Dvojčátka TP 2020

Napsat příspěvek
Velikost písma:
120
11.2.20 15:19

@Martaha123 tak to gratulujem, z každého jedno :srdce: :potlesk: ja mam môjho prvého narodeného predčasne, v 34 týždni, tak dúfam že teraz už vydržím aspoň do toho 38 :dance:
Takže tak cca na začiatku aprila, čo? To už čochvíľa :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.2.20 15:27

@Hayley55
Ještě mi došlo, že ty dvojčátka se ukázala až při druhé kontrole. Při první tam byl jen jeden vacek.
A byl v pořádku, když byl předcasne? Musíš doufat, že vydržíš co nejdýl. Mě doktor na 2. UTZ rekl, že by bylo dobré vydržet aspoň do 32. týdne. Dnes jsem byla na kontrole už v porodnici, kde budu rodit v rizikové poradně na 3. UTZ a tam mi řekli, že všechno v pohodě. Čípek se nezkracuje, mimca jsou velká akorát, váhou odpovídají tomuto týdnu, placenty jsou nahoře. Na další kontrolu za dva týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
11.2.20 15:38

@Martaha123 narodil sa s váhou 2300kil, bol to taký maličký škriatoček. Zostal v nemocnici asi 10 dní, ale to kvôli žltačke, nebol ani v inkubátore. Ale zas rodila som v UK a tam majú troška iný postup.
Malý je v poriadku, ale je sledovaný na neurologii lebo ma nejaké epileptické znaky, ale to mal len pár krát a ešte ma hemangióm na hlavičke, tak aj kvôli tomu je kontrolovaný - ale že to má prevažná časť predčasne narodených detí a to by sa malo vstrebať. On sa začal pýtať už v 32 týždni, vtedy mi dali 2× steroidy aby sa mu dovyvijali pľúcka, ale nakoniec sa mi pôrod ešte zastavil.. a teda opäť rozbehol za 2 týždne, kedy sa to už nedalo zastavit.
Tak to je super a v akej sú polohe? Kedy sa vlastne začínajú otáčať dole hlavicami? Nespomínali ti, či máš väčšiu pravdepodobnosť na prirodzený pôrod alebo sekciu? Viem, že obe musia byť v dobrej polohe, čo sa nie vždy podarí, ale ja v to dúfam, nerada by som šla sekciou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
11.2.20 16:04

@Hayley55 hsem ve 4 mesici v 15 tydnu. Hlavne aby bylo se v poradku.Moje dvojcatka jsou jednovajecna.Prsa ti klidne trochu dam, boli neustale a je to neprijemny… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
11.2.20 17:08

@Verča19931993 ahoj prosím tě chtěla jsem se zeptat ten ultrazvuk ve 13 týdnu se dělá přes břicho nebo vnitřně? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
11.2.20 17:52

@Hayley55 ahoj 😊 nám také na prvním ultrazvuku řekli jedno a o 3 dny dele už byli dvě.. mám doma 8 letou a 4,5 letou cacorku..přemýšleli jsme jestli vůbec do třetího..hodně jsem to obrecela..Ale teď se s tím už smiruji. Jsou dvouvajecna a dnes jsem 11+1. Tak snad buď vše ok..první jsem rodila ve 32 týdnu a měla 1440g..6 týdnu v nemocnici..druhou jsem tedy donosila ale od začátku klidovy rezim a prášky.. A teď to samé..beru x prášků protože pořád spinim ale podle utz neví z čeho.. ale mají se dobře. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
11.2.20 19:33

@Nela.Lea ahooj :mavam: joj super, tak ty uz pomalušky finišuje s prvý trimester :srdce: býva ti zle? Už to vidno na tebe? Zvládaš takýto kludový režim keď máš doma dve deťúrence?
Ja keď som to povedala partnerovi tak až zbledol :D skoro ho porazilo, vôbec sme s touto možnosťou nerátali :lol: ale uz to bereme tak, ze bude ako má byť :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
11.2.20 19:35

@Nela.Lea @verča19931883
No to by aj mňa zaujimalo :think: keď som bola tehotná v UK nepozerali má zospodu ani jeden krát.. až keď som začala rodiť. Toto tu má troška irituje, do ktorého týždňa robia tie utz zospodu? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
11.2.20 22:00

@Hayley55
Tak hlavně, že jste to s malým zvládli. Rodí se i menší děti. Tu váhu měl docela dobrou.
Tak plod A je hlavou dolu a plod B koncem pánevním. Doktorka říkala, že kdyby to bylo takhle, tak by šli přirozeně. Trochu se toho bojím, ale snad vědí, co dělají. Uvidíme, ještě je přeci jen čas, třeba se to Béčko ještě přetočí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
12.2.20 06:46

@Hayley55 no zvládám nezvladam :D prostě některé věci musí počkat až bude doma manžel.. jinak od začátku jsem měla hodne nizky tlak mela jsem co delat abych vubec presla byt..a bylacjsem porad silene unavena..zaludek porad na vode.. ale nastesti jsem zvracela jednou..tlak blbne pořád ale už dokážu nějak fungovat..třeba 2 dny funguji a třetí den odpadní a fakt jen ležím a spím.. A často mě teda tresti hlava.. jo mě manžel z toho přestal mluvit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 08:33

@Hayley55 Ahoj :) Já jsem otěhotněla skoro hned po potratu takže 1.překvapení bylo že jsem znovu těhotná, a na další kontrole 2.překvapení že tam jsou 2 embrya :mrgreen: Byla jsem v šoku, obrečela jsem to, přítel taky nebyl nadšený, ale po pár dnech jsme si na tu myšlenku zvykli a teď si jen přejeme aby byli v pořádku :srdce: Jsem taky 9tt (podle UZ 10tt) a čekám jednovaječná.
@Martaha123 Závidím ti že už jsi tak daleko :D Jak se teď cítíš a celé těhotenství bylo v pořádku? Já se docela bojím toho velkýho břicha :lol:

Jinak u mě prý ultrazvukem přes břicho není ani vidět že jsem těhotná :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31
12.2.20 10:14

Anonymní
No, jak se to blizi, tak jsem docela nervozni :D ale těším se, až to budu mit za sebou :) no, už nemůžu holt dělat věci, co dřív. U prvního těhotenství jsem mohla dělat všechno až do konce, ani břicho mi nezavazelo. A teď jsem ráda, když něco málo poklidim, takový ty základní věci. A jinak jen odpočívám, bolí mě dost záda a pod že žebrem, tlačí mě tam hlava mimca :D mě ze začátku taky dělala ultrazvuk jen vaginálně. až od toho prvního velkýho UTZ mi dělali přes břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.20 09:49

@Martaha123 Jo to věřím :D Přeci jen to máš za pár :palec: tak odpočívej

• Citovat
  • Upravit
418
14.2.20 08:00

@Nela.Lea ahojky, ten první screening je jen přes bříško… určitě ti pan doktor vše vysvětlí. Kontroloval srdíčka, zda krev proudí, močový měchýř, mozek, ručičky, nožičky, bříško, prostě všechno :)

Jinak trochu jsem se na pár dní odmlčela.. právě řešíme vlastní bydlení, bereme si hypotéku a už od pondělí jsem v permanentním stresu, máme spoustu problémů… škoda to i vypisovat… jestli můžu poradit, nikdy neřešte nic přes zprostředkovatele…

Jinak moc mě těší že je nás tady víc a víc :hug: já jdu na další velký utz 9. března, měli by nám říct pohlaví druhého mimiska :) jinak břicho už mi teda roste :D v práci jsem to oznámila… jsem ráda, že aspoň tohle mám za sebou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
14.2.20 14:21

Ahoj holky,

tak dnes jsem byla na kontrole a odběru krve, změřili 10+2, obě stejně velký, jedno mrně sebou šilo jako na diskotéce :D Druhý bylo takový v klidu, rozvážný pohyby. Ani se mi nechtělo uvěřit tomu, že už jsou poznat ručky i nožičky.

No a nakonec budeme mít překvápko, protože doktor to určil na gemini bichoriales biamniales, což můžou být buď dvojvajky, nebo se šancí asi 30% jednovajky, který se rozdělily do třetího dne po početí.

Perlička na závěr - možná jste některá četly, jak jsem psala, že si dvojčátka přál přítel k narozeninám, při sfoukávání svíček (což mi teda řekl až po několika týdnech - když jsem se zmínila, že jsem asi těhotná). Pokud to opravdu budou jednovajky, začínám definitivně věřit na zázraky, protože datum početí výchází na 18. prosinec, narozky měl 19. prosince, ale protože to bylo v týdnu, dort dostal až v sobotu, 21. prosince, což jsou od početí zrovna ty tři dny :mrgreen:

@Verča19931993 Držím palce, taky řešíme co a jak s bydlením, není to vůbec snadný

@Hayley55 Tenhle utz byl přes břicho, vidět šli krásně, první utz byl „vnitřně“ ale to bylo teprve 7+3. Nebylo to ale nijak nepříjemný, i když překvapená jsem v první chvíli byla, protože jsem s tím nepočítala :D

@Martaha123 Toho bolení zad se celkem bojím, kdy ti tak začalo? Celkem si vyčítám, že jsem i přes sedavý zaměstnání ty záda nijak neposilovala, dokud to šlo. Teď když mi je pořád špatně na to nemám ani pomyšlení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí