Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Siiiiimca ahojky, a už máš za sebou první screening?
Mě už to dává docela zabrat, bříško mám docela velké. Jsem na konci 23.týdne. Před dvěma týdny vážily 350g.
Holčičky už pěkně kopou ![]()
Jinak jsem se rozhodla, že na kojeni si koupím normální kojící polštář. Máš s nějakým dobré zkušenosti?
A koukala jsem na ty hnízdečka (kokony) pro miminka a zdá se mi to super. Máš to v plánu pro mimča koupit?
@Sleepy.Monkey no ty brdo nestraš to máš ještě skoro půlku před sebou
na screening jdu příští týden už se nemůžu dočkat. Až budu vědět že jsou v pořádku budu hned klidnější.
A jinak vše bez problémů?
Já jsem kupovala minulé. myslim z moje miminko mají i prodejnu v Brně tak jsem vybírala osobně pak se ti mrknu klidně jakej to byl. A hnízdečka určitě na dceru jsem je taky měla dostala jsem je jako dárek ale fakt jsme to využili na 100%
Jinak včera na kontrole jsem teda úplně roztála jeden prcek spinkal a druhej sebou pořád mlel že strany na stranu a hýbal ručička už to jsou krasna miminka i když mají jen 5 cm ![]()
@Siiiiimca ještě mi zbývají dobré čtyři měsíce
jen ať tam jsou co nejdéle, ať mají aspoň přes dvě kila. Jenom se modlím ať to moje tělo zvládne, mám docela drobnou postavu. Syn se narodil o tři týdny dřív. Kolik je dceři?
Kromě tehotenských neduhů je vše bez problémů. A co u Tebe, je Ti už lépe? Vím že jsi psala, že máš ty nevolnosti. U mě to trvalo tři týdny, jen to nechutenství, a skončilo to kolem 10.týdne.
Ty hnizdecka pořídíme, přece jenom budou dvojčátka maličké až se narodí, a budou se v tom cítit bezpečně si myslím.
@Sleepy.Monkey no.presne tak. halvne ať jsou tam.co nejdýl to pujde:)
Dceři teď bude 3 a půl roku v prosinci.
No už mi ani není tak spatne jen toho moc nepojim. Břicho teda už nezapřu a to jsem 12 týden ale naštěstí jsem ještě nepribrala tak snad to.apk.moc nebudu dohánět ![]()
https://www.moje-miminko.cz/…y-37165.html
Tady odkaz na ten polštář něco takového jsem.mela akorát se mi teda jednou protrhl v části kde jsou ty miniaturní kuličky a to bylo peklo na všechno se to lepidlo a elektrizovalo jinak.jsem byla spokojená že jsem ho využívala s břichem i na spaní
Jo ještě jsem ho.oak používala když se zatočil. jako sedátko pro. malou když začínala s příkrmy ale u dvojčat je to.asi pase že ![]()
@Siiiiimca Ahoj, tak já už jsem kojící polštář pořídila, čekám až dorazí. Nakonec jsem koupila normální, který by se měl vytvarovat podle telíčka miminka. Tak uvidíme. Dávám vybavicku pomalu dohromady.
Kdy máš vlastně termín? A jinak u Tebe je vše v pořádku?
Ahoj tak pak hod foto
u mě zatím jo ve čtvrtek jedu na ten screening tak.pak dám vědět. Já mám až 16.5 a kdy ty? Nějak nám to zde odpadlo a zůstaly jsme zde jen my jo ![]()
@Siiiiimca Ahoj, vypadá to tak, že jsme tady zůstaly jen my dvě ![]()
Já mám termín 25.února.
Jaký byl dnes screening? Já jdu příští týden.
Ahoj díky bohu vše v pořádku
a budou to dva kluci
letmo mi řekl že mám nízko placentu tak snad se vytáhne ještě ![]()
Ty jo to už uteče jak voda a miminka budou na světě
![]()
@Siiiiimca Díky.
Nyní jsem 24+0tt takže ještě je nějaký čas prede mnou. Od začátku to mám poměrně náročné - různá krvácení, výroky a další problémy. Takže mám nařizený klidový režim a nic nedělat. Doma mám dvouletého syna, takže o zábavu postaráno. Čekáme dvojvaječná dvojčátka a pohlaví máme jako překvapeni. Hlavně aby byla zdravá a donosila jsem je co nejdéle.
Jak musím více odpočívat, tak se snažím aspoň hledat, co a jak potřebuji, ale na nákupy mi přijde brzy ![]()
Ty jo tak. jeste k tomu další. maminka co už má doma jedno dítko to jsme zde tak všechny
byl to.pro tebe taky takový šok? Jinak.ja.jsem tady oproti vám v začátcích ale zase jsem ráda že mám někoho jako inspiraci kdo už je dál
tak odpočívej hlavně ať to dobře dopadne. To budeš mít termín asi taky už někdy v únoru?
@Siiiiimca Šok to byl, ale my počítali i s tím, že to tak může být. Jsem po ivf a kvůli zvýšení sancí po neúspěchu jsme nechali dát 2 embrya. Pro nás to bylo spíše pozitivni šok, i když to asi bude mega jízda. Termín mám na začátku března, ale nenechají mě až do termínu, takže počítám spíše tak druhá polovina února.