Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonym_kaO taky jsem po IVF ale my.si nechali jen jedno emryo takze jsou jednovajecni takže u nás to byl mega šok ![]()
@Siiiiimca to chápu: u nás tedy na prvním utz byli 3 váčky 😁 ale ten třetí byl menší.
@Anonym_kaO Ahoj, vítám Tě tu mezi námi ![]()
Já jsem 24+5 s dvojvaječnými dvojčátky, takže jsme podobně ![]()
Stejně jako Ty mám doma chlapečka, čtyřletého. Kdybych byla těhotná s dvojčaty v jeho dvou letech, tak si to moc neumím představit, byl strašně živý. On je i teď, ale už se trošku zklidnil.
Už řešíš výbavičku, nebo už máte vše nachystané?
@Siiiiimca Nízko položenou placentu jsem měla taky.. okolo 15.týdne, málem jsem s tím skončila v nemocnici, byla hodně nízko, ale dodržovala jsem klidový režim, jen jsem ležela. Pak se to zlepšilo a placenty se vytáhly. Takže se neboj, měla by se placenta vytáhnout. Hodně se šetři. Vůbec jsem ani neuklízela. Včera jsem byla na kontrole a naštěstí vše v pořádku, ale stejně mi doktorka říkala, ať se šetřím.
@Sleepy.Monkey živý je hodně, je to takové malé torpédo, které ani poradně nespí
spíše je to teď náročné, že mám striktní klidový režim a musím co nejvíce odpočívat, což se tedy moc neslučuje, ale snažíme se, jelikož nechci skončit v nemocnici no.
Já jsem zatím jen tak mrkla, co mám po synovi a píšu si, co ještě chci dokoupit. Zatím nic moc nekupuji, ale radši ať mám přehled, kdybych musela začít objednávat, ať vím co a jak.
Jediné, co bude nejhorší je kočárek
já chci thule, ale na ten nejdou dvě korbicky, tak asi zatím koupím nějaký z bazaru a pak poridim ten co chci, až děti pujdou do sporťáku ![]()
A co ty? Už mám objednáno.
@Anonym_kaO tak další maminka co má živé dítko, já měla to samé.. Jedině mě napadá občas pustit pohádku, jestli Ti u toho syn vydrží, nebo mu číst knížky. Můj syn mi teda u toho nevydržel.. Máš můj obdiv, musí to být náročné, hlavně ať je vše v pořádku.
Já mám skoro vše připravené, ještě kočárek a vajíčka nemáme. Mám vybraný kočárek TFK, budu brát taky z bazaru.
Taky už máš velké bříško? Jinak pohyby jsou někdy sranda, jak se vlní břicho ![]()
@Sleepy.Monkey tak u pohádky občas vydrží, ale knížky si radši prohlíží sám. Když mu čtu, tak ho to nezajímá
no musím vydržet do další kontroly - začal se mi rychle zkracovat čípek, tak snad to nebude v takovém tempu pokračovat.
Břicho mám, podle mě, tak jako se synem před porodem
a na kontrole před týdnem měly mimča už přes 500g ![]()
Pohyby jsou skoro celý den, max tak hodinu mám klid ![]()
Jinak kočárek taky tfk asi, aspoň zatím ![]()
Jdu na kontrolu za týden tak uvidím co mi řekne na tom screeningu mi k tomu fakt řekl před tak nevím co a jak.
Holky a jaký to je když máte pohyby
je to o hodně jiné než s jedním mimcem v břiše?
Toho velkýho břicha se desim
aby se pak unesla
a hlavně moje tělo aby to uneslo
teď jsem 14 týden tak posílám foto
Ty pohyby jsou intenzivnější a častější. Prostě ze všech stran
No jinak já mám pupek jak před porodem s prvním. Foto aktuálně nemám..
@Siiiiimca máš opravdu malé bříško na 14.týden ![]()
@Sleepy.Monkey to.me nedes já měla. s dcerou před porodem obr pupek:D myslíš že je zatím malej jo? Tak.snad to. pak nedozene. 🤣
Holky a odpovídali vám miminka velikostně podle ultrazvuku s termínem nebo je máte menší? U mě jsou zatím ona stejně velcí a odpovídají termínu tak si říkám jestli tak porostou dál jak se do mě vejdou 🤣
Ahoj holky. Nevadí, když se k Vám přidám? Také čekám dvojčátka, jednovaječné kluky. Máme je po Ivf, nechali jsme si vložit jedno embryjko a ono se nám rozdělilo, takže pěkný šok. Doma už jedno dítko máme.
Momentálně jsem 26+5 a už to začíná být pěkný záhul ![]()
@Siiiiimca Velikostně odpovídají. Ze začátku bylo jedna menší, ale dohnala to. Teď jsou tak nastejno. Oni se nejak vejdou ![]()
@Miskaa85 Ahoj
myslím, že jsi tu asi třetí maminka, co čeká jednovaječné dvojčátka. Já čekám dvojvaječné holčičky. Jsem 25+0 a záhul to je. Pro nás to byl též velký šok, nemáme dvojčata po ivf a navíc na prvním uktrazvuku bylo vidět jen jedno, a na druhé kontrole byly vidět už dvě. Doma mám čtyřletého chlapečka. A jak máš staré dítko?
@Sleepy.Monkey to se už pak budu valit ale.jak.sud ne před porodem ![]()