Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky tak od včerejška jsem opet doma ![]()
výsledky dopadly nádherně ![]()
a co vy kdy jdete na kontroly?? a co u vas nového ??
nejak to tu utichlo,ale je mi jasné že už poleháváte a odpočívate,to je dobře já si taky pujdu natáhnout nožičky ![]()
už se nam to ale blíží,už jen pár týdnu, tak za mesíc už bysme mohli držet naše drobečky v náručí,
však ono to uteče jak blázen ![]()
konečne roztál snih,akorád fouka osklivý vítr ale venku je 10 nad nulou
už je to tam trochu veselejší tak snad už nebude padat snih a mrznout,já už se vidim jak jdu s miminkama na procházku s kočárkem a se psíkem ![]()
je mi jasné že v šestinedělích budou doma ale pak hura na prochazku ![]()
docela me mrzí že už sem moc nechodíte,že jste v jiné diskuzi
, jsem tady zustala asi sama ![]()
no nic jdu si hajnout dobrou
ahojiky promiň moc tu nejsem mám problémy teď nějaký asik už se to nějak chystá bolí mě podbřiško a holky nějak méně kopou je to divné nwm cos tím až se bojim asik pojedu zase do nemocnice ať sem pod dohledem fakt se bojím ![]()
Tak se drž Baru!!!Hlavně ať je vše bez problémů!!A my sa Peťulko vídáme na FB..je to lepší
![]()
Ahoj,
Peti je fajn, že ti dopadly výsledky nádherně
. Já byla na kontrole ve čtvrtek a nic nového jsem se v podstatě nedozvěděla..ani miminka nemám zvážená
, takže jsem se měla objednat na velký ultrazvuk do Brna a tam jdu až 18…což je za dlouho
…a já se už tak těšila, že budu vědět, kolik ty moje zlatíčka váží.
Baru tak co? Jak ti je? já mám od včerejška taky takový divný pocity a dokonce jsem měla ráno pocit, jakoby mi odešlo trošku plodové vody…ale nejsem si tím jistá a od té doby nic
Ale moč to nebyla, jelikož co vůbec nezapáchalo ![]()
Jinak je tu opravdu poslední dobou docela mrtvo, ale ty sem Peti taky moc nepíšeš ![]()
Jinak už asi zítra nachystáme postýlky…aby jsme to pak nemuseli dělat až na poslední chvíli nebo až po návratu z porodnice ![]()
jo nepíšu,protože ležím ,jenže vy ste přihlášené a jdete do jiné dizkuze..
baru-doktor mi říkal že když miminka přestanou kopat nebo kopou jen málo tak mám přijet do nemocnice,jestli se ti zdá že kopou málo tak bych radši jela do nemocnice aby ti natočili monitor
Verca- plodová voda? já se bojím že to nepoznam kdyby pomalu odtékala,mamina mi říkala že prý pocítím horko a je to čistá voda,ale zatim jsem to asi neměla.
Ahoj holky, tak to tu na chvilku zase ožilo
Ale já to beru tak, že se vám to už kvapem blíží a můžete porodit broučky už teď kdykoliv ![]()
S tou plodovou vodou vám poradím co nám říkala PA na kurzu, že ani oni to na pohled nepoznají!!! A proto pokud máte podezření na odtok plodovky vezměte si poporodní(porodní) vložku a nechte to do ní vsáknout. Oni na to v nemocnici použijí nějaké činidlo, díky kterému poznají zda se jedná o plodovku nebo ne(!klasická menstruační vložka má v sobě chemii, která může výsledek zkreslit!). Nemusí totiž prasknout proudem ale jen ukápnout a miminko může otvor hlavičkou zacpat a pak zase po nějaké době povolit. Každopádně plodovka bude odcházet už pořád až do porodu. A k barvě- může to být čirá tekutina, ale někdy může být zbarvená do zelena (smolka od nespokojeného miminka-značí, že se mu něco nelíbí). To je asi vše co si pamatuju ![]()
No a my se jinak máme dobře
Dneska jsme byli na UTZ na poslední kontrole v CLG. Mimísek už je připravený hlavičkou dolů a orientačně váží 2141g. Paní doktorka ho krásně chválila a celého ho prohlédla a změřila + kontrolovala srdíčko a průtoky. Vše OK a navíc mi udělal radost, že za celé těhu na UTZ nikdy necucal paleček-je to náš FRAJER
Díky kontrole jsem zjistila, že mě dnes ve 4hodiny ráno pořádně zkopal nožkama
I manžel z toho byl mimo jak řádil
(oba jsme šli předtím na záchod). Ve středu jdu na kontrolu ke gynekologovi a bude mi dělat asi stěry na streptokoka. Doufám, že bude vše ok ![]()
Tak se holky mooooc opatrujte a ať se případný příchod na svět broučkům bez komplikací podaří
![]()
no s tou plodovkou mám taky takove obavi jako kdyby mě odtékala ale přičůrání tak nwm a stěmi pohyby sem byla v nemocnici srdička v pořádku a vše je jak má bejt ale je to asi tím že sou zase vetší a jak sou jednovaječná tak mají málo místa asi ve čtvrtek jdu na kontrolu tak sned to bude ok
jinak gratulace ke zdařené kontrole ![]()
Ahoj holky, tak 22 Peťulka už nám zase leží v nemocnici. Psala mi včera: Ahoj lezim opet na porodnici, klucik ma hlavicku uz moc dole. Od porodu to drzi 15mm dej.cipek, muzu do tydne ci kazdou chvili porodit. Budou me hlidat abych neporodila doma.
Já jsem byla včera s mrňouskem na kontrole u gynekologa a vše zatim ok a stejné. Bral mi ten stěr a na další KO mám přijít už za 3týdny.
Mooooc se opatrujte
A pohlaďte za mě ty vaše pupíčky ![]()
tak holky ja byla dneska a miminka už mají 2 kg a 2,40 kg tak jsem moc ráda čeho jsem chtěla dosáhnout aby měly tak máme taže rodit už můžem kdyby něco a jinak jdu za 14 dní tak musím hajat abych nedopadla stejně jako 22 to bych nerada hlavně ať sou v pořádku držím palečky ![]()
Ahoj holky, taky cekam dvojcatka, uz podruhe a pokazde prirozenou cestou
Poprve se vsak prestali vyvijet a tak jsem musela bohuzel na revizi. Poprve to byli jednovajecne a ted asi take. Jsem ted 8 +0 a mame komplikace,obe uz maji nastesti srdicka jedno je krasne a silne ale druhe je o tyden mladsi a doktorka mu zatim nedava moc sanci. Ve stredu 16.2. jedu na dalsi ultrazvuk, tak se rozhodne…Jinak priznaky nemam skoro zadne, nevolnosti jen slaboucke, spis mam porad hrozny hlad, porad musim myslet na jidlo. Ted posledni tyden hodne spim pres den ale v noci zase nemuzu spat, mam to cele otocene
Nekde jsem cetla, ze dvojcatka prirozenou cestou se vyviji opozdene, nebo vzdy tedy spis to jedno je slabsi a mensi, tak doufam, ze to u nas dobre dopadne a ze prckove budou poradne bojovat.
ahoj Mojo!!!Moc ti gratuluju
a zároveň přeju ať všechno probíhá v pořádku a miminka se drží obě a až do konce!!! ![]()
vůbec se neboj taky mám jedno menší také mám jednovaječná jedno odpovídá 34tt a druhé odpovídá 31 tt takže jsou od sebe taky daleko a jsou vpořádku tak hlavně se neboj
![]()