Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vikkull A jsi těhotná poprvé nebo už dítko máš? Jinak v klidu. Důležité je aby byla miminka zdravá. Já byla v šoku týden. Původně mělo být jedno mimčo, pak jsem šla po měsíci na potvrzení srdíčka, a byly tam dvě
Tak si představ ten šok ![]()
Teď se na ně moc těším, i když vím že to bude hodně náročné.
@Vikkull jsem stejně daleko jako ty
a ten šok. u mě přetrvává taky doufám že to přejde. Mám hlavně strach aby bylo vše v pořádku @Harenae asi tak jak píšeš…
No naše okolí je nadšeně všichni jsou vykulení a muž říká že je v pohodě že on s nema doma nebude
ale. myslim že to těhotenství mě. desi víc. Teď dostavujeme domek a má deprese z toho že máme jen dva pokojíčky ![]()
Jinak když jsme kupovali první kočár vybírali jsme kola aby byly i do terénu protože bydlíme na vesnici a nafukovací jsem nechtěla nakonec jsme měli nějaké pěnové tak snad seženeme i na takový obr kočár ![]()
@Siiiiimca u nás mají ostatní větší radost než já. Všichni nadšení, nakupujou jak pitomí a pořád plánujou(nějak ale zapomněli na to, zahrnout do těch plánů i mě 😕 😕). Ale snad se to srovná. Já se nebojím těhotenství, ale porodu a toho co bude po porodu… Aby byli zdraví, abych všechno zvládala, pokud možno s minimální, nejlépe s žádnou pomocí…
@Harenae čekáme dvojvaječná dvojčata. Pro přítele je to taky šok, šok je to asi pro všechny. Všichni z toho mají radost, jen já jsem taková nesvá… Hrozně se na ně těším, mám radost, že vypadá všechno v pořádku, ale asi to ze mě spadne až po genetice…
@Sleepy.Monkey jsem těhotná poprvé. Dlouho se nám nedařilo a najednou tohle… A právě taky, prvně mi řekli, že je tam jedno krásné miminko a za dva týdny už byli dvě srdíčka… Za dalších 14 dní naštěstí pořád dvě srdíčka a všechno v pořádku, ale asi potřebuju ještě víc času na srovnání se…
To zvládneme zvládli to jiní tak my musíme taky četla jsem nějaké příspěvky že si ty děti spolu aspoň vyhrají a tak ![]()
Buď ráda že to budou první u nás už to budou druhé děti a hned dvě já právě přemýšlela jak to budu dělat když budu dceru pak vodit do školky a tak ale všechno se poddá ![]()
Taky se těším až budu mít po té genetice
toho se bojím nejvíc aby bylo vše v pohodě a já je donosila co nejdýl to. pujde bez komplikací
Ahoj holky tak jak se vám vede? Vy co už jste kolem 20 týdne kdy vám začaly růst pupíky? ![]()
@Siiiiimca Ahojky, docela to jde
Jak se daří Tobě? Už máš za sebou první screening?
Mě začalo bříško růst dost brzo. Už tak koncem prvního trimestru, 10.-11.týden.
Tak mě tak napadá, přemýšlely jste nad kojením? Moc si neumím představit kojit dvě děti.. Měla jsem s kojením velké problémy.
@Sleepy.Monkey my chceme taky vedle sebe, potřebuji vidět na obě děti. My máme zatím v užším výběru Bugaboo a Thule. Ale potřebuji je vidět naživo a vyzkoušet. Pro to sbírám inspiraci i od dalších, abych věděla po jakých ještě koukat.
@Siiiiimca ahoj, dneska začínám 19tt a bricho jsem nezamaskovala uz v létě pod volnými šaty v 11tt. Příbiram minimálně, ale tělo se mění a vše se přesouvá do břicha. Každopádně to asi není taková hrůza, protože už dvě kamarádky mě po pozdravu překvapily tím, že čekaly daleko větší bricho
.
Na tobě už to jde poznat?
@Sleepy.Monkey u mě to zatím jde ale buď nemám chuť na jídlo a nebo mám pořád hlad
jinak zatím pohoda. Ještě ne jdu právě až 5.11.
v neděli končím 9 týden tak mám ještě teda chvilku čas než začne vykukovat ![]()
@Sleepy.Monkey o kojení taky přemýšlím, uvažuji zd pořizovat ten polštář pro dvojčata nebo si vystačíme s klasickým kojicim
.
Jinak mám lahvičky Tommee tippee po synovi, které by měly být velmi podobne a dětem připomínat kojení. U syna jsem je používala asi od půl roku a kojení to nijak nenarusilo. U dvojčat bych chtěla zkusit kojit obě naráz a pokud to nepůjde, tak jedno by vždy dostalo láhev s odsatym mlékem. Ale to jsou zatím teorie, realita může pak vypadat dost jinak ![]()
@Harenae na mě to ještě vidět není spíš bývám hodně nafouklá a jelikož užívám utrogestan tak mám docela zácpu takže spíš břicho z toho
ale když si s dcerou hraju na zemi a ohnu se přes stehna tak mi přijde že už to tam trošku začínám cítit ale možná si to jen namlouvám ![]()
Já byla na kontrole po 14 dnech a teď mě pozvala po 3 týdnech a týden na to půjdu na ten screening.
@Sleepy.Monkey no nad kojenim jsem právě přemýšlela hned jak jsem se dozvěděla že budou dvojčata, ráda bych kojila v tandemu ale záleží jestli ti prdousci budou spolupracovat a budou mít zároveň hlad
a taky jestli to zvládnu si je narychtovat. To bude sranda ženský
![]()
@Siiiiimca to jsem měla v prvním trimestru taky, asi tři týdny jsem trpěla nechutenstvím, a pak kolem toho 10.týdne už dobrý. Naštěstí jsem nezvracela.
Tak to máš za měsíc, to uteče
Já mám po II. screeningu a čekáme holčičky.
Chodí první dítko do školky nebo ho máš doma?
Taky jste na rizikovým?