Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte holky, muzu se k Vam pridat tp 9.11.2020 a cekame 2 bublinky a uz vypadaji jako miminka skoro…zitra jdu na vysledky vyvojovych vad a mam celkem strach, ze neco nebude v poradku…
ale dosavad vse v poradku akorad jedno je o 3 dny mensi tak nevim snad to vse dozene
a je tu treba nejaka maminka ze vsetina nebo okoli? potom na pokec u „kavicky“ a jak prozivate karantenu? a jak jste se smirily s dvema mimcama v brusku? preji Vam vsem nadherny den ![]()
@Verča19931993 @Mišulekarafiátů holky mě řekli že už děti mít nemůžu jen přes umělé.. A nejdou tohle..Já fakt to obrecela..protože z prve mám dvě doma a za druhé představovala jsem si své tehu jako poslední které si užiju.. to bříško.. tehu oblecky..krásné si užiju miminko..budu se celé tehu na plno venovat holcickam..kvůli práci jsem byla dost pryč.. A pak jen povinnosti..jak se budem procházet..A? Hovno..do 12 týdne jsem krvacela..takže ležet…pk chvíli dobrý ale byla jsem furt unavena..do toho ten virus..takže zabava žádná.. jen doma..žádné to uzivani..A teď zas nic nesmím.. děti chtějí ať jdu s nimi na prochazku a já? Nemůžu.. trha mi to srdce..do toho máme 8 měsíční stafordici..Tak jsem se těšila na stenatko..plánovala jsem si ji si ji uziju..běhání s ní.. louka..prostě pranice..A? Když ji jdu venčit tak na 5 minut a to už mi dává zabrat..taha..potřebuje pohyb na kterej jsem se těšila a dává ji to jen manžel.. doma se ke mě macka na slovo poslechne..Ale venku nejsem její partak..A teď nevím o co se mám být driv..detem chybim..oni mě.. bojím se o ty v břichu.. A mám pocit že to nezvládám..manžel furt odpocivej..Ale vše mě bolí.. i psychicky ![]()
@weru20 ahoj..No užívej začátky jsou hezké.. Já info o dvou obrecela..řekli mi e nebudu moc mít děti..přemýšleli jsme o tretim..Tak jsme to zahodili a před vánoci mi vyšel test..Já stastna..27.12.tehu potvrzeno..30.12 mi oznamili dvojcata..No já do 16 týdne jen brečela..nechtěla jsem dvě.. mít 4 děti pro mě bylo šílené.. i skrz tehu co vše s nimi je těžké. pak si člověk zvykl a teď zas strach aby vydrzeli
@Verča19931993 @Mišulekarafiátů jinak veru co nám mají říct vid..Já vidím jak ten můj je úplně zlomenej..holky totiž nejsou jeho tak je to pro něj nové.. A hrozně se bojí.. vidím jak jede na 100%..chodí do práce když zavolaj ( teď moc není skrz vir) do toho s mým tátou na brigady..komplet se stala o domacnost..jako úplně vaří uklízí.. pere..do toho snaží max vybehavat naší fenku a ještě se stará o tátu ta kterým jezdí nakupuje mu..dělá mu dřevo..A vidím jak neví co má dělat aby bylo dobře.. když vezme brigadu s tátou cca pomoci mému tátovi..potřebujem peníze ale do toho má výčitky že mě tu nechává a já musím nějak málo fungovat s holkama a jít se psem..vždy řekne že to zvladnem..Já že to zvladnu..Ale co když ne..Tak se bojím.. vím ze jsou pary které tohle zlomi
@Nela.Lea popravde ja jsem ze 4 sourozencu a nikdy bych je mevymenila…takze ja si neu.im predstavit mit jen jedno mimco…je fakt ze nam se povedlo za pomoci lekaru a po 2 inseminaci a zrovna dve ale chlap to vstreba jeste ted:) ja sem byla nadsena od pevniho pohledu na utz..:)bude to tezke ja vim, ale sem nadsena a tesim se na ten chaoz;) ja uzivam no uzivam hodne spim a odpocivam stejne co chces delat kdyz nikam nemuzem..jelikoz sem astmaticka a rouska? uprimne max 10 minut pak se dusim, qle mame barak tak aspon muzu na zabradu…tak verim ze bude vse v poradku u vas i nas:)
Tohle je nase laska..poridili jsme si ji na začátku prosince..na konci jsem zjistila že jsem těhotná.. fakt pecka
má už 30kg..měl to být partak na pohyb..teď to je partak na gauč.. chudinka…Ale je to miláček..jen mě bolí, že nemá co potřebuje..
@weru20 jo zahrada je pecka..chtěli jsme do baráku..A že dne na den to lusknutim prstu uteklo..teď barak vidím až se vrátím do práce..
takže nějakou dobu to v paneláku budem muset vydržet.. po umělém to máš taky rizikovější že?
Jj…je to rizikovejsi…ale je fakt ze spim skoro 5 hodin pred den takze v pohodw:) ale nesmim si na to zvyjnut moc…
@weru20 to já na začátku také.. šílená únava..vše se zaclo kazit po 20tt ![]()
Jaj..nestras.. ja si furt rika. Ze musim vydrzet a byt v pohode do konce jinak byc hmusela rodit 30km od baraku a to sa mi moc nechce uprimne:( ale kdyz jinak nebude zbyti tak i tak to dame pro mimca cokoliv
@weru20 Ahoj úžasné
já jsem zakladatelka této skupinky a jsem ze Vsetína
můžeme se sejít pak a sdílet svoje pocity, předávat si rady, potkávat se na hřisti a tak
to je teda náhoda, že si ze Vsetína, jsem nadšená ![]()
A Verca
no vyborne…
urcite uz ted se tesim;) momentalne teda bydlim v Janove ale vlastne to spada pod vs:) a jak daleko jsi s tehotenstvi? to sem necekala ze se nekdo ozve:) ke komu chodis? ja jdu zitra k Malikovi a sem z toho na nervy uz ted ![]()
No a teď čtu dál holky… chuděry, koukám že to na vás taky padlo… jak jsme se vyrovnali s dvěma? My konkrétně dobře, manžel se totiž snažil s předchozí partnerkou otěhotnět a nešlo to tak se bál, že je neplodný. Já budu upřímná… v 16ti letech jsem musela podstoupit miniinterupci. Chtěla jsem si malé nechat, ale rodina si to nepřála, mělo bylo teprve 16náct a všichni měli velké nároky na moje vzdělání… taky ano, dotáhla jsem to na inženýrský titul, ale celých těch 10 let jsem musela pořád myslet na to, zda když jednou budu chtít dítě, zda to vůbec ještě půjde… v průběhu jsem měla neustále kvasinkové infekce, záněty močového měchýře. Strašně nepříjemné věci mě podkávali, podle mě mi ten zákrok nejspíš ani neuděli dobře… bylo to více méně od té doby… pak jsem potkala manžela a po dvou letech jsem vysadila prášky, ne z důvodu toho že jsme chtěli mimi, ale měla jsem šílené migrény a taky jsme si říkali, abych se pomalu očistila, aby to třeba vůbec tak za rok šlo.. chtěli jsme stavět dům, já jsem však do měsíce otěhotněla a na silvestra nám oznámili, že jsou dva… Oba jsme byli šťastní a já děkuju za ně, za tu příležitost a strašně si přeju abych je mohla donosit a být dobrá máma, když jsem svojí první příležitost musela zahodit. Tak takový je zase můj příběh
teď si nepřeju nic jiného, jen ať vydrží co nejdýl u mě a ten čípek se mi nezkracuje ![]()
@weru20 No já jsem vůbec nečekala že by tady byl někdo okres Vsetín
já chodím k paní Moukové a nedám na ní dopustit. Shodou okolností pan Malík mi dělal ten zákrok, netvrdím že něco neudělal dobře, každopádně mu vděčím za to, ze mě od 16ti celkem rok v kuse nacpával antibiotiky a dokonale mi odboural imunitní systém a proto všechny ty problémy. Potom jsem měla ještě Andrysa, další kkt s prominutím, Čecha, Janáčka… ta samá banda. Pak jsem narazila na paní Moukovou a ta mě zachránila, nebýt jí tak nevím. Je to úžasný člověk a dívá se na vše i z druhé strany. Moje tělo totiž nepotřebovalo antibiotika, ale probiotika. Škoda mluvit, za mě jsou to amatéři kteří absolutně neví. Takže já jdu zítra taky, k Moukové a jsem v pátek ve 25tt. A ty? ![]()
Tak to mas spojene v jedno;) a minule miminko si ted privedlo i sourozence;) to ja i pritel s byvalyma partnera oba dva sme snima byli 5 roku a oba dva mas podvadeli a k mimcu ani na jedne strane nedoslo a ted po 2,5 letech spolu kdy nam to neslo tak 2.inseminace a podarena s dvojnasobnym stestim…ja se s tim smirila hned pac druhe sem objevila ja na utz a dr mi to jen potvrdila a chlap mel pripominky jestli by jedno neslo odsat a nebo jestli ho nechce dr ze i zadarmo
ale ted se na prcky tesi
a dostal obe mimca k 37.narozeninam a ja k 32.narozeninam
takze nas pribeh takovy…a tp bychom meli mit podle ms 9.11. Ale urcite nebude…cekam kdyz bydrzim do zari budu dobra…tak snad nebudu mit problemy zadne a vse bude v poradku