Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, je tu některá co čeká dvojčátka? Našla jsem zde diskuze kde už maminky mají většinou děti narozené, tak jsem si říkala že záložním novou diskuzi, jestli se zde sejdeme a budeme si moci povykladat a předat zkušenosti ![]()
Ahoj, já dvojčátka čekám, jsem ve 20.týdnu. A Ty? Jaký typ dvojčat čekáš?
@Sleepy.Monkey já jsem po IVF ale transferovali mi jedno embryo takže by měly být jednovaječná i když moje Mudr. Pořád říká že ji přijdou jak dvou za měsíc jdu na screening tak jsem teda zvědavá co mi řeknou. Ty jaká? Jsem zatím 9. Týden.
Ahoj holky. Taky se přidávám, jsem v 18tt a doma máme čerstve tříleté dítě. Máte taky starší děti?
Je to je paráda ze jste obě dál jak já
jak to zatím snasite?
My máme doma holčičku skoro už 3 a půl roku. Takže docela šok že druhý dítě budou dvojčátka ![]()
@Siiiiimca teď už pár týdnů pohoda oproti začátku, když jsem mezi 4.-13.tt nebyla schopna ničeho. Teď už jen funim při procházkách a častěji doma odpočívám. Včera nám lékařka řekla pohlaví, tak už je to i takové více reálné a hrozně se tesime
.
Co vaše starší holčička, těší se? A ty se cítíš jak, je ti špatně?
Holky, taky vám lekari řekli, že jste vysoce rizikové z důvodu vicecetneho těhotenství?
@Harenae mě je právě teď pár dní špatně u dcery jsem jej bývala unavená. Prvně moc o miminku nechtěla slyšet ale jak jsem ji ukázala fotky z ultrazvuku tak je natesena a už se ptá kdy už se ty miminka narodí
zatím vypadá že bude starostlivá, ale snad jí to vydrží. Co u vas ![]()
Jinak doktorka říkala že jsou ty vícečetná těhotenství riziková, včera mi řekla že se mám radovat ale zatím nepredbihat že musíme počkat na všechny vyšetření protože u těch jednovaječných to bývá horší (ty vývojové vady) jinak jsem teda zvědavá o kolik to těhotenství bude jiné snad bude vše v pořádku
Já čekám dvojčátka asi dvojvaječná, jsou to dvojčata bi-bi (tzn. každý má svůj obal a placentu). Jinak doma mám čtyřletého chlapečka, pro jistotu jsme ho stáhli ze školky, protože přinesl nějakou virózu, ze které jsem se nemohla dostat a následně jsem skončila na atb.
Pohlaví zatím nevíme, ve čtvrtek jdeme na druhý screening, tak uvidíme.
Jinak se cítím docela dobře, až na ty bolesti zad. V prvním trimestru jsem asi 3 týdny trpěla nechutenstvím.. Jsem už od 15 tt na rizikovém.
@Harenae Mě dr. říkala, že dvojčata jsou rizikovější..A je to fakt, že to těhotenství je náročnější než když jsem byla těhotná se synem. Jsem častěji unavená, nevydrží moc dlouho stát a přijde mi že mám bříško jak ve 30.týdnu se synem ![]()
Co čekáte? Holčičky?
@Siiiiimca @Sleepy.Monkey syn se těší, on má celkově moc rád mimina, ale nema představu, že je budeme mít doma pořád, že nikde neodejdou jako děti kamaradu
.
My taky čekáme bi-bi a předběžně by to měla být holčička a chlapeček. Ale mám si to ještě nechat potvrdit ve 20.tt na velkém ultrazvuku u jiného doktora.
S těmi jednovajecnymi se drž a hodně odpocivej!
V prvním těhotenství jsem až do nástupu na materskou pracovala, ale je pravda, ze teď si to nedokážu představit, je to jine.
Můžu se zeptat, jaké máte vybraný nebo aspoň nad jakými kočárky přemýšlíte? Ve mě se to pere, protože zatím jsme uprostřed města, ale asi v 6mesicich děti bychom se měli stěhovat do domku a tak nevím co vybrat… ![]()
No já mám právě oba prcky taky ve svým obalu a každej má i žloutkový Váček prostě dokonalé rozdělení říkala že buď se muselo emryo rozdělit strašně brzo a nebo museli udělat na klinice chybu a omylem mi dát dvě embrya ale to snad ne
![]()
tak. uvidime co v Brně na to screenu
No kočár poraďte zatím jsme to neřešili ale nic moc mi prijde ![]()
Ahooj, můžu k vám? Jsem v 9tt a čekáme dvojčátka, sice to byl šok, dodnes jsem se nevzpamatovala, mám strach, ale zvládneme to 🙂
@Vikkull s těmi pocity to je podle mě úplně normální. Teda já jsem v šoku na utz nebyla, protože já od mala povídala, že bych chtěla dvojčata a tak to beru, že mam co jsem chtela
, ale strach a nejistota z neznámého tam určitě je. Při každé kontrole se bojím, aby bylo všechno v pořádku, ale moc si zatím nechci domyslet co se bude dít po porodu. Zatím mám cíl jasný, vydržet co nejdéle 3v1, aby měli co nejlepší startovací čáru.
Co čekáte, jedno nebo dvojvajecna? Co na to říká muž, taky je v šoku?
@Harenae @Siiiiimca Na kočárky jsme koukali a ono není moc velký výběr. Líbí se nám kočárek zn. TFK, asi do něj i půjdeme. Ještě dobrý je EasyWalker. Jsou to kočárky, které mají korbičky vedle sebe. Ty za sebou se nám nelíbí.