Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj vsem a i anonymni, dnes mi potvrdili taky jednovajecna dvojcata s jednou placentou..jsou vzacne.Ale jsou stejne velky a ten syndrom dvojcat se projevi asi u 20%takze to neni automaticke ze by bylo neco spatne.to z budou stejni je preci uzasny…zazrak!
Jinak dnes dopadlo vse krasne…screening negativni..rozbrecela jsem se jim tam normalne. necekala jsem to.Ale jsme moc radi a snad to bude do re az do konce.Mam prekrasnou 3d fotku jak tam obe pozuji. neuveritelny…
@ametyst moc gratuluji
jsem ráda za tebe!! Vidíš vše dobře dopadlo
![]()
@ametyst tak to jsem nesmírně ráda… vidíš to, tak už trošičku mysli pozitivně <3 všechno dobře dopadne!
na nás myslete 7.2. v 7 ráno… už jsem z toho taky nervózní… ale jinak je mi strašně moc dobře po fyzické stránce, tak si to teď už druhý den užívám
ještě jednou gratuluji, je to úžasné ![]()
@Verča19931993 @Yvulle holky děkuju moc, já tomu fakt nemohla uvěřit…takoví krásní bobci, neuvěřitelné…
Moc doufám že to tak zůstane a budou- JSOU naprosto oba zdraví!!!Trochu mě ale děsili tím syndromem dvojčat…protože jsou jednovaječná. Ale holt musíme bojovat. A to že budou stejní…toho jsem se zprvu bála a přišlo mi to zvláštní, ale ted mi to přijde hrozně roztomilý. Asi příroda nebo co ![]()
Hodně štěstí i vám!
@ametyst Ahoj, gratuluji že je vše v pořádku a přeji ti ať je to tak až do konce
Mám taky jednovaječná s jednou placentou, o TTTS jsem si hodně načetla a nejen že to riziko je 20%, ale ikdyby se to přihodilo tak umí miminka zachránit, neboj
Ta jednovaječná dvojčátka jsou opravdu takový zázrak, pořád to nechápu ![]()
@Anonymní píše:
@ametyst Ahoj, gratuluji že je vše v pořádku a přeji ti ať je to tak až do konceMám taky jednovaječná s jednou placentou, o TTTS jsem si hodně načetla a nejen že to riziko je 20%, ale ikdyby se to přihodilo tak umí miminka zachránit, neboj
Ta jednovaječná dvojčátka jsou opravdu takový zázrak, pořád to nechápu
ahojky, děkuji moc ale negratuluj, není ještě vyhráno (já tedy žádné těhotné negratuluji, ale přeji jen hodně štěstí-není to myšleno zle naopak). Já si prošla potratem ve 2.trimestru a vím o čem mluvím.
No a z toho důvodu mi dneska sklesla zase nálada. Byla jsem na genetice kde se mi genetička snažila přesvědčit že ačkoliv screening vyšel negativní tak bych na plodovou vodu měla jít. Že jedna hotova z krve je nižší. Jsem z toho smutná a rozhozená. Jako by nestačili starosti s tou jednou placentou atd… Přeju at to máš pohodovější ![]()
No holky, jak to tak čtu a vidím kolem sebe. Začínám se bát… v pátek nás to taky čeká, zároveň se strašně těším jak je s přítelem uvidíme… řekli někomu pohlaví už a prvním screeningu?
@Verča19931993 neboj se, to fakt jsem jen já prostě
. Pohlaví nám neřekli…
@ametyst píše:
ahojky, děkuji moc ale negratuluj, není ještě vyhráno (já tedy žádné těhotné negratuluji, ale přeji jen hodně štěstí-není to myšleno zle naopak). Já si prošla potratem ve 2.trimestru a vím o čem mluvím.
No a z toho důvodu mi dneska sklesla zase nálada. Byla jsem na genetice kde se mi genetička snažila přesvědčit že ačkoliv screening vyšel negativní tak bych na plodovou vodu měla jít. Že jedna hotova z krve je nižší. Jsem z toho smutná a rozhozená. Jako by nestačili starosti s tou jednou placentou atd… Přeju at to máš pohodovější
Ach, to je mi líto
Pochopila jsem to tak že máš všechna vyšetření za sebou a jsou o. k. Tak držím pěsti ať všechno dopadne dobře, a ono to dobře dopadne, uvidíš
Já jsem teprve na začátku, takže mě to strachování teprve čeká.
@Anonymní píše:
Ach, to je mi lítoPochopila jsem to tak že máš všechna vyšetření za sebou a jsou o. k. Tak držím pěsti ať všechno dopadne dobře, a ono to dobře dopadne, uvidíš
Já jsem teprve na začátku, takže mě to strachování teprve čeká.
všechna ne, jen ten první screening.
Já nevím jak to dopadne, nejsem přesvědčená jestli na amnio půjdu…píchat 2× do břicha i když to 2 doktoři nedoporučili? Nevím prostě ![]()
@ametyst píše:
všechna ne, jen ten první screening.
Já nevím jak to dopadne, nejsem přesvědčená jestli na amnio půjdu…píchat 2× do břicha i když to 2 doktoři nedoporučili? Nevím prostě
Ahojky po delší době… Nám plodovku s dvojčaty rozmlouvali ale prý je u jednovajek jednodušší protože stačí jeden vpich
já jsem byla moc ráda že nam vše dopadlo a nemusela jsem to víc řešit l. Tobě držím moc palečky ať je všechno v poradku
@Dinanico tak mě řekli že by byly určitě vpichy dva
Děkuju moc. já jsem rozhodnutá nejít, pokud bude další ultrazvuk v pořádku. I když genetik by namítl že všechno se na ultrazvuku zjistit nedá atd. atd. ![]()
@Anonymní píše:
@Dinanico tak mě řekli že by byly určitě vpichy dva![]()
Děkuju moc. já jsem rozhodnutá nejít, pokud bude další ultrazvuk v pořádku. I když genetik by namítl že všechno se na ultrazvuku zjistit nedá atd. atd.
Taky záleží na doktorovi co ultrazvuk dělal - 10 doktorů 10 názoru:-) ale rozhodnutí je na vás jak se stavíte k případné nemocnému miminu to za vás nikdo nerozhodne ač je to strasny
@Dinanico tak jak se stavíme…už jsme byli na jednom potrato-porodu kvůli vývojové vadě…stavíme se tak že nás to samozřejmě děsí. Ale vzhledem k tomu že screening byl negativní tak se mi do toho nechce. Vzhledem k riziku plod.vody u jednovaječných dvojčat je až 5% (1% není pravda a bere se prý jen na jedno dítě…).Ale štastná z toho nejsem. ![]()
Riziko vlastně skoro dle screeningu nebylo. Kdybych nezažila co jsem zažila tak by mě tam ani nikdo neposlal. plošně se přece nechodí s negativním výsledkem(riziko na DS 1:1780 a ostatní 1:20000) na odběr plod.vody. Proto váhám. Podle genetických testů mých s mužem jsme naprosto zdraví a minule to byla strašná smůla. ![]()
Ahoj holky.
Začínám 9TT a byla jsem jen na jednom vyšetření zatím, ale že jsou tam dvě nešlo vůbec přehlídnout. Je mi 32 a je to moje první těhotenství.
S přítelem jsme (velmi) krátce a neplánovali jsme (složitá situace, žiju v zahraničí, on se rozvádí - to ale bez souvislosti se mnou, rozvod začal než jsme se poznali), a on úplně od začátku nejen že reagoval s naprostým nadšením, že to jsou dvojčátka řekl jako první reakci na to, když jsem zmínila že jsem asi v tom. V rodině žádný dispozice nemá, anbi já ne, ale prej si to přál k narozeninám když sfoukával svíčky na dortu co jsem mu upekla (den početí vychází podle ms sice na den před těma narozkama, no ale říkám si že se výpočty klidně mohly trochu seknout
) ![]()
No málem mě u doktora trefil šlak, já bych ještě tak rok počkala, něco našetřila… a on si místo jackpotu sportky přeje tohle
Musím se přiznat, že jsem úplně původně vzhledem k situaci uvažovala o přerušení, ale odkývala jsem příteli, že jestli jsou dvě tak si je necháme (protože je to velmi nepravděpodobný, žejo), no ale jak mi to doktor potvrdil, začaly mi týct slzy a v tu chvíli jsem věděla, že to prostě zkusíme.
Přítel na mě teď kouká jako na zázrak, snaží se všemožně podporovat, ale mě teď čeká několik letů - musím zpět za hranice vyřídit věci a bydlení, mezitím tady testy, přítel je čech a bude lepší když se za ním vrátím(e).
A je mi teda blbě denně. Nezvracím sice každej den, ale xkrát mám pocit že budu. Pořád jsem unavená, nemůžu se na nic soustředit. Sice pracuju, ale naštěstí můžu přes PC z domu, takže se to relativně dá - jak to ale zvládáte vy? Jak se chystáte na cestu busem, autem?
Zatím to tajíme, je ještě brzy a vím že i když srdíčka bušily jako zvony, může se leccos zvrtnout. Na co se vymlouváte, když vám nabízejí alkohol - rodinné oslavy, setkání s přáteli? Zatím jsem to hrála na bolest hlavy a že jsem si vzala prášek, ale to už mi znova neprojde…
Jsem ráda, že jsem našla místečko, kde mě snad pochopí líp než v současné době většina okolí, jsem za pecivála a zabíječe zábavy ![]()
Kate ![]()