Poradna duly
Jana Čurdová
@Yvulle ahoj a děkuji ![]()
Já bych doma zůstala ale když to nenavrhl lékař
tak asi počkám. Nejsem zas ten typ co by jen tak zůstával doma od začátku těhotenství
![]()
@ametyst píše:
@Yvulle ahoj a děkuji
Já bych doma zůstala ale když to nenavrhl lékařtak asi počkám. Nejsem zas ten typ co by jen tak zůstával doma od začátku těhotenství
![]()
To chápu. Mně právě bylo zase řečeno, že dvojčátka jsou automaticky brány jako rizikové. Ale je pravda, že každý doktor to říká jinak. Taky jsem chtěla pracovat déle, ale ani moje práce to neumožňovala. Tak hlavně ať se cítíš dobře a bude vše ok
![]()
@Yvulle děkuju a nápodobně ![]()
Já bych chtěla zůstat doma, ale zdá se mi to teď zatím brzo když jsem ve 12týdnu
a navíc když doktor nic neříkal. Já si o to moc říkat nedokážu
.Ale unavená jsem, to ano. Spíš si říkám, že pokud screening dobře dopadne tak se zkusím domluvit na úpravě pracovní doby anebo občasném home office. Pokud to šéf nebude chtít, tak holt budu mít smůlu-a on taky ![]()
Já zas opravdu nerozumím těm co otěhotní a hned běží na gyndu pro neschopenku
![]()
@ametyst to máš pravdu. Moje představa o těhotenství byla také jiná. Spíš se mi nechtělo být doma i z důvodu toho, že se budu trochu nudit a nebo zbytečně přemýšlet nad hloupostma co se týče těhotenství. Jsem tak trochu strašpytel a také jsem zvědavá tak to vše bude pokračovat. Musím si pichat injekce na ředění krve.. chodím na hematologii a ještě na endokrinologii a teď ještě prý půjdu na kardiologii aby zkontrolovali srdíčka miminkům páč při druhém screeningu to šlo špatně vidět a byli špatně natočené. tal uvidím.
![]()
@Yvulle jej vůbec to nemáš jednoduché
!!!Moc ti držím palce
!
Ale jestli ses dočetla já to taky nemám nejsnažší…jsem po potratu ve druhém trimestru a mám šílený strach z prvního screeningu. Už teď začínám být nervozní…kéž už by bylo po něm a věděla bych, že jsou obě miminka v pořádku ![]()
Jinak nevím jestli je to normální ale taky se tak zadýcháváte? Já nemůžu ani jít rychle po rovince, dýchám s otevřenou pusou jak pes, je to strašný, vůbec na to nejsem zvyklá. Bojím se jestli nemám nějaký zdravotní problémy jakože já-srdce, tlak
.Ale je to dost nepříjemný. Obvykle jsem energická, chodím dost rychle, ale v tomhel stavu prostě nemůžu
.A to jsem si plánovala jak budu cvičit…no to asi nebudu. Jedině snad plavání mě napadá, ale tam se zase bojím že mě někdo v bazénu kopne ![]()
@ametyst taky se zadýchávám, ale tělo pracuje třikrát tolik… takže asi je to normální.. zatím mi zjistili jen nízký tlak.. včera se mi teda v práci strašně točila hlava, ale naštěstí to se mnou nejeblo… já už doslova odpočítávám dny další kontroly a screeningu ![]()
@Verča19931993 no ale lepší nízký než vysoký-ten je nebezpečný a bojim se že ho mam já
Ale vidíš to, takže je to faktk normální asi se zadýchávat. Ale já teda fakt funím příšerně.
Ty asi na ten tlak musíš jíst častěji…
Ano já taky odpočítávám…to zvládneme
![]()
Já na to anin echci moc myslet…hlavně že by mohlo být něco špatně. Ale nervy to budou strašný. Ve čtvrtek jdu na klasickou kontrolu a nervy mam ale taky z toho.
@ametyst taky si myslím, že to zadýchání je normální. Stejně radši dělej vše pomaleji
. Jinak co se týče toho screeningu vše bude v pořádku. Vůbec se nedivím, že se po takové hrozně zkušenosti bojíš. Ale věřím tomu, že vše dobře dopadne
. Jinak já se také zadýchávám jsem jak hroch
a to jsem si plánovala také cvičení procházky se psem a to jdu jen kousek a jsem ráda, že dojdu domů protože mě bolí v podbřišku… Je to hrůza, ale každý má něco. A tusíš co to bude,?? Nebo vůbec nevíš? ![]()
Holky chci se zeptat jestli jste některá také v 22 Týdnů?? A jestli miminka už cítíte?? Já popravdě ještě moc ne. Možná někdy trochu mi přijde, že to mohli být, ale určitě to nevím…
![]()
@Yvulle dekuju moc. Zatim nevim ale tusim urcite 1 holcicku.Jsem teprv ve 12 tydnu.ty jsi prvorodicka? ti pohyby citi pozdeji.Ja jsem vzdy citila neco uz kolem 15 tydne ale ja jsem opravdu hodne senzitivni.
@ametyst jee holčička tak to je krásný.
My budeme mít dva chlapečky tak se těším. Jinak jo jsem prvorodicka takže je pro mě vše úplně nové a neznámé
teď zrovna řeším, že mě chytá křeč do boku stehna a fakt to bolí tak jsem si vzala magnosolv… Tak uvidím… A už máš namyšlené nějaká jména?
@Yvulle jej ja mela neco podobneho s temi krecemi. Brala jsem 3× denne magnesko a asi po 5 dnech to zacalo povolovat!doporucuju.No jmena mam ale bojim se o tom mluvit opravdu mam strach aby vse dopadlo v poradku. a hocicku nevim jen tusim
.Beru i kluky je mi to jedno. a uz jednoho kluka mam…ten me teda ted pekne zlobi jelikoz nosi poznamky ze skoly ze vyrusuje,sycak.Ty pohyby urcite ucitis kazdym dnem uz ![]()
@ametyst jejda promiň nechtěla jsem se vyptávat… Nějak jsem si to neuvědomila… Třeba si to vše napíšeme později.
tak ty už máš jednoho kluka tak to je radost… Už se také těším až ti naši prckové budou,,nosit poznámky,,
jinak se samozřejmě bojím porodu… Není den kdy bych má to nemyslela hlavně večer páč nemůžu usnout… To přítel vedle mě lehne jak špalek a krásně spí. Závidím mu to.
Ahoj, můžu se přidat k vám? Dnes jsem 9+0 😊. Doma máme 8 letou slečnu a druhé je 4,5let..Dlouho jsme přemýšleli zda jít do tretiho, ale jelikož dcerky mám s bývalým manželem a nynější nemá žádné tak jsme do toho šli.. A nějak se nemůžeme smirit, ze tam jsou dvě. 😂
@Nela.Lea ahoj, gratuluji moc! Je to krásné
jedna se o dvojvajecna nebo jednovajecna dvojčátka? Já jsem dnes 10+1 a taky si na své pořád zvykam
ale už si to hezky představuju a moc se těším. Žádné děti nemam
a je mi 26 let