naprd. pri celkovym zhorseni stavu k obvodakovi
Ahoj děvčata, jaké máte prosím zkušenosti s prvotrim. screeningem? Já byla dnes a horší den jsem zatím nezažila. Výsledky jsou pozitivní
a od genetičky nás hned poslali do nemocnice na detailnější vyšetření. Tam jim to taky vyšlo pozitivní, ale ne už s takovým rizikem Dawnova syndromu, ale prej hodnoty krve jsou u dvojčat zkreslené a po IVF je automaticky dvojnásobné riziko. Já byla dnes tak vyděšená, ale doktorka v nemocnici mě uklidnovala, že obě mimina vypadají krásně, že je vidí jako zdravá bez srdeční poruchy. Prej mám počítat s tím, že mě na genetice budou cpát do odběru plodovky, ale riziko potratu je u dvojčat až 4% a i kdyby přišli na vrozenou vadu, tak nedokážou jeden plod odebrat a druhý aby byl v pořádku. Takže jsme se rozhodli na plodovku nejít. Ale pořád mě to hlodá a musím nad tím přemýšlet.
@Evkaaaa - uvidíš, že to bude v pořádku.. Mě ze začátku (kolem 8tt) při hospitalizaci v nemocnici z důvodu zvracení řekly 3 ZDRAVOTNÍ SESTRY, že o těhotenství nemám nikomu říkat, že je hodně potratů..
Věř té doktorce v nemocnici- přece jen asi věděli, proč tě za ní poslat ![]()
Evi, no zalezi na tom kolik ti to vyslo. u prvotrim. screeningu se jedna o trizomialni vady, mezi ne patri Down a jine a rozstepy. jde o to cislo. kazdopadne, neplas ted a nech si udelat tripl test v tom 16tt. u dvojek fakt byvaj hodnoty zkreslene, ale to o tom IVF, s tim tedy nesouhlasim. to jsou jen takovy reci, ktery vznikaji z toho, ze IVF je ted cim dal vic, ale procentuelne na normalni poceti to vychazi uplne stejne. drz se holka ![]()
@Térouš
u jednoho výsledek 1/147 a druhé 1/128 možnost výskytu Dawn.synd. Hlavně byla nízká hodnota PAPP-A asi jen 0,267 MoM a NT 1,6 u obou a taky nosní kůstky u obou, srdíčka bez vad. Když jsem vylezla z ordinace, tak jsem byla celkem v pohodě a klidná, ale teď to na mě nějak sedlo a pořád na to myslím.
@Evkaaaa drž se holka u dvojčat jsou hodnoty dost často zkreslené já nato jdu taky za dva týdny a mám strach ještě je tu ten 16 týden ten může ty hodnoty změnit. Pani doktorka tomu rozumí určitě ti řekla jak to vidí ona. Drž se ![]()
Evi, kdyz jsou nosni kustky a srdicka ok, melo by t byt v poho. verim v to ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat