Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja jsem z Olomouce a druhe genetiky se uz nemuzu dockat jeste tyden a konecne ty nase miminka zas uvidim. Taky doufam ze to vse zvladneme co nejdele a budeme 3v1 jeste dlouho hlavne at je mame vsechny v poradku. ![]()
@Sluníčko1511 Ty jo, tak to je hodně brzy.😁 ale nevidíme do tebe, tak třeba to možné je🤭 ale fyziologicky k velikosti miminku a jakou by muselo mít sílu mi to prijde divny, tím ale neříkám ze to tak není😅
Ja něco jako “pohyby” začala citit minuly tyden. Několikrát denne se mi jakoby napíná děloha pod kůži a za chvilku mi vyroste boule😁 ale nevim jestli to je ono nebo ne…😁 jsem teda tehu poprvé 🤭
@Katy1996 Ahoj, tak tě tady taky vítám😊. Jsme na tom taky skoro stejne. Mo-bi a dnes začínám 23. týden. Na Rizikovku mě teda poslali už v 13. týdnu (doktor se mě chtěl zbavit, což je na delší povídání). Tak snad budeš mít vse v pořádku (já mám strach o ttts pořád😞)
Zdravím nově příchozí ![]()
@Katy1996 gratuluji k holčičkám
já čekám taky holky, akorát dvojvaječné. Začínám 30.týden a je to už dost náročné, pohyby už občas bolí jak sebou obě mrskají ![]()
@Bejunka180 Není to na pohyby moc brzy? Mimčo v tomto týdnu měří sotva 3-4 cm.. a na kopání má ještě čas ![]()
@Sleepy.Monkey ja je citim od toho 20tt nerikam ze porad ale citim spise mi prijde ten 12tt brzy to jsem tedy necitila vubec nic ale tak nemuzu soudit treba nekdo opravdu citi tak brzy jsem prvorodicka tak srovnani nemam zadne 😀
@Bejunka180 jejda promiň, já se asi spletla se Slunicko1511🙈
Já taky mimča cítím od toho 21.týdne. Prvního syna jsem cítila taky kolem 20.týdne. Ono asi záleží kde je zrovna uložena placenta.
Za to teď ve 30.týdnu je cítím hodně, každá váží 1300g. Je to někdy sranda, někdy to teda zabolí 😁
Ty jsi v kolikatém týdnu? A co čekáš?
Vsak v pohode vubec o nic nejde my mame mit snad parecek po ivf dvouvajecne ale minule doktor rikal ze ta holcicka jeste neni jista takze bud parecek nebo 2 kluci 😀 Verim ze to musi byt zahul ten 30tt uz ja mam pocit ze ted uz nekdy mam problem se zvednout z drepu
Dnes jsme zacali 21tt. Stejne je to sranda ze ze zacatku si clovek ty pohyby preje aby uz prisly a pak kdyz je to moc tak to neni zadna slast. Ale co bysme pro ne nevydrzely ![]()
@Bejunka180 právě to.si říkám ještě pořád kluky necítím a pořád si říkám že už bych chtěla nějaky pohyb cítit, ale vím jak to bylo u dcery natož když budou teď kopat dva
tak.jsem.zvedava kdy se ozvou
@Siiiiimca kamaradka rikala ze pak uz si je prala dostat ven co nejdriv rodila myslim 36tt a byla za to stastna tak uvidime jeste ze se tady mame tak si to muzeme takhle pekne napsat ja jsem hlavne stastna ze se nam to podarilo trvalo to 5 let a uz jsem to malem vzdavala proto jsem rikala ze musim vsecko vydrzet ze to za to stoji i kdyz verim ze si nekdy clovek uz rika v tech pozdejsich dobach at je to uz za nim
Nedovedu si představit to pozdější kopání🤔, když teď jedou jak o závod😄. Nejhorší bylo, když jsem čekala syna, jak kopal dolů - to se mi občas chtělo až brečet😞
Holky, mate už výbavu?
My jsme blázni, jsem v 19tt a máme už všechno🤦🏽♀️ 😁
@Lutzka to verim jsem zvedava jake to bude
@Katy1996 my mame zatim kocarek vajicka postylky a vybaveni do postylek jidelni zidlicky nejake oblecky a flasticky jinak zbytek jeste musime pokoupit je toho hromada
Holky já mám prd, ale mám zamluvený ten košík pro dvojčátka tak.asi za 14 dní pro něho pojedeme, jinak teď scháníme větší auto kam se nám všechny děti vlezou ![]()
Můžete mi hodít odkazy nebo fotky vašich kočárku? Vůbec mě zatím žádný nenadchnul až na jeden zasílám v příloze. Měl by být trošku větší takže by tam nemuseli být jak sardinky ![]()
Zbytek začnu asi po Novém roce.
@Siiiiimca https://www.malvik.cz/…oka-korbicka?… my mame tento samozrejme ale z bazarku protoze tolik penez bych za nej nedala teda mame ho ale vyzkouseny protoze ho ma kamaradka a hlavne nam vejde do vytahu jelikoz bydlime v 8 patre tak to byla nutnost